Samenwonen met hulp van Net 5

Wonen en interieur zijn nog altijd niet uitgemolken, getuige de vele programma’s over dit onderwerp op televisie. Vanavond begint het nieuwe seizoen van Samenwonen, waarin twee personen met een totaal verschillende smaak worden geassisteerd door Erik van der Hoff en een stylist van VT Wonen.

Daarbij beperken ze zich, anders dan in vorige seizoenen, niet alleen
tot stellen met een liefdesrelatie. Nieuw is de deskundige inbreng van
de stylisten van VT Wonen. Zij geven niet alleen uitleg over de
interieurproblemen, maar ook nog meer praktische tips dan voorheen.
Samen met de deelnemers gaan zij op ontdekkingstocht om af te
tasten waar de (toekomstige) huisgenoten bereid zijn elkaar tegemoet te
komen en waar absoluut niet.

Ik vraag me altijd af hoe lang zo’n ‘verantwoord’ interieur intact blijft als de camera’s zijn vertrokken. Zeker bij mensen met een uitgesproken smaak zou dat nog wel eens kort kunnen zijn…

Samenwonen, 20.30 uur, Net 5

22 Reacties // Reageer

22 thoughts on “Samenwonen met hulp van Net 5

 1. tom

  eeyz weet iemand hoe het liedje heet dat gebruikt wordt als intro tune van samenwonen?? zo ja zet je reactie dan hier ff neer

  alvast bedankt
  tom

    /   Reply  / 
 2. Herman

  ik heb de begintune nog niet gehoord, ik zal eens voor je opletten, Tom. als ik er achter kom, meld ik het hier.

    /   Reply  / 
 3. tom

  ey herman
  alvast bedankt voor het opletten:)
  als nog andere mensen het weten meld het dan AUB hier:)

    /   Reply  / 
 4. Nadine

  Ik weet van wie de tune is.
  Lucy Pearl-Don’t Mess With My Man

  Ik hoop dat je er wat aan hebt

    /   Reply  / 
 5. ed

  ik heb alleen een vraagje: waarom worden die meubels die niet gebruikt worden niet aan een goed doel gegeven( bv kringloopwinkels) maar in veel gevallen kapot gemaakt?

  er zijn veel mensen die deze spullen , die nog goed zijn, kunnen gebruiken.

  schande!!

    /   Reply  / 
 6. Anika

  hallo, ik heb een vraagje, weet iemand hoe dat computerprogramma heet van samenwonen waarin de stylist laat zien hoe de kamer ingericht gaat worden, ik ben er namelijk naar opzoek. gr

    /   Reply  / 
 7. Nilleses

  Nadine bedankt! Het is echt een aderlating om het nummer te hebben! Hulde!

    /   Reply  / 
 8. Charlotte

  Weet iemand hoe je je er voor kan aanmelden.
  Mijn vriend en ik gaan namelijk binnenkort samenwonen. En als iemand dan je huis opknapt en inricht, is dat niet verkeed!

  Alsvast bedankt,
  groetjes Charlotte

    /   Reply  / 
 9. mandy

  hi eriki leuk programma heel erg nice
  je bent een lekker ding
  en by the way heel perongeluk je ten huwe heel erg maf f liefie kus\
  mandy

    /   Reply  / 
 10. mandy

  hoi liev waar zijn nu je programmas hoe ik het noem je samenwonen ….. en je kids kitchen of kits kitchen je 103 WORD Ook aardig gejatttttttt en trouwens mop
  …………. hou je taai kussssss man

    /   Reply  / 
 11. Marit

  In een uitzending is een delftsblauwe tegel van het zoenende paartje op een muur geschilderd/geplakt. Ik heb enkel het eindresultaat gezien, maar ben benieuwd hoe dit gedaan is, want ik heb ook een leuke muur waar dit geweldig op zou staan! Heeft iemand tips, of kan ik nog ergens de uitzending zien. NET5 kan me helaas niet helpen.

    /   Reply  / 
 12. m.l schippers

  LS,

  In het laatste programma waarin de agent op de boot samen ging wonen met het Elvis meisje, zag ik dat daar een geweldige witte lounge stoel stond. Via jullie site kon ik niet vinden van welke woonwinkel deze afkomstig was. Zouden jullie mij kunnen vertellen waar deze vandaan komt ???? ik hoop op een reactie.

  Met vriendelijke groeten,
  Tina

    /   Reply  / 
 13. Petra

  Ik heb gisteren een aflevering van samenwonen gezien en daarin werdt een nogal vaag gedicht voorgelezen. Nu wil ik graag weten hoe dat gedicht gaat. Kan iemand mij helpen???

  Alvast badankt, Petra

    /   Reply  / 
 14. Theresia

  Hallo,
  Ik wil me graag opgeven voor dit programma,maar kan er niks over vinden!
  Weet iemand hoe ik dit ga doen?
  alvast bedankt..

