Opvoedpolitie voor Dieren: Uw huisdier weer te baas in zes stappen

Denk je aan dieren en televisie, zeg je Martin Gaus. En vanaf vandaag probeert zijn dochter dat succes te kopiëren, want Sacha Gaus presenteert samen met Marit Price-Bossard de Opvoedpolitie Voor Dieren op SBS 6. Het format is niet helemaal nieuw, eerder zond SBS al De Opvoedpolitie voor de gewone mens uit. Klinkt wel streng trouwens, opvoedpolitie. Betekent dit dat de dames met een ijzeren hand gaan huishouden?Volgens de makers van het programma niet. Wie zijn huisdier niet onder de duim heeft, kan de dames inschakelen. Zij kijken naar de oorzaak van het probleem en proberen vervolgens een pasklare oplossing aan te bieden. In de Veronica-gids waarschuwt Gaus dat je een blaffende hond niet het zwijgen moet opleggen door hem energie te laten verbruiken. "Pas op. Energie leidt vaak tot nog meer energie, dus kijk uit wat je doet. Het gaat om diversiteit."

Deze en meer wijsheden om 20.00 uur op SBS 6

82 Reacties // Reageer

82 thoughts on “Opvoedpolitie voor Dieren: Uw huisdier weer te baas in zes stappen

 1. Gerrit

  Heb je Martin Gaus weleens aan het werk gezien? Die hanteert zeker wel een ijzeren hand! Honden worden geslagen, door elkaar geschud en half gewurgd als hij hard aan de lijn trekt. Hopelijk is dochter Gaus wat minder hardhandig.

    /   Reply  / 
 2. Martin Gaus

  Ik kan wel merken dat jij niks van honden afweet! Altijd dat gezeik over mijn opvoedmethodes. Honden hebben gewoon af en toe een corrigerende tik nodig. Je moet wel streng zijn, anders lopen ze zo over je heen. Een hond heeft er behoefte aan om te weten wie de baas is. En dat ben ik. Begrepen?

    /   Reply  / 
 3. Henk Lommers

  Ach kwakzalver! Gerrit heeft helemaal gelijk, de “opvoedmethodes” van Martin Gaus zijn barbaars en achterhaald! Honden worden doodsbang, dus natuurlijk zullen ze dan gehoorzamen. Maar of ze er ook gelukkig van worden? Nee! Natuurlijk niet. Om een hond te trainen moet je allereerst vriendschap met hem sluiten, maar zulke dingen begrijpt Martin Gaus natuurlijk niet.

  Voor ECHT nuttige informatie over huisdieren, zie mijn boek “Alle dieren tellen mee”. Uitgegeven bij uitgeverij Het Spectrum, € 11,95, ISBN: 9027465339

    /   Reply  / 
 4. Martin Gaus

  Oh god, daar heb je Henk Lomperd ook weer. Ik veeg m’n reet af met die waardeloze boeken van jou! Wie ben jij om kritiek te geven op mijn opvoedmethodes? Huh? Een omhooggevallen nep-dierenarts die amper een hond van een kat kan onderscheiden!

  Toevallig levert mijn naam 234.000 hits op op google. Jouw stomme naam slechts 10.000! Nuff said!

    /   Reply  / 
 5. Sacha Gaus

  Ach papa, laat die Henk toch. Elke keer die tirades van jou tegen Henk Lommers. Er is toch wel plaats in Nederland voor twee televisiedierenartsen? Wat maakt het uit als Henk Lommers meer geld verdient en al meer boeken heeft uitgegeven dan jou? Waarom kunnen jullie niet samenwerken in plaats van elkaar tegenwerken?

    /   Reply  / 
 6. Martin Gaus

  Zit! Af! Stoute Sacha! Nooit tegenspreken!
  Zo hebben we jou toch niet opgevoed? Foei!

  Iemand krijgt er vanavond weer van langs met het werpkettinkje!

    /   Reply  / 
 7. Diana

  Ik had een vraagje. Mijn kat plast op de mat bij de voordeur. Nou zag ik in jou programma dat je een product neerzetten dat ze weghoud.
  Ik zou graag willen weten hoe dat het heet en waar ik het kan kopen. Ik heb namelijk al zoveel geprobeert maar dat plekje blijft trekken. Ik hoop wat van je te horen.
  Groeten Diana

    /   Reply  / 
 8. herman

  Hoi Diana,
  Ik weet niet of Sacha hier komt, mogelijk kun je je vraag beter via SBS 6 stellen. De homepage van het programma vindt je door op de url onder mijn naam te klikken. Succes!
  groet, herman

    /   Reply  / 
 9. Marieke

  Diana, ik weet niet of dit is wat je bedoelt, maar bij de dierenwinkel hebben ze het product Keep Off (van Beaphar) dat is bedoeld om plekken te beschermen waarvan jij liever niet hebt dat er een kat op plast. Zoals in jouw geval: de mat bij de voordeur!

