Waylon over finale The Voice: Pleun maakt iets los in Nederland

Ben Saunders, Iris Kroes, Leona Philippo, Julia van der Toorn, O’G3ne en Maan. Het zijn de winnaar van zes seizoenen The Voice of Holland. Vanavond komt daar een zevende bij. Pleun Bierbooms draagt al weken de favorietenrol, maar ook Vincenzo Tahapary wordt als serieuze kanshebber gezien. Coach Waylon hoopt natuurlijk dat zijn pupil Pleun wint, al is de zege geen noodzaak voor een carrière. “Het maakt voor niemand uit. Je hebt een podium gekregen. Je bent een tv-programma aan het maken, je carrière is een tweede plan. Leer de wereld kennen, maak vrienden en wees lief.”

De zanger lijkt daarmee te reageren op de kritiek dat winnaars van The Voice vaak weinig succes hebben in de hitlijst. Niet realistisch, vindt Waylon. “Mocht je de winnaar worden, dan kun je het succes vieren en daarna vanuit de euforie een stapje terugnemen. We moeten niet alles in één keer op zo’n kind gooien.”

Een waarheid als een koe als je kijkt naar de Soundmixshow, de voorloper van alle auditieshows. Winnaars als Marco Borsato, Edsilia Rombley, Glennis Grace en Gerard Joling hadden ook jaren nodig om na de Soundmixshow hun eigen geluid te vinden en daarmee de hitlijst te veroveren.

Volgens Waylon heeft Pleun een grote kans om vanavond te winnen, zo geeft hij aan als De Telegraaf vraagt of Pleun een artiestennaam moet aannemen. “Daar heb ik nog niet over nagedacht. Het is ook aan haar. Pleun is een lieve naam. Lady Gaga heeft little monsters, Katy Perry Katycats. Haar fans noemen zichzelf Pleunkabouters. Het betekent dat ze iets losmaakt.”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>