Bert Habets: Kijkcijferdip RTL Late Night heeft onze aandacht

RTL Late Night heeft het zwaar dit seizoen, zo veel is geen geheim. Zeker sinds Eva Jinek op de late avond van NPO1 vol gas gaat, levert Humberto Tan in. Toch is RTL-baas Bert Habets niet in paniek. “Als een programma het even minder doet, gaan we ermee aan de slag.”

Habets reageert in het AD op de dalende kijkcijfers. “We zijn altijd op dagbasis bezig met het sterker maken van onze tv- en digitale titels. Zo hebben we vorig jaar RTL Boulevard opgepakt. Dat pakte heel goed uit. Het spreekt dus voor zich dat RTL Late Night onze aandacht heeft. Met de juiste mensen die daar nu zitten, kunnen we een programma van dit kaliber weer omhoog trekken. Dat komt wel weer goed.”

Sowieso is het niet het beste seizoen van RTL. De zendergroep heeft last van het veranderend kijkgedrag, bijvoorbeeld dat veel mensen uitwijken naar Netflix. Of de jongste generatie, die vaak geen eens meer een tv in huis heeft staan. Toch bestrijdt Habets de krantenkoppen. “Over de hele linie doen we het als RTL hartstikke goed en behalen we dezelfde marktaandelen als vorig jaar’’, zegt Habets, die waarschijnlijk kijkt naar de doelgroepcijfers en niet de absolute aantallen die Stichting Kijkonderzoek dagelijks openbaart. “Als je zegt dat RTL qua kijkcijfers in een dip zit, weet ik niet goed waar je het over hebt.’’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>