    /   Reply  / 
 10. Els Posseth

  sacha hier even een reactie van mij. Ik heb helaas je uitzending gemist maar word aan alle kanten benaderd over mijn aanwezigheid in jou uitzending. Had ook verder niets meer van Jacqueline gehoord vind het jammer voor haar dat ik van anderen gehoord heb dat hij toch weg moest maar zou als het mogelijk is toch die uitzending nog willen zien. Heb al bij SBS geinformeerd maar helaas konden die mij niet verder helpen. Sacha ik hoop dat ik nog een reactie krijg van jou en wens je ng veel succes met je programma groetjes, Els Posseth

    /   Reply  / 
 11. leonisteenhuis

  jullie moeten mij echt helpen ik weet niet meer wat ik moet. ik heb een jack russel van ander half jaar. hij was eerst gewoon een normale leuke vrolijke hond, maar nu is die compleet anders geworden. hij valt iedereen aan die hem wil aaien. eerst kom hij vrolijk op je af en dan als je hem aan haalt bijt hij je. ik zit hiet al een hele tijd mee en heb zelf al contact gezocht met martin gaus, ik mocht wel naar lelystad komen met mijn hondje maar dat kunnen mijn moeer en ik niet betalen. volgens mijn vader heeft hij zich zelf aangeleerd om te bijten als hij wordt geaaid! ik ben nu met hem aan het oefenen dan aai ik hem gewoon en dan heb ik een muilkorf in me andere hand, en zo gauw hij bijt moet hij hem om en dat wil hij niet, dus dat gaat best goed. maar anderen kunnen hem niet aanhalen, al helemaal niet als hij bij mij zit, dan hoef je maar te wijzen en dan laat hij zijn tanden al zien. ik weet echt niet meer wat ik moet doen, mijn moeder wil niet alleen met hem zijn, en vind dat dit zo niet langer kan!! ik wil hem echt niet kwijt. ik had hem al toen hij nog zo’n klein hummeltje was die nog op mijn hand paste. ik wil gewoon mijn oude jamie terug. sommige mensen zegen dat er iets niet goed in zijn hoofd zit, maar daar geloof ik niks van, want soms kan het echt een hele lieve hond zijn. je moet hem denk ik eerst zien voordat je kunt begrijpen wat voor gedrag hij heeft. ik hoop dat jullie het aan durfen om mij en mijn hondje te helpen. want als jullie me niet willen helpen, dan moet hij misschien wel weg. als hij dan in het asiel terecht komt, dan is dat het einde van zijn leven. want dan gaat hij bijten en wil niemand hem hebben. alsjebliefd willen jullie mij helpen??? jullie zijn mijn enie hoop!!! ik hoop snel iets van jullie te horen

    /   Reply  / 
 12. cindy

  He martin gaus, wat grappig dat ik zo tegen je kan praten via het web. Maar je moet je niet zo op de kast laten jagen door de reactie’s. Het is toch het belangrijkste dat je methodes werken en dat je lieve, gehoorzame dieren krijgt. Maar ik wilde vragen of er nog programma’s komen van de opvoedpolitie voor dieren, want ik wilde onze hond opgeven. Hele lieverd hoor, grote munsterlander, maar paar kleine probleempjes. Moet ik natuurlijk eigenlijk aan je dochter vragen, maar ja, jij zult het ook wel weten.
  groetjes cindy

    /   Reply  / 
 13. Remy

  Ik heb het zelfde probleem als Diana. Onze kater van een paar maanden oud plast elke keer op de bank! we hebben van alles geprobeerd, we hebben zelfs alluminium folie over de banken gelegd maar zelfs daar plast hij bovenop!! Ik weet echt niet meer wat ik er mee aan moet, het klinkt misschien rot maar als het zo door gaat moet hij misschien wel weg!

    /   Reply  / 
 14. anja

  wat diana bedoelde is volgens mij een spuitbus dat automatisch spuit zodra de kat er bij in de buurt komt ik ben daar ook naar op zoek want mijn kat die krabt iedere keer aan de deur negeren straffen alles heb ik geprobeerd ook mispoes extra op de deur gespoten maar hij blijft doorgaan en in een van jullie uitzendingen hadden jullie een spuitbus onder een kastje gezet omdat deze kat daar plaste en de spuitbus ging automatisch spuiten zodra de kat er in de buurt kwam hoe kan ik daar aan komen laatste red middel

    /   Reply  / 
 15. natascha walters

  Lieve sacha….

  Ik heb een blauwgele ara (dena) en die schreeuwt de gehele dag door, als zij eet als zij speel en als ik haar knuffelt.
  Mijn vriend wil haar weg doen en ik doe het niet want zij is mijn oogappeltje!!!
  Zij is +/- 9 en een halve maand.
  Wij kochten haar toen ze 10 weken was en lieten haar testen toen ze 12 weken was, dat was allemaal goed.
  toen ze wat ouder was zat ze nog steeds niet goed in haar veren,en zijn naar een andere specialist gegaan, en bleek dat ze een zware huidschimmel had, dus ze loop al wat achter nu wil ik aan u vragen wat moet ik tegen het schreeuwen doen,anders is het dena of ik met dena eruit. ik hoop dat u wat voor mij kan doen????

  M.V.G. Natascha Walters

    /   Reply  / 
 16. nancy

  hallo sacha
  ik heb een vraagje ik zit met een probleem
  ik heb een hele lieve poedeltje bowie van bijna 2 jaar, en het probleem met hem is dat ie heel vaak blaft als er iemand voor bij het huis loopt en dat is vaak en vooral als we met een bal spelt blijft hij doorblaffen en je kan hem niet laten ophouden met blaffen tot dat je de bal hebt gegooid en als hij in de auto zit zit hij ook bijna de helerit te piepen en hij wil er gewoon echt niet mee kappen!
  wat ik ook probeer!
  ik weet niet meer wat ik moet doen om hem stil te krijgen kunt u me misschien helpen?
  vriendelijke groet nancy

    /   Reply  / 
 17. Monique

  Ik wil mijn hond opgeven!!!
  War kan dat!!!!

