‘Everybody Dance Now gaat de wereld over’

Het in Nederland bedachte Everybody Dance Now zal straks in alle grote landen te zien zijn. Dat stelt RTL-programmabaas Erland Galjaard. “Everybody Dance Now gaat de wereld over, daar ben ik van overtuigd. Er is zo weinig goeds op het gebied van talentenjachten. Als er dan iets nieuws komt en het scoort, is daar veel belangstelling voor.”

Everybody Dance Now krijgt in Nederland een tweede seizoen. Chantal Janzen presenteert, Dan Karaty, Jan Kooijman en Lieke van Lexmond zitten in de jury. De show trok een slordige 1,4 miljoen kijkers per aflevering, de finale werd door 1,9 miljoen mensen gezien.

Volgens Galjaard is het genre talentenjacht nog altijd niet eindig. Hij vertelt aan deze blog: “Auditieshows blijven nog wel even leading in het amusement. The Winner Is… komt straks bij NBC. En ja, dat format is wel beter geworden dan wat we bij SBS 6 hebben gezien. Van Everybody Dance Now liep eerder deze maand al een trailer op de MIP. Maar daar worden niet echt meer dingen gekocht, dat gebeurt al voor de MIP.”

De zenderbaas ziet nog altijd schaarste op het gebied van groot amusement dat de wereld over gaat. Binnenkort begint de BBC wel aan I Love My Country, dat we hier kennen als Ik Hou van Holland. In Amerika is dit format nog niet aan een zender verkocht.

In Nederland is dit jaar Weet Ik Veel met veel succes gelanceerd, wekelijks trekt de kennisquiz zo’n 2 miljoen kijkers. “Het is nog niet groots gepresenteerd aan het buitenland. Je moet goed nadenken over hoe je het wegzet. Maar die app is bijna een miljoen keer gedownload. Dat is wel een succes waar het buitenland oren naar heeft.”

Zie ook:
- Finale eerste reeks Everybody Dance Now op RTL 4
- Tweede seizoen voor Everybody Dance Now
- RTL 4 bewust met niet-zangshow Everybody Dance Now

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “‘Everybody Dance Now gaat de wereld over’

 1. pat

  heeft rtl nogwat gekocht?

    /   Reply  / 
  1. k:Alex

   Een paar series en Killer Karaoke volgens mij, meer heb ik in ieder geval niet gelezen.

   Opzich zouden ze ook ‘I’m a Celebrity…Get Me Out of Here!’ terug moeten brengen voor RTL5, het probleem is alleen dat wij niet zo leuk duo hebben als Ant&Dec..

     /   Reply  / 
 2. BRK

  Everybody Dance Now in Nederland is toch een beetje een doorontwikkeling van het Australische Everybody Dance Now? In de Australische show stond het duel tussen Kelly Roland en Jason Derulo centraal en de show was daar een flop, het programma duurde daar maar een week. Het werd geproduceerd door FremantleMedia Australia, de Australische tak van het originele FremantleMedia waar Blue Circle (de Nederlandse producent van Everbody Dance Now) een dochteronderneming van is.

    /   Reply  / 
 3. Stefan

  Behalve de naam en het feit dat het om dansen gaat hebben de Australische EDN en de Nederlandse Everybody Dance Now nauwelijks overeenkomsten..

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>