    /   Reply  / 
 15. Martijn

  Blijkbaar na 3 jaar (zie reactie Ed) worden nog steeds de spullen doelloos vernield.

  Werkelijk schandalig!!

  Kleine moeite om de (goede) spullen naar de kringloopwinkel te brengen!!

    /   Reply  / 
 16. Samenwoner

  Na 3 jaar heb ik het interieur nog steeds niet veranderd. Het is werkelijk nog steeds prachtig. En ik geniet er nog elke dag van.
  Over 12 jaar maar weer eens opnieuw opgeven.

  Jammer dat het woord doelloos weggooien nog steeds wordt herhaald. TV laat maar de helft zien van wat er werkelijk gebeurd. En daardoor denken mensen dat alles maar DOELLOOS wordt vernietigd. Niet dus. Dus ophouden met dat gezeik hierover. Heb het zelf ervaren. Men wil kennelijk alleen zien wat er op TV gebeurd. Prima programma.

  Voor zover ik het op site kan bekijken is het niet meer mogelijk je aan te melden.

  Nogmaals mensen, naast hetgeen kapot gaat, gaat de rest (en dat is heel veel) naar goede doelen (kringloop, leger des heils etc)

  Groet een gelukkige samenwoner

    /   Reply  / 
  1. Fennetta de rooij

   Hallo Samenwoner,

   Ik wil even reageren op jouw stukje. Ik heb net een stukje geschreven waarin ik “zeik” over de manier er met de spullen wordt omgegaan. Het kan zijn inderdaad dat er een groot gedeelte van de spullen wel naar een kringloop of goed doel gaan en dat vind ik prettig te weten. Zo moet het ook. Maar het gaat ook om de boodschap die wordt weergegeven. Met het grootste gemak maken we dus spullen kapot, dat is blijkbaar leuk, grappig…
   Achter de schermen zal het er misschien anders aan toe gaan maar dit , de spullen kapot maken is dus wel wat de mensen thuis te zien krijgen.

   vriendelijke groeten

     /   Reply  / 
 17. linda

  zou het een goed idee zijn om de spullen van de mensen die meedoen
  te ruilen of aan mensen te geven die het echt nodig hebben ?
  zo blijft ook het millieu schoon
  een winkel beginnen, waar mensen kunnen ruilen ,of goedkoop kunnen kopen ,het zou anders toch wegegooid worden
  vriendelijke groetjes

    /   Reply  / 
 18. Fennetta de rooij

  Hallo,

  Samenwonen vind ik echt een heel leuk programma. Ik kijk er graag naar maar ik stoor me mateloos aan de manier waarop er afscheid genomen wordt van de “oude” meubels.
  Wat leven we toch in een kromme wereld! Aan de ene kant worden er programma’s in het leven geroepen die ons ervan bewust moeten maken dat er mensen zijn ,ook in nederland, die niet eens hun boodschappen kunnen betalen en in het volgende programma worden er met het grootse gemak goede, bruikbaren spullen aan gort gereden. Is dat leuk of grappig?? Ik kan er niet bij, vind het ook zo misplaatst! Er zijn toch tal van andere leuke, creatieve manieren te bedenken waarop de “oude” gebruikers hun meubels gedag kunnen zeggen?? Team van samenwonen wees eens echt creatief en verzin hiervoor een andere manier. Er zijn mensen genoeg die nog heel veel plezier van deze spullen kunnen hebben.

  Vriendelijke groet.

    /   Reply  / 
 19. Pioenroos

  Hallo,

  Ook ik vind dit een leuk programma maar zit met kromme tenen als de oude meubels worden vernield. Naast het feit dat andere mensen daar nog echt van zouden kunnen genieten worden soms echt waardevolle spullen moedwillig kapot gemaakt. Zoals afgelopen week een prachtige designlamp.
  Doe iets met die spullen redactie, zoals mijn voorgangster hierboven zei. Breng ze naar de Kringloop in een regio verderop, zet ze op Marktplaats of doe er iets anders mee.
  Maar niet zo..
  Verder veel succes gewenst met dit programma.

    /   Reply  / 
 20. B. Pol

  wil graag programma van Samenwonen van Net 5 van zondag 10 januari terugkijken, omdat ik maar een stukje heb gezien. Is dit een herhaling? Van welke datum?

    /   Reply  / 
 21. Desperatlyseeking

  Al jaren geleden heb ik behang gezien met een zwarte ondergrond en voornamelijk grote rose-rode bloemen. Het was net alsof je de pixels zag uitvergroot. Het interieur had dezelfde kleuren: een grote fuchsia bank, en tegen de behangen muur stond een grote zwarte kast……HELP WIE WEET WELK BEHANG IK BEDOEL EN KAN MIJ DE NAAM VERTELLEN….

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>