    /   Reply  / 
 18. chantal

  Hoi, mijn naam is Chantal en mijn bruine labrador van bijna 2 heet Tommy.
  Tommy is heel erg enthousiast, maar soms ook onvoorspelbaar.
  Als er mensen op bezoek komen, bespringt hij ze letterlijk en figuurlijk, dit krijg ik hem niet afgeleerd.
  Ook op kinderen kan hij af gaan en bespringen, en vandaar onvoorspelbaar.
  Ik zelf ben 4 dagen in de week aan het werk en dus is tommy veel alleen thuis, ik probeer hem 3x per dag uit te laten zodat hij zijn energie kwijt kan (want dat heeft hij)maar toch merk ik dat ik hem dat niet afgeleerd krijg.
  Mijn vraag is hoe leer is hem dat het beste af, want soms wordt ik er echt hartstikke gestoord van.
  Graag jullie reactie.

  Groetjes en een pootje Tal en Tommy

    /   Reply  / 
 19. ramona van der veen

  Beste opvoedpolitie,
  Wij zitten met een voor ons groot probleem, en ik hoop dat jullie ons hiermee kunnen helpen. Wij hebben een Basset hound van nu 7 maanden oud, en het probleem is dat ze gaat plassen als ze aandacht krijgt. Volgens ons lijkt het een combinatie van deemoedsplasjes, maar ook is ze zeer enthousiast! We hebben al tips gekregen om haar te negeren, maar als er bezoek binnen komt, en die lopen alleen door de bijkeuken en negeren haar, dan plast ze de hele bench onder…Ze blijft er ook gewoon inzitten,heb het idee dat ze het niet eens verneemt dat ze het doet. Ook als we net met haar hebben gewandeld, en er komt bezoek, dan plast ze direct weer alles onder. We hebben bij de dierenarts de urine al laten controleren,maar dat was allemaal goed. Wij zijn een beetje ten einde raad, omdat we er in huis onderling al woorden om krijgen, en mijn vriend wil haar het liefste vandaag nog kwijt, dan morgen…Zouden jullie hier ons mee kunnen helpen? Ik hoop op een reactie…

  Vriendelijke groeten,ramona van der veen

    /   Reply  / 
 20. Colinda langbroek

  Beste Diana,
  Onze hond jari is een labrador van 6 jaar, maar als hij uitgelaten wordt trekt hij verschrikkelijk aan de riem. Nu hebben wij een soort harnas dat om zijn kop en rondom zijn middenrif zit, maar bij mij trekt hij nog heel erg.
  Wat kan ik hier aan doen, eventueel wil ik hem ook opgeven voor het programma.
  Bijvoorbaat dank Colinda Langbroek

    /   Reply  / 
 21. Sandra

  Beste opvoedpolitie,

  Onze basset is nu bijna een jaar oud en luisterd zeer slecht!
  Thuis gaat het nog wel, commando’s als zitten en liggen volgt hij wel op, maar dat duurt een paar seconden en dan is dat weer gebeurd.
  Als we met hem gaan lopen trekt hij verschrikkelijk aan de lijn, ondanks dat we een slipketting hebben en hem terug trekken als hij zo trekt.
  Ook is onze hond geneigt om weg te lopen zodra hij de kans krijgt, we zijn al 4 x geruime tijd op zoek geweest.
  Dan als laatste punt: onze hond springt tegen iedereen op die hij ziet, terwijl wij hem thuis de rug toe keren als hij dat doet!
  Kunnen jullie ons alsjeblieft helpen, want we zitten met de handen in het haar!

  Mvg. Sandra

    /   Reply  / 
 22. Chiel

  Volgens mij hebben sommige mensen deze site (+ reacties) niet helemaal goed begrepen.

  T is toch wat… ;)

    /   Reply  / 
 23. Herman

  Ach Chiel, wellicht is er een andere bezoeker die deze mensen kan helpen.

    /   Reply  / 
 24. Chiel

  Die kans is erg groot op een mediasite :D
  Maar het kan inderdaad wel :)

    /   Reply  / 
 25. Ingrid Bos

  Voor de mensen die hier aangeven dat ze problemen hebben met bepaalde gedragingen van hun hond: op -edit: spam kun je een erkende (!)gedragstherapeut voor honden in de omgeving van je woonplaats opzoeken. Het is verstandiger om een gedragstherapeut in te schakelen dan vragen te stellen via internet. Een goede gedragstherapeut moet altijd het gedrag van je hond kunnen zién en veel meer informatie krijgen voordat hij/zij een diagnose kan stellen en je kan helpen het probleem op te lossen!

  Veel succes!
  Met vriendelijke groeten,
  Ingrid Bos
  Gedragstherapeut voor honden

    /   Reply  / 
 26. Ida Demandt

  hoi,wij hebben viif dagen onze oude hond in moeten laten slapen en hebben meteen een andere hond gehaald omdat wij dachten dat de andere hond dan weer ging eten enzo maar hij moet er niks van hebben en snauwt haar steeds af.Het gaat om een newfoundlanderreu van 4 jaar en een duitseherderpup van 8maanden.ik moet er wel bijzeggen dat de reu altijd werd afgesnauwt door onze oude hond als hij wou spelen of kusjes wou geven.Zou u ons alsjeblieft kunnen helpen?Groetjes Ida Demandt

    /   Reply  / 
 27. petra maas

  HElP!
  Hier een berichtje van een radeloos iemand.
  Zes weken geleden hebben we een poes en een kater uit het asiel gehaald. Zij zijn acht jaar en broer en zus.
  De eerste week dolle pret daarna…een en al gevecht zo erg dat ze nu apart leven, zij boven hij beneden. Slaap regelmatig op de bank zodat het poesje s’nachts niet zo alleen is.
  Tot nu toe geprobeerd: ruzie negeren (vechten tot bloedens toe), ze gedwongen in een ruimte te zijn onder toezicht van ons, anti-geur verspreiders in iedere ruimte, het poesje laten helpen (was ontzettend krols waardoor zijn ging sproeien), en nu…wij weten het niet meer behalve éen ding..ik wil ze niet kwijt!!

