Suspects: Politieserie die wegkijkt als spannende documentaire

Nederland is een nieuwe politieserie rijker in de vorm van Suspects. RTL’s on demand-dienst Videoland krijgt zes afleveringen van de serie met Jeroen Spitzenberger, Carly Wijs en Britte Lagcher, maar de primeur is op RTL 4 met een eenmalige aflevering. Suspects moet zich onderscheiden van andere misdaadseries doordat de acteurs improviseren en door de manier van draaien. De kijker moet het gevoel krijgen alsof ze naar een documentaire kijken.

Bij vrijwel alle dramaseries worden bijvoorbeeld decors of opnamelocaties goed uitgelicht, maar de makers van Suspects werken met het licht dat beschikbaar is. Verder improviseren de acteurs dus de dialogen, maar weten ze wel wat er in een scene moet gebeuren. Best bewerkelijk, want op deze manier kunnen de scènes niet door elkaar opgenomen worden, maar dit moet chronologisch gebeuren. Toch staat er voor de opname van 1 aflevering maar 2,5 dag, waar normaalgesproken veel meer tijd is.

In Suspects bijten politiefunctionarissen Susan Vlaanderen (Carly Wijs), Daan de Ridder (Jeroen Spitzenberger) en Liv Schouten (Britte Lagcher) zich vast in een achttal eigentijdse en moeilijk oplosbare misdaadzaken: serieverkrachting, ontvoering, peutervermissing, seriemoord, productie en verspreiding van dodelijke drugs, onvrijwillige prostitutie en gijzeling. Onder meer Victor Reinier, Robert de Hoog, Thijs Römer en Martijn Fischer zijn toegevoegd aan de lijst met gastacteurs. Eerder werd bekend dat ook onder meer Georgina Verbaan, Raymond Thiry en Mark Rietman te zien zijn.

Suspects is al in het Verenigd Koninkrijk uitgezonden met behoorlijk succes. Dit is dus de Nederlandse remake.

Suspects, 21.00 uur, RTL 4

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>