RTL Boulevard in de zomer ook op late night

boulevard leidsepleinRTL Boulevard krijgt in juli en augustus een extra uitzending om 23.00 uur ’s avonds. Deze komt naast de reguliere uitzending om 18.35 uur. Verder komt het programma definitief met een weekendeditie na de zomer, bevestigt RTL in een persbericht. De zender bouwt bewust zijn aandeel live-televisie uit omdat dit goed aanslaat. 

 

In de zomermaanden maakt RTL 4 straks 4,5 uur live televisie op een avond, doordat RTL Late Night al om 21.30 uur begint, net als bij Linda’s Zomerweek al het geval is in augustus. In de zomermaanden wordt RTL Late Night overigens omgedoopt tot RTL Summer Night, Beau van Erven Dorens valt in voor Humberto Tan.

Programmadirecteur Erland Galjaard: “Vorig jaar hebben we veel positieve ervaring opgedaan met het doorprogrammeren van RTL Late Night en RTL Boulevard tijdens de vakantieperiode. Daarom zetten we daar deze zomer met anderhalf uur RTL Summer Night en tweemaal RTL Boulevard nog uitgebreider op in. Online en op actuele live tv zien we veel groeipotentieel. We geloven dat investeren in meer actuele tv loont, ondanks de kleinere kijkersgroep in de zomer. Daarmee luisteren we naar de wens van de tv-kijker.”

Overigens mengt NPO1 zich ook in de strijd om de kijker op de late avond. Daar begint Jinek al eerder dan nu het geval is, verder maakt Paul de Leeuw een nieuw programma genaamd Lekker Laat. SBS 6 lijkt vooralsnog te vertrouwen op zijn vaste ankers Hart van Nederland en Shownieuws.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>