  A.U.B. help ons!!
  Twee radeloze mensen.

    /   Reply  / 
 28. B. Hansen

  Wie kan ons helpen.
  Bij onze oude huis lieten wij de hond een halve dag alleen in huis en dan jankte hij niet. Nu heb ik een andere en als wij hem alleen laten blijft hij steeds janken. Ondanks dat wij veel thuis zijn en af en toe weggaan jankt hij de boel bij elkaar. Wat kunnen wij er aan doen en wie kan ons raad geven.

    /   Reply  / 
 29. ramona

  hai hai help me aub ik weet niet meer wat ik moet doen mijn shih-tzu kon eerst heel goed over weg met andere honden maar tegen woordig valt hij elke hond aan die hij tegen komt ik hb hem al op verschilende manieren gestraft bijv door hem op zn plek te legge en hem de rest van de dag geen aandacht meer te geven maar nix helpt wil je me aub helpen ik weet niet meer wat ik moet doen b.v.d groetjes ramona

    /   Reply  / 
 30. Lucky

  Al dat geschreeuw,om hulp..
  Allemaal doordat niemand weet hoe hij met zijn dier moet omgaan… en gedragstherapie kost belachelijk veel geld..Zo belanden enorm veel dieren in het asiel.
  Dierenvrienden, ga met jullie hond naar de hondenschool, lees heel veel boeken”er zijn er van verschilldende schrijvers… en besteed veel tijd aan je dier.

  Veel sucses

    /   Reply  / 
 31. Kevin Ots

  Hallo HELP, HELP, Ik heb een hond die in het verleden is mishandeld we hebben hem nu 1,5 jaar. Maar hoe lief we ook voor hem zijn hoeveel aandacht we hem ook geven hij blijft bang!!! Hij durft niet mee aan de riem en wanneer er vreemden mensen in ons huis komen loopt hij te bibberen als een gek. Hij heeft ook een hele onderdanige houding die wij op zich wel prettig vinden, maar soms is het ook weleens te veel van het goede. Ik hoop dat u ons een beetje in de goede richting kan helpen.

    /   Reply  / 
 32. Kevin Ots

  Zet de hond op zijn plek. Zet een radio bij hem in de buurt met een verlengsnoer. Vraag aan de buren of hij je wilt helpen met je probleem. Zoja, ga weg (naar je buren) zodra je weg bent begint hij te janken. Als je bij de buren bent duw de stekker van de radio in het stopcontact (wanneer die aan het huilen is natuurlijk) Zodra die ophoudt duw je weer de stekker erin net zolang dat hij ophoud. Hopelijk werkt het bij jullie. Groetjes Kevin

    /   Reply  / 
 33. Noelle

  hallo ik en mijn vriend hebben een jackrussel pup van 4 maanden.We krege haar toen ze 2 maandjes was.Ze kan soms agressief zijn en haar tandjes laten zien en dan geve we haar een tik op haar neus,niet zo hard hoor maar dat ze moet leren dat ze dat niet mag doen.ze heeft ook een gewoonte om onder mijn bed te gaan zitten en dan te gaan blaffen.Me vriend pakt haar dan ook wel eens bij der nek vel en dan gaat ze piepen.Is dat aanstellerij of is het niet goed? en hoe kunne we haar leren goed te luisteren? ze weet nu wel bijna waar haar plaats is en daar blijft ze dan ook zitten.Ze is nu ook bijna zinderlijk maar soms gebueren er nog wel ongelukjes dat is normaal.Ik heb ook gehoord dat ze pas met 1jr trap mag lopen omdat het anders niet goed is voor haar heupjes.En iemand zei eens dat ze maar 15 min per dag mag lopen omdat zer anders te gespierd wordt.Maar ze moet tog ook der behoeftes kwijt lijkt me?owja en ze loopt ook steeds voor onze voete als we der uit laten. en als je niest gaat ze ook blaffen hahaha.

  Groetjes Noëlle

    /   Reply  / 
 34. Noelle

  hey ben ik weer ff met een vraagje.onze pup heeft ook soms driftbuien en laat dan der tanden zien enzo en gaat grommen. wat is het beste om dan te doen om het haar af te leren?en ze loopt graag naar iedereen toe en speelt graag met andere honden is dat allemaal goed? hoe leren we haar om niet steeds naar iedereen toe te lopen want niet iedereen wil dat.

    /   Reply  / 
 35. Noelle

  Owjah en als ze slaapt en ze moet uit moet ik haar even optillen maar dan gaat ze grommen ik ben dan bang dat ze me dan gaat bijten ofzo.hoe leer je dat af?

