Talloze tv-aanvragen gehypte reality-ster Roy Donders

Met de week stijgende kijkcijfers, een enorme vraag naar de huispakkenlijn, uitspraken die gemeengoed worden en zelfs extra toerisme naar Broekhoven bij Tilburg. Het mag duidelijk zijn, Roy Donders is een hype. RTL 5 heeft na Oh Oh Cherso weer eens goud in handen met een reality-ster. Roy lijkt voor deze december de meest gevraagde gast in tv-programma’s te zijn.

NRC Handelsblad heeft een mooi verhaal over het fenomeen Roy Donders geplaatst. Elke dag staan er fans voor zijn huis of zijn winkel. Waar Roy braaf mee op de foto gaat. “Anders is het zielig, sommige mensen hebben wel twee uur gereden om met mij op de foto te gaan”, vertelt hij in de krant.

De toeristen maken zelfs een toertje: eerst naar Roys huis, dan zijn winkel voor een huispak en vervolgens de bakker op de hoek om een worstenbroodje met spek te kopen, Roys favoriete ontbijten.

“Dat gebeurde destijds ook met Barbie”, vertelt RTL-zenderbaas Paul Cormont. Hij denkt dat de positiviteit van Roy ten grondslag ligt aan het succes. “In deze tijd spreekt dat mensen aan.”

Volgens NRC Handelsblad heeft elke tv-show tussen Kerst en Oud & Nieuw Roy uitgenodigd. Zo ook Paul de Leeuw, maar bij die opnames heeft Roy een kledingparty in de agenda staan. “Waarschijnlijk gaan we zorgen voor een liveverbinding met Hilversum”, laat Cormont weten.

Ondertussen vergeet RTL 5 zijn oude succesnummers niet. Volgende week zondag organiseert Barbie een uitverkochte kledingparty van Roy Donders.

Overigens doen zowel Jandino Asporaat als Carlo & Irene voor De TV Kantine een poging om Roy te persifleren.

Zie ook:
- Kijkcijfers Gemeten: Roy Donders
- Real-life soap met veel haarlak: Roy Donders

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>