Moordvrouw op scherp door hoog oplopende conflicten

De succesvolle politieserie Moordvrouw keert vanavond terug bij RTL 4. Friesland is niet langer het decor van Moordvrouw, de hele crew is naar de Randstad verkast. En wat blijkt? Ook daar is voldoende misdaad te vinden voor spannende verhalen en flink wat recherchewerk. Nu de karakters uit Moordvrouw bij het publiek bekend zijn, kunnen de schrijvers heel wat dieper gaan. Dat leidt dit seizoen tot hoog oplopende conflicten en de nodige complotten. Want was die zelfmoord nou wel echt zelfmoord of is er sprake van moord?

Het team, bestaande uit Fenna Kremer, Carla Vreeswijk, Evert Numan, Menno de Waard en Bram Amezian, krijgt er dit seizoen een nieuwe forensisch rechercheur bij. Liselotte van Kempen, gespeeld door Fockeline Ouwerkerk, versterkt het team. Ze heeft een torenhoog IQ, benadert alles op een rationele manier en heeft niets met mensen, want die liegen en bedriegen. Sporen daarentegen spreken altijd de waarheid. Ze houdt niet van geklets in de ruimte en zegt waar het op staat. Soms alleen iets té direct…

Fenna krijgt dit seizoen onverwachts bezoek van haar vader Onno (Bram van der Vlugt), met wie ze al tijden geen contact meer heeft. Hij wil de verloren tijd met zijn dochter inhalen, maar is dat de werkelijke reden dat hij na al die jaren weer contact met haar zoekt? Ondertussen is Evert in de omgang met zijn collega’s de vrolijkheid zelve en al snel blijkt hoe dat komt: hij is verliefd. Maar dat geluk lijkt van korte duur, wanneer hij ontdekt dat zijn nieuwe vriendin een geheim heeft. Dat maakt dat Evert dit seizoen voor een dilemma komt te staan: kiest hij voor de liefde of voor zijn werk?

Als zijn broer halverwege het tweede seizoen zelfmoord pleegt, kan Bram niet geloven dat zijn broer zoiets zou doen. Hij vermoedt dat zijn broer is vermoord en bijt zich vast in het onderzoek. Carla is in de race voor een baan op hoog niveau. Dat betekent echter wel dat ze scherp in de gaten wordt gehouden en zich geen enkele fout kan permitteren. Meer dan ooit is ze er bij de teamleden op gebrand dat de procedures op de juiste manier worden gevolgd. Als blijkt dat niet iedereen hiertoe in staat is, leidt dat tot hoog oplopende conflicten.

Menno wordt dit seizoen geconfronteerd met zijn eigen angsten. Op een cruciaal moment deinst hij ervoor terug om in te grijpen, met dramatische gevolgen. Dit schuldgevoel drukt zwaar op hem.

Moordvrouw, 22.30 uur, RTL 4

Zie ook:
- Nieuwe gezichten in tweede reeks Moordvrouw
- RTL-serie Moordvrouw trekt uit Friesland weg
- Definitief tweede serie Moordvrouw
- Wendy: Moordvrouw geen who-done-it misdaadserie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>