    /   Reply  / 
 36. amanda

  hallo,
  we hebben een schnauzer van 5 jaar oud. hij is van mijn opa geweest maar die is overleden en nu hebben wij hem. hij blaft tegen elke hond die hij ziet, niet een blafje. nee het gaat maar door. dat deed hij bij mijn opa ook al af en toe maar niet zo erg als nu bij ons. als er een kind rent of er komt iemand met een bal aan vliegt hij erop af en blaft en rent achter diegene aan. die kleine kinderen worden hartstikke bang van hem. We hebben nog een hond van 11, en die gromt als hij een tijdje gesnuffelt heeft aan een hond en dan wil schmaus (de schnauzer) hem beschermen en dan vliegt hij op die hond af.

  hoe kan ik hier iets aan doen want het is echt niet om aan te horen. Ik kan nog niet eens meer rustig wandelen zonder geblaf. (zou het er iets mee te maken kunnen hebben dat hij gecastereerd is) hij blaft ook heel erg hoog.

  alvast bedankt en hopend op een goede uitleg,

  amanda v.d Weide

    /   Reply  / 
  1. roos

   Ja,zo eigenaar zo hond!!
   Misschien als jij wat liever bent voor bepaalde medemensen,is de hond dat ook.

     /   Reply  / 
 37. jolanda

  sinds 3 jaar hebben wij een kater die normaal erg lief en aanhankelijk is, maar somd heeft hij ook agressieve buien.
  2 jaar geleden heeft hij mij in mijn been gebeten en gekrabd, op dusdanige wijze dat ik naar de eertse hulp moest en een tetanusprik heb gehad en een antibioticakuur heb gekregen.
  nu 2 dagen geleden heeft hij hetzelfde weer bij mij gedaan maar nu in mijn arm, dus weer een antibioticakuur en veel pijn.
  mijn vraag is waarom doet een kat zoiets en juist bij degene die hem altijd lief behandeld en eten geeft. wat moet ik hier tegen doen, want ondanks deze voorvallen willen wij hem niet kwijt, maar het vertrouwen in hem is wel een beetje weg.
  p.s bij mijn man en kinderen doet hij dit niet.

    /   Reply  / 
 38. Cees

  Het “op de plek leggen van de hond en negeren” helpt met dit probleem niet. Als je een hond wilt straffen, moet je dat doen op het moment dat hij de overtreding begaat. Wat je met je hond in ieder geval niet moet doen is een blokje om gaan, of de straat oversteken als je een andere hond ziet. Jouw hond had die hond allang opgemerkt en het weggaan bij die andere hond werkt alleen maar bevestigend. Want als je moet uitwijken voor andere honden, zal jouw hond denken dat ze dus echt niet te vertrouwen zijn. Anders hoefde je ook niet uit te wijken. Wat je wel moet doen is goed op je eigen hond letten. Als hij dominant wordt aan de riem (gaat grommen, zichzelf grootmaakt, haren overeind), dus nog voordat hij een andere hond wil aanvallen, maar hij laat al wel duidelijk zien wat hij wil gaan aanvallen. Dan moet je gaan straffen. Een harde correctie. In een keer goed. Want een te zacht gegeven correctie werkt averechts. Die zal de hond alleen maar irriteren en dus ook extra aanzetten om zijn woede te koelen op de hond die dan in de buurt is. En in het ergste geval zelfs op jouw als baas. Want jij irriteert hem. Als je dan de correctie hebt gegeven moet je de hond onder appel zetten, door hem bijv. te laten zitten. En dan moet hij ook echt gaan zitten en blijven zitten totdat jij zegt dat hij weer verder mag lopen. Nu moet je hond dan natuurlijk wel het commando “zit” en “blijf zit” kennen. Want anders heeft dat geen zin. Gaat hij niet zitten of staat hij weer op. Weer corrigeren. Want tenslotte ben jij de baas.

  Veel succes

    /   Reply  / 
 39. marco

  hallo ik heb een vraag aan sacha of aan martin mijn vriendin en ik heb een golden retriever van nu 5 maanden oud maar het probleem is hij luisterd niet we hebben alles geprobeerd eerst met straffen zoals tikken over de neus met hand of riem maar nu negeren en niets van zeggen maar het blijft aanhouden hij poept in huis overal de hele dag door en plast ook overal zoals in de banken en in ons bed en hij luisterd niet meer naar ons hij rend weg en gaat dan ergens anders zitten en als we hem dan roepen dan negeerd die dat en blijft die dom voor zich uit kijken dit duurt nu al 2 maanden zo en het veranderd niets met alles wat we proberen weten jullie misschien iets wat nu te doen want we houden het niet meer vol zo.

    /   Reply  / 
 40. Gail Mc Gowan

  ik heb een kat en die valt mij soms zomaar aan.hoe kan ik hem dat afleren??

    /   Reply  / 
 41. Linda Weenink

  Hoi Martin en Sacha,
  Sinds ik zwanger ben en ook net in die periode een nieuwe grote keuken kreeg, plast mijn kat van in het begin in de gootsteen naar nu overal op het aanrecht. Stom ook..want dat van in de gootsteen vond ik wel leuk in het begin, maar na een paar keer niet meer. Het erge is hij doet het ook op zolder en op de gangmat en nu zelfs op mijn kleine zoontjes speelkleed en duplo!!!!! Na feliway (gelukzalige luchtverstuiver) is het plassen op zolder bijna weg, maar verders helpt het niks en heb ik er nu zelfs een 3e kat bij via het kattenluik die ook sproeit in huis heel af en toe en hun eten opeet…(voelde zich zekers ook erg goed met dat spul?!)
  Het is echt jaloezie, want hij neemt een omweg via de gootsteen, als de achterdeur nog dichterbij is..zelf gezien! Eigenlijk ben ik het nu echt zat en vind een gedragstherapeut van 240 euro wel echt de laatste stap, maar ook wel erg duur..oplossingen iemand?!

