Het spannende (?) leven van Dave in De Roelvinkjes

Vandaag is het zo ver. De real-life soap rondom de familie Roelvink ziet het levenslicht. De achternaam is al jaren goed voor de headlines. Eerst door de net iets te graag willende Dries Roelvink, het laatste jaar door de uitspattingen van zoon Dave. Hij lijkt van alles mee te maken, in de RTL-soap moet duidelijk worden hoe spannend dat nu allemaal echt is.

In principe krijgt de camera volledige toegang in het leven van de familie Roelvink, ook broer Donny en moeder (en ex-vrouw) Luciënne komen in beeld. De camera gaat mee als Dave op stap gaat, gaat mee naar de sportschool en mee naar schnabbels. Toch zal om de rechtszaak een beetje heen gewerkt worden, zo heeft RTL eerder laten doorschemeren. De uitkomst van die zaak is nog altijd ongewis.

De motivatie van Dries en Dave, toch wel de hoofdpersonen, voor deze serie is het oppoetsen van Daves imago. Dries vertelt in Het Parool: “Mensen hebben altijd gezegd: Dave is een lieve gozer en een knappe snuiter. Die heeft mogelijkheden. Die komt er wel. En nu is er dus een beeld ontstaan dat niet helemaal klopt. We willen graag dat Nederland hem leert kennen zoals wij hem ook kennen. En dat krijg ik niet voor elkaar met een verhaal in Het Parool. Jij kunt een keer iets schrijven, maar dat heeft niet veel impact. Maar als we hem weken bezig zien, in hoe hij leeft, in wat hij doet, maakt dat misschien verschil.”

Gaat De Roelvinkjes ook leuke tv opleveren? Tja, een goeie soap moet het hebben van personality’s, en dan het liefst authentiek. Dat is waarom Andy & Melisa, Roy Donders en Samantha & Michael het al zo lang volhouden. Stuk voor stuk figuren die niet al in de media rondliepen alvorens ze aan een soap begonnen. En figuren die ook iets buiten de media ondernemen in het dagelijks leven. Bij De Roelvinkjes ligt het gevaar op de loer dat er weinig spannends te filmen valt, en ook de karakters nogal ingetogen blijken. Producent Dutch Camels Media heeft er volgens mij nog een zware kluif aan om hier wekelijks een uur onderhoudende televisie van te maken.

De Roelvinkjes, 20.30 uur, RTL 5

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>