Chantal Janzen mogelijk niet in tweede seizoen Divorce

Divorce krijgt een tweede seizoen, zo kon deze blog gisteren bekendmaken. Het is echter nog maar de vraag of Chantal Janzen opnieuw in de dramaserie te zien zal zijn. Het multitalent van RTL 4 prijst de serie, maar vindt het opnemen ervan erg zwaar in combinatie met haar theaterwerkzaamheden. “Je moet niet verbaasd zijn als in het volgende seizoen Sophie opeens in Thailand zit met een rugzakje, dat betekent dan dat Chantal geen tijd had.”

Hoewel het zeker niet de eerste acteerklus voor Chantal is, is Divorce wel een nieuwe ervaring. “Ik heb eigenlijk nog nooit zo vast in een serie gezeten. Met opzet niet, want ik kon nooit. Het draaien van een dramaserie is heel intensief”, weet Chantal.

Aanvankelijk hield ze de boot dan ook af, toen ze de rol van Sophie kreeg aangeboden. “Ik zat toen nog in Wicked en er waren niet afspraken dat ik heel weinig speelde. Maar Linda de Mol en Will Koopman zijn wel heel goed in stalken, dus op een gegeven moment heb ik het wel met Stage Entertainment kunnen regelen. Het was zeker niet makkelijk. Het waren heel pittige dagen, overdag voor Divorce draaien en ‘s avonds in Wicked spelen.”

Mocht het karakter van Sophie onmisbaar zijn voor de schrijvers en Chantal is niet beschikbaar, dan is er nog een andere oplossing: recasten. “Bij GTST heeft dat toen wel goed uitgepakt, toen Aukje van Ginneken stopte met Charlie en Lieke van Lexmond dat overnam. Uiteindelijk zijn er heel veel mensen die dit kunnen, ik maak me geen illusies, iedereen is vervangbaar.”

Toch zal Chantal haar uiterste best doen om ook in seizoen 2 op te draven. “Ik vind het superleuk om te doen, ik had nooit gedacht dat ik dit zo leuk zou vinden.”

Zie ook:
- RTL bevestigt tweede seizoen hitserie Divorce
- Erland Galjaard: Dramaserie Divorce wordt een hit
- Linda de Mol: Zelfde vibe Divorce als bij Gooische Vrouwen
- Joop van den Ende geeft Chantal vrij voor RTL-dansshow

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Chantal Janzen mogelijk niet in tweede seizoen Divorce

 1. Levi

  Hoewel haar personage op zich niet onmisbaar is binnen de serie, is het afhaken van acteurs wel vervelend. Op de een of andere manier sloopt dat de serie, zoals bij Voetbalvrouwen en bijna ook Gooische Vrouwen toen Annet malherbe stopte.
  Recasten ook niet doen. Nicolette van Dam vervangen door Marit van Bohemen was ook een fiasco

    /   Reply  / 
 2. Mark

  Zou wel zonde zijn zeg, Chantal is echt heel goed in Divorce, zou het jammer vinden als ze er niet in zou zitten…

    /   Reply  / 
 3. M

  Recasten zou ik niet doen. Het zou jammer zijn als Chantal niet in seizoen 2 zit, maar het is geen grote ramp. De serie gaat uiteindelijk vooral over die drie mannen.

    /   Reply  / 
 4. vinn

  Ze moeten met series zorgen dat de castleden voor minstens 4 seizoenen tekenen.
  Ik vind zelf recasten niet heel erg in bijv. GTST omdat je daar snel er aan went maar in een serie is het moeilijker omdat je maar 1x per week kijkt.
  Vond zelf trouwens de Nicolette/Marit recast in voetbalvrouwen geniaal

    /   Reply  / 
 5. BRK

  Geniaal? Dat het personage door een ongeluk verminkt was en daardoor na een operatie ineens een totaal ander gezicht en stem had om zo de wisseling van actrices te rechtvaardigen, dat vind jij geniaal? Dat was juist één van de aspecten die de serie om zeep geholpen heeft.

    /   Reply  / 
 6. Zayn

  Niet recasten inderdaad. Doe het zoals in Amerika. Daar leggen ze spelers vast voor 7 seizoenen en daarna verlengen ze per jaar. Doe dat hier met drie of vier seizoenen ipv zeven dan loop je hier niet tegen aan..

    /   Reply  / 
 7. Holland

  Erg jammer als Chantal Janzen weggaat. Hopelijk blijft Naomi van Es wel in de serie:P

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>