  Linda

    /   Reply  / 
 42. nathalie

  Heyyy,Ik kom jou ook overal tegen:)!
  Was even op zoek naar de oplossing voor die gekke kat van mij, plast sinds kort gezellig op de deurmat! Gelukkig heb ik de oplossing nu gevonden!

    /   Reply  / 
 43. Michelle

  Hallo
  Wij hebben sinds 11/2 jaar een schapendoes, ze is erg aanhankelijk, maar dat is geen probleem.Ons probleem is dat ze erg gericht is op je mond, klimt helemaal op je totdat ze je mond kan likken. Ik ben erg bang voor de gevolgen als er straks kleine kinderen rond lopen.Wie weet hier een oplossing voor.

    /   Reply  / 
 44. Nina

  Hallo.
  Ik heb een groot probleem.
  Mijn hond Spijker, van 7mnd (kruising Labrador-Border Collie), heeft sinds kort ernstige last van verlatingsangst. Zodra ik weg ga, blaft/jankt hij de hele buurt bij elkaar. Verschrikkelijk voor de buren!! (en de hond zelf)
  Spijker heeft het alleen zijn nooit leuk gevonden, maar het zachtjes piepen is keihard blaffen geworden.
  Ik heb alles al geprobeerd. De Bench-training ging erg goed. Maar ineens vindt Spijker het niet meer leuk om in zijn bench te zijn. Ik heb geprobeerd het leuker te maken door brokjes te verstoppen in zijn bench en kluifjes te geven. Maar Spijker is inmiddels zo gestressed als ik weg ga, dat hij het pas op eet als ik terug ben.
  Ook de radio zachtjes aanlaten en een lampje aanlaten helpt niet.
  Ik ben ten einde raad!!
  Het liefst zou ik me opgeven voor “De opvoedpolitie voor dieren”. Helaas kan ik dit nergens vinden. Wie heeft er nog tips of weet waar ik mij kan opgeven voor profecionele hulp.

  Al vast bedankt.
  Groeten Nina.

    /   Reply  / 
 45. rebecca

  hoi ik las dat je er een middel voor hebt gevonden graag zou ik willen weten wat voor middel het is alvast bedankt. Rebecca

    /   Reply  / 
 46. koolmees

  hallo
  ik heb een probleem
  mij poes van 2 jaar heett in mei 3 poesjes gekregen en ze was er erg lief voor tot 3

  manden toen ging ze erg blazen tegen haar poesjes ik weet dat het er bij hoort maar nu valt ze haar poesjes ook aan en blaast ook tegen haar baasje ze loop van s,moregens tot laat in de avond buiten
  Komt wel zelf in de avond binnen om te eten en te slapen. maar zodra ze haar jongen ziet gaat ze blazen. Ze loopt ook dan blazend dor het huis.
  Wat is hier aan te doen.???

    /   Reply  / 
 47. Lutje

  Hoi Bloggers,de Groenendaeler van mn vriend is een lieve hond,maar als hij uitgelaten wordt is hij zó blij dat hij begint te janken,springen en aan zn riem sleurt.Behalve dat dit niet prettig is,kost het hem zn tanden,want het is een stale ketting.Ik heb allerlei truckjes geprobeerd (boos zijn,ruilen tegen een speeltje,iets lekkers geven,negeren,commando’s geven,terug naar binnen gaan)maar niets helpt.Een muilkorf is geen optie.Heeft iemand ervaring met dit probleem en een oplossing voor dit gedrag?Bij voorbaat bedankt voor een eventuele reactie.

    /   Reply  / 
 48. kruger

  hallo ik heb een vraagje onze kat blijft altijd een 3 weken weg en komt dan weer terug naar huis.ze is vanaf die tijd dat ze dat doet ook altijd veel miauwen als ze binnen is.tevens plast en poept ze overal.kan ik haar beter een paar weken binnen houden of wat is er aan de hand met onze poes ze is gesteriliseert.heeft dit vroeger nooit gedaan en kwam iedere avond thuis.we hebben nog een poes van 8 jaar maar heeft nooit problemen gegeven

    /   Reply  / 
 49. Lutje

  Michelle,het likken van je hond is een teken van onderdanigheid.Je ziet ook vaak in het wild dat de roedel de alfahond(wolf)aan de mondhoeken likt.Corrigeer dit gedrag door telkens te manen(met foei of een ander woord) en laag te wijzen.Als het goed is gaat je hond in een overgavehouding liggen.Als hij/zij dit doet,beloon hem dan.Op deze manier creëer je een nieuw gedrag.Het zal een tijd duren voordat de hond hieraan gewend is,maar met veel geduld lukt het absoluut.Veel succes!

