Winston: Leuk om met SBS tot grote hoogte te groeien

Winston Gerschtanowitz is zijn laatste maand bij RTL ingegaan, binnenkort maakt hij de overstap naar SBS. En daar heeft hij zin in, vertelt hij in gesprek met Het Parool. “Wat is er nou leuker dan met een partij die een beetje weggezakt is weer tot grote hoogte te groeien?”

Het is zijn mediavriend John de Mol die het idee opperde om bij SBS te gaan werken, terwijl Winston het prima naar zijn zin had bij RTL. “Bij RTL heb ik heel lang Boulevard gedaan, wat ik nog lang had kunnen doen. RTL is in vergelijking met SBS luxe ingericht: er zijn veel presentatoren zonder vast programma. Met hen worden telkens afspraken gemaakt over nieuwe programma’s. Dan kan ik wel de ambitie hebben om grote studioprogramma’s te presenteren, maar er zijn meer wachtenden en zo veel studioprogramma’s zijn er niet meer. Dan ben ik zakelijk genoeg om zelf antwoord te geven op de vraag of mijn ambities haalbaar waren bij RTL. Nee, dus. Toen gaf John me ineens de kans om bij SBS aan de slag te gaan.”

Winston beseft dat SBS er minder rooskleurig voorstaat dan zijn huidige werkgever. “Ik heb natuurlijk al ooit bij SBS gezeten, toen ik nog in Goudkust speelde. Er is een hoop gebeurd bij de zender. Ze hebben een heel diep dal gekend. Ik hoorde om me heen al een tijdje dat het langzaam beter gaat. De combinatie van SBS en Sanoma is heel sterk. Het totaalplaatje voor de adverteerder – waar ik meteen naar kijk – heeft SBS beter op orde dan RTL. Alles is aanwezig in de organisatie: er zijn gedrukte media, de internetomgeving is op orde en er zijn tv-zenders. Dat is best uniek.”

Bij SBS 6 gaat Winston onder andere Wat Vindt Nederland? en de nieuwe quiz Mensenkennis presenteren.

Lees het hele interview op Blendle.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>