Famke Janssen ‘stoer en kwetsbaar’ in The Blacklist: Redemption

Famke Janssen is weer eens op de Nederlandse televisie te zien en wel in de misdaadserie The Blacklist: Redemption. RTL 5 begint vanavond aan de eerste uit acht afleveringen waarin Famke de rol van Scottie Hargrove speelt.

In de serie volgen we het verhaal van Tom Keen die zich verenigt met de briljante en sluwe Scottie Hargrave. Zij heeft de leiding over een geheime organisatie van huurlingen die problemen oplost waar de overheid haar vingers niet aan brandt. Als Keen op jacht is naar de aanvaller van zijn partner Elizabeth komt hij achter de ware identiteit van Scottie. Terwijl ze samenwerken, begint Tom zijn persoonlijke missie om achter zijn ware, schimmige, verleden te komen.

Tijdens de opnames is Famke van haar nieuwe alter ego gaan houden, vertelt ze in gesprek met De Telegraaf. “Ik heb Scottie eigenlijk pas leren kennen tijdens de opnamen, Ja, ze is stoer en kwetsbaar. Misschien nog wel meer het laatste. Ze runt het bedrijf van haar man, van wie zij denkt dat hij dood is. En ze heeft verdriet om haar zoon waarvan ze heeft te horen gekregen dat ook hij gestorven is. Ze heeft haar portie ellende wel gehad en krijgt nog meer op haar bord.”

De opnames van The Blacklist: Redemption zijn de 52-jarige actrice zwaar gevallen. “Werken voor tv is wennen. Alles gaat zo ontzettend snel, lastig voor een perfectionist als ik. Het is soms meer overleven: als de dialogen er in één keer goed uitkomen, gaan we meteen door naar de volgende scène. Op een draaidag van minimaal twaalf uur had ik een half uur pauze. Alles wat ik dan deed, was eten, eten, eten om te voorkomen dat ik nog meer gewicht verloor door de lange uren.”

The Blacklist: Redemption is in Amerika al op zender gegaan terwijl de cast nog aan het draaien was. Met wekelijks zo’n 4 miljoen kijkers doet de serie het overzees niet slecht, maar het is onduidelijk of NBC een tweede reeks bestelt. De laatste aflevering is deze week te zien in de Verenigde Staten.

Bekijk een preview:

The Blacklist: Redemption, 21.30 uur, RTL 5

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>