    /   Reply  / 
 50. nynke

  allereerst,martin ik vind je een superdierenvriend..en nu mijn probleem…mijn kat ist alles onder,zowel onder de bank als in het hele hok…het is verder zo,n lieverd maar we weten niet hoe we er af moeten komen..en we willen hem niet kwijt maar als het zo door gaat moet ze strax weg!!!!! wat kunnen we nog doen????? grtjssss nynke

    /   Reply  / 
 51. hester

  beste martin Gaus.
  Ik wou graag een opmerking maken over het honden trainen. Ik vind dat een aantal methodes die u gebruikt wel effect hebben, maar ik ben het niet overal mee eens. Ik vind dat een harde aanpak niet altijd het gewenste effect heeft. Ik denk dat je met wederzijds respect ook een heel eind kan komen. Respecteer je de hond dan respecteerd hij jou ook. Ook is het met een heleboel mensen een kwestie van het onder controle krijgen van gevoelens. Als je bang bent voor een hond voelt hij dat en reageert daan onmiddelijk op. Ik ken iemand die heeft een hond en die heeft al een aantal mensen gebeten. Die hond heeft een spuitje gekregen omdat hij te vals was. Maar ik ben absoluut niet bang voor honden en ik heb ook overwicht. Ze weten waar ze aan toe zijn. Ik ben de baas en dat laat ik ook merken. Die hond heeft mij niet een keer gebeten. Hij luisterde nog beter naar mij dan naar zijn eigen baas. En daar heb ik hem niet een keer hard voor moeten aanpakken. Ik zei volg en hij bleef de hele weg braaf naast me lopen. Dus Ik geef respect en krijg er weer respect voor terug. Behandel een hond als je gelijke en de problemen zullen gelijk een stuk minder worden. Ik ben dus eigenlijk niet de baas over de hond. Ik leef mij in in de hond en probeer er alles over te begrijpen. Zelf heb ik twee katten 5 ratten een muis en een slang. Ik werk op de dierenambulance en weet veel over veel dieren. Dit wou ik even kwijt. ik hoop op een eerlijke reactie. groetjes hester.

    /   Reply  / 
 52. lenniekoster

  IK KOM DEZE NACHT VOOR HET EERST OP DEZE SITE EN WIL HET VOLGENDE TOCH EVEN KWIJT.
  JAMMER DAT ER DOOR DEZE DESKUNDIGE?? DIERENLIEFHEBBERS ZO GOEDKOOP OVER EN WEER GESCHOLDEN WORDT OMTRENT IEDERS MENSENGEDRAG. HET GEEFT MIJ EERLIJK GEZEGD NIET ZOVEEL VERTROUWEN IN DEZE HEREN.HONDENTHERAPIEEN,MENSENTHERAPIEEN; WAT WORDEN WE WIJS!
  VEEL SUCCES MET JULLIE ONT-WIKKELINGEN!

    /   Reply  / 
 53. j.pomp

  hallo
  ik heb een vraag.onze poes is zo’n 6 jaar oud,hij is altijd buiten geweest.maar een half jaar geleden heeft iemand in de buurt z’n poot gebroken
  dus durf ik hem niet meer buiten te laten hij is angstig en ik ben bang dat hem weer iets overkomt.maar hij zit steeds voor z’n luikje te kijken en hij gaat niet graag op de bak het we hebben een vrijstaande woonboerderij en nu willen we een schrikdraadlijn op het erf maken nu vraag ik me af of een poes daar wel achter blijft net als een hond en er aan went zodat we over een tijdje dat draad neer kunnen leggen want er zijn plaatsen bij waar veel gelopen word.ik hoop hier een reactie op te krijgen alvast bedankt .
  jeichien

  of ondhoud een poes dat niet

    /   Reply  / 
 54. a van boxel

  Hoi,

  Ik heb een vraag over mijn poes.
  Ze is dol op de muis uit een kittenpakket van wishkas en als ze ermee speelt en gaat eten legt ze haar muis in haar etens bak, nou was mijn vraag waarom ze dat doet.
  En alw ik haar aan het aaien ben bijt ze voorzichtig in mijn arm waarom doet ze dat is dat omdat ze het lekker vindt of omdat ze het vervelend vind. Oja weten jullie waar ik die muizen ook los kan kopen.

  Groetjes Angela

    /   Reply  / 
 55. jeroen thomassen

  mijn vriendin en ik hebben een maltezer van 1 1/2 jaar oud
  en elke keer als we gaan slapen dan blijft hij blaffen en wil niet op zijn mand blijven liggen.
  dit was eerst niet zo
  afgelopen nacht heeft ie tot half 3 zitten blaffen ik ben door elende maar onder op de bank gaan slapen dat hij teminste stil is
  het lijkt wel of ie savonds niet meer alleen wil blijven.
  hij heeft een tijdje geleden ook een epelesie aanval gehad en sindsdien is hij compleet veranderd
  hoe kunnen we dit laten ophouden we krijgen zo totaal geen nachtrust

    /   Reply  / 
 56. Ingrid

  hallo.. had een vraag. wij hebben een jonge poes van 1 jaar oud. de laatste dagen loopt ie de hele dag de janken echt een vervelend geluid. is dit aandacht??? gr Ingrid

    /   Reply  / 
 57. doggie

  Ik vindt Cesar Milan 1000 x beter dan de fam.Gaus!!!

    /   Reply  / 
 58. kamilla

  Ik heb echt een noodkreet!!!
  Iedereen roept doe die poes weg< maar ik zoek wanhopig naar een oplossing! @maanden geleden kwam een vriendin van mij met haar njieuwe hond langs omdat beesten hier nooit een probleem was kwam hij ook gewoon bionnen even laten wennen aan elkaar natuurlijk en uit het niets vloog me poes(7 jaar)haar hond aan, en daarna die van mij.Die week nog een paar keer toen een hele periode niet en gister begon ze in eens weer, eerst beet ze mij terwijl ze lief nast me zat, en even daarna vloog ze me hond(maltheeuws leeuwtje 8 jaar) weer aan, en dat is nu weer 4x gebeurd. Als ze aanvbalt rollen ze echt rond zo als in tekenfilms. Wat kan ik doen, ze leven al 7 jaar samen nooit problemen, ik snap het niet en wil ze allebei niet kwijt? Help me vind het zielig voor me hond.

