Sceptische Jamai: Geen kijkersbedrog bij Lekker Slim

Het is alweer zes jaar geleden dat de kennisquiz Lekker Slim is uitgezonden. Vanavond keert de titel terug, dit keer gepresenteerd door Jamai Loman. En dus kunnen we zien hoe onwaarschijnlijk dom de kandidaten uit de hoek kunnen komen. Jamai verzekert dat er geen sprake is van kijkersbedrog: “Ik ben van tevoren wezen gluren bij de opnames met de kandidaten. Checken of het allemaal wel echt is. Want toen ik gevraagd werd om dit programma te doen, was ik een beetje sceptisch. Dit moet gemanipuleerd zijn, dacht ik. Maar ik kan je vertellen: het is allemaal echt!”

In Lekker Slim krijgen telkens koppels vragen op het gebied van algemene kennis. Het is aan honderd deelnemers in de studio (vijftig mannen en vijftig vrouwen) om te voorspellen welk antwoord de Lekker Slim-duo’s zullen geven. En dat is knap lastig om in te schatten.

Nieuw dit seizoen is dat de vragen worden voorgelegd aan vrouwenkoppels, maar ook mannnenkoppels. Jamai vertelt in het AD: “Ik ben niet bij de ontwikkeling van het programmaformat geweest, maar kan me voorstellen dat zo’n quiz met alleen vrouwen seksistisch is. En ik denk dat het ook veel leuker is om het gemengd te doen.”

Jamai valt bij de opnames van de ene in de andere verbazing. “Bij de vraag ‘Wie is de moordenaar van Pim Fortuyn?’ hadden we drie foto’s zonder naam: Theo van Gogh, Volkert van der Graaf en Ruud de Wild. Ze dachten dat Ruud de Wild Matthijs van Nieuwkerk was. En ze gingen voor Theo van Gogh, omdat die eruitzag als een moordenaar. Of de vraag: ‘In Artis is een mammoet geboren: waar of niet waar?’ Niet waar natuurlijk, zeiden ze, aangezien een mammoet alleen in Azië voorkomt. Niet de antwoorden zelf, maar de redenering erachter maakt het geestig.”

Lekker Slim, 20.30 uur, RTL 5

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Sceptische Jamai: Geen kijkersbedrog bij Lekker Slim

 1. Marjolein

  Vraag 1 lekker slim – klopt al niet hahaha!
  De Groene Dreack??? De Groene Draeck natuurlijj.
  #lekker slim

    /   Reply  / 
 2. willem wentholt

  Hoe kunnen die “slimme ” meiden nou ‘n goed antwoord geven als het juiste antwoord er niet bij staat,,,
  Groene Dreack i.p.v. Groene Draeck….
  Is dat dan niemand opgevallen voordat de
  A,B en C antwoorden op het scherm geplaatst worden??
  Tja…ik zou het juiste antwoord dan ook niet weten….

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>