Fernando Ricksen geeft ALS gezicht in docu De Finale Strijd

Oud-profvoetballer Fernando Ricksen krijgt in 2013 de diagnose ALS vastgesteld. Hij weet dat hij de strijd gaat verliezen van deze slopende spierziekte, maar hij geeft zich niet zomaar gewonnen. Fernando besluit om een soort bucketlist af te werken, om zo ook aandacht te vragen voor ALS. Ronald Top volgt Fernando tijdens zijn reis, het resultaat is te zien in de documentaire De Finale Strijd.

Fernando: “Ik heb groots en meeslepend geleefd, deze documentaire is klein en kwetsbaar. Maar de aandacht voor ALS door deze documentaire mag van mij weer groots en meeslepend worden.”

Om zo volledig mogelijk te kunnen zijn, mocht de camera hem acht maanden volgen en alles filmen. Bijzonder momenten, zoals de ontmoeting met Cristiano Ronaldo in Madrid, maar ook de pijnlijke momenten. Hoe hij wordt aangekleed, gewassen en gevoed. Hij liet de camera zelfs toe in het ziekenhuis van Glasgow waar hij regelmatig zijn controles en operaties onderging. Alleen op de wc ging de deur dicht.

Bekijk de trailer:

Fernando Ricksen: De Finale Strijd, 22.00 uur, RTL 7

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>