Dubbele personality-show Janzen & Van Dijk van start op RTL 4

Zo nu en dan klinkt de kritiek dat tv-zenders vooral veel van hetzelfde programmeren. De ene talentenjacht of hulpshow is nog niet afgelopen, of de volgende knalt alweer op de beeldbuis. Toch slaat RTL 4 vanavond een andere weg in door een trouwshow op primetime neer te zetten. Zo’n dertig jaar geleden is dit genre immens populair, de laatste jaren durven weinigen het nog aan. Wat kunnen we verwachten van Janzen & Van Dijk: Voor al uw Bruiloften en Partijen?

Chantal Janzen en Wendy van Dijk helpen de liefde en de kinderen een handje, door een droomhuwelijk voor de ouders mogelijk te maken. Corina wordt na 20 jaar eindelijk ten huwelijk gevraagd tijdens een parachutesprong en Joyce ondervindt dat niets is wat het lijkt wanneer zij ‘haar’ Loek ten huwelijk wil vragen door middel van een grap. De jongste kinderen laten in een gehoorzaamheidstest zien wie het beste luistert en opa’s en oma’s riskeren een val in een reusachtige taart. Dit alles om uiteindelijk 25.000 euro voor een droomhuwelijk te winnen.

Het is een gewaagde zet van RTL om twee van zijn grootste sterren samen te voegen in dit programma. Zelf zie ik niet meteen hoe Chantal en Wendy samen goed ‘kleuren’, toch twee totaal verschillende programmamakers met elk een eigen soort personality en vooral totaal andere humor. De twee geven gisteravond bij RTL Late Night toe elkaar niet goed te kennen als ze aan dit project beginnen. Maar de chemie zou gaandeweg wel zijn ontstaan. Kleine plaagstootjes over en weer uitdelen, en vooral meer over elkaar te weten komen.

Met de concurrentie valt het vanavond alles mee, NPO1 zendt cabaret uit en SBS 6 een familiefilm. Over twee weken komt AvroTros met Victor Mids op primetime met zijn Mindf*ck. Maar misschien heeft Nederland dan allang Janzen & Van Dijk omarmd als hèt nieuwe zaterdagavondamusement.

Janzen & Van Dijk: Voor al uw Bruiloften en Partijen, 20.00 uur, RTL 4

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Dubbele personality-show Janzen & Van Dijk van start op RTL 4

 1. I. Snijders

  Valt tegen en de sexistische vragen en opmerkingen nabij kinderen met jonge leeftijd sorry…vind het niet kunnen ….en dan nog gezellig erover doen…

    /   Reply  / 
 2. Cees

  Super gezellig programma vind ik.

    /   Reply  / 
 3. Janzen en Dijk

  Echt een moderne variant van de honeymoonquiz van vroeger. Vooral Chantal Janzen vind ik erg leuk naar voren komen in dit programma.

    /   Reply  / 
 4. Peter

  Wat een geestelijke armoede daar bij RTL NEDERLAND
  Oude succes programmas terug halen in de hoop kijkers weer terug te halen ,zo ook bij GTST sommige acteurs worden weer ingezet
  en als ik de kijkcijfers van vandaag weer zie , nou dat zit RTL in een crisis Het is toch niet normaal dat je zo zakt na het half 8 journaal. RTL word de Callimero onder de com. zenders
  en SBS kan daar aardig van profiteren om een duidelijke programmering in de avond neer te zetten!

    /   Reply  / 
 5. harry

  De dames hebben de afgelopen weken eerst het toneelboekje uit het hoofd geleerd zodat ze weten wanneer ze moeten lachen, grapjes moeten maken en dan spontaan daar weer op moeten reageren. Niets is spontaan bij de RTL zenders, alles is in den treure vastgelegd. Ik vindt dat ook duidelijk te zien, ik kijk zeker niet meer.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>