RTL-baas: Jonge kijker massaal geëmigreerd naar Utopia

Het Nederlandse televisielandschap is flink opgeschud deze maand. En dat is RTL-directeur Bert Habets niet ontgaan. “Je moet concluderen dat er in de eerste twee weken van het nieuwe jaar met De Wereld Draait Door en Utopia best wat is veranderd.”

De miljoenenscore van Utopia heeft de kersverse Omroepman van het Jaar verrast, vertelt hij in het AD. “Ik dacht eerder aan cijfers tussen de 600 en 800 duizend kijkers. Ik raak er niet van in paniek. Het houdt ons scherp. In dat opzicht juich ik het toe.”

Habets mag dan niet in paniek zijn, reden tot zorg is er wel. Want met Utopia weet SBS 6 de haast ongrijpbare doelgroep tieners aan zich te binden. “De jonge kijker is ineens massaal geëmigreerd naar Utopia”, zegt Habets in de krant. “Het is voor ons aanleiding op onderzoek te gaan hoe we die weer kunnen winnen voor onze jongerenzender RTL 5.”

Zie ook:
- Bert Habets gekozen tot Omroepman van 2013
- Nieuwe vooravond na 1 week: Utopia gamechanger SBS 6?

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “RTL-baas: Jonge kijker massaal geëmigreerd naar Utopia

 1. Sven

  Je krijgt ze weer terug als Utopia op houd te bestaan!
  Dus voorlopig niet.

    /   Reply  / 
 2. Layka

  Je krijgt ze weer terug door in de vooravond van RTL 5 programma’s te programmeren die jongeren aanspreken. 112 Ooggetuige en 112 Noodoproep lijken mij eerder programma’s voor RTL 7 dan voor RTL 5.

    /   Reply  / 
 3. RJ

  Miljoenenscore?? Dat impliceert ettelijke miljoenen en daar zitten ze toch nog ver vanaf… niets wispelturiger dan de jonge kijker trouwens, over een tijdje hebben ze weer een nieuwe obsessie.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>