    /   Reply  / 
 59. Yolanda

  Hallo, een vraag!!
  Kunnen jullie mij helpen. Mijn tibetaanse terrier van 1,5 jaar jankt als we weg zijn. Het is niet te doen voor de buren en ook voor de hond en voor ons niet. Ik ben aan huis gekluisterd. Wie kan mij helpen. We hebben al eens een therapeut gehad en ging aan de slag met een klikker maar dat mocht niet baten en ook een blafband helpt niet. Wie oh wie kan mij echt helpen. groetjes Yolanda

    /   Reply  / 
 60. jolein

  hallo lutje,

  Ik zag jou bericht en wou er graag antwoord opgeven. Wij hebben zoiets ook gehad.
  En wij kregen geadviseerd dat je de hond op een club moet doen & hem manieren moet aan brengen. Ook Kan je een andere riem aanschaffen & als die het dan nog doet even een goede ruk eraan geven dit werkt meestal. Onze honden hebben we het ook zo geleerd en als je zegt NAAST dan komen ze naast je lopen en gaan ze niet meer weg. Het kan tevens ook zijn dat de hond de riem niet fijn vind. Probeer een andere riem, Als dat niet werkt adviseer ik je op een hondenclub te gaan!

  Groetjes & veel succes! (K)

    /   Reply  / 
 61. jolein

  hallo lutje,

  Ik zag jou bericht en wou er graag antwoord opgeven. Wij hebben zoiets ook gehad.
  En wij kregen geadviseerd dat je de hond op een club moet doen & hem manieren moet aan brengen. Ook Kan je een andere riem aanschaffen & als die het dan nog doet even een goede ruk eraan geven dit werkt meestal. Onze honden hebben we het ook zo geleerd en als je zegt NAAST dan komen ze naast je lopen en gaan ze niet meer weg. Het kan tevens ook zijn dat de hond de riem niet fijn vind. Probeer een andere riem, Als dat niet werkt adviseer ik je op een hondenclub te gaan!

  Groetjes & veel succes! (K)

    /   Reply  / 
 62. Nathalie

  Hallo,
  Ik heb een probleem.
  Me vriend en ik hebben een bordeauxdog pup gekregen, hij is nou ongeveer 17 weken.
  Hij luistert heel goed..maar alleen naar me vriend.Zodra hij van huis is..is het voor mij een hel om thuis te zijn met de hond.
  Hij luistert niet,blaft continu tegen mij en houd niet op.Als ik hem straf begint die tegen me te blaffen en te grommen,als ik hem naar zijn plaats stuur en zeg dat hij af moet en moet blijven..gaat hij wel liggen maar zodra ik weg loop loopt hij me weer achter na.
  Als ik tv zit te kijken of voor mijn opleiding bezig ben springt hij op de bank.Dan zeg ik tegen hem dan die terug moet,hij word dan opstandig en begint te blafffen en te bijten.Hij rent dan door de kamer heen springt op en van de bank af.Maar als ik hem uitlaat gaat het best wel goed alleen als we terug naar huis lopen springt hij steeds tegen me op.Ik weet niet meer wat ik moet doen, ik heb geprobeert hem te negeren als hij weer eens de hele tijd tegen mij blaft,maar dat helpt niet want dan maakt hij iets stuk.Straffen verneemt hij bij mij niks van want hij luistert niet.Ik vind het niet meer leuk om alleen thuis te zijn met mijn eigen hond…en dat bevalt mij helemaal niet.
  Ik wil graag thuis zijn samen met me hond en er plezier van hebben.
  Kunnen jullie mij helpen???

  Groetjes Nathalie

    /   Reply  / 
 63. dorith

  mijn ex-kater van een jaar die meestal samen met zijn 2 andere vriendjes op mijn bed slaapt heeft plotseling besloten om daar ook maar de plassen. gisteren avond sliep hij nog bij me op het voeteneind en vanacht werd ik wakker door een kat die op mijn dekens plaste. wat kan ik hier aan doen en waar komt het door?
  met vriendelijk groet dorith van rooyen

    /   Reply  / 
 64. edwin

  Martin Gaus gaat puur voor de poen, hoeft ie nou niet meer te doen.
  Maar honden mishandelen blijft ie aanprijzen.
  Het werkt maar tijdelijk wat hij doet.
  hondVRIERNDELIJK is t zeker niet.
  Blij als ie vertrekt en de mensen eens wakker worden wat die mafkees allemaal gedaan heeft.Een recordtijd zoveel honden verpesten doet niemand m na INDERDAAD.

    /   Reply  / 
 65. edwin

  Jij spoort niet Dierenmishandelaar bedoel je WAKE UP

    /   Reply  / 
 66. Van Mieghem Carine

  Ik heb deze oproep gevonden door Google. Het probleem dat hier wordt aangehaald, hebben wij nu ook met onze Jack Russell van anderhalf jaar oud. Helemaal hetzelfde. De oproep is wel 2 jaar oud maar graag had ik geweten welke oplossing ervoor gevonden is.
  mvg. Carine

    /   Reply  / 
 67. dennis luchies

  onze maine coon zit ons erg graag te treiteren door naast de bak te pissen we hebben alles geprobeerd maar hij valt steeds terug op dit gedrag.wat nu???
  hij is 8 maanden oud.
  en verder heel lief.hij is niet onzindelijk wand als je hem in de gaten houd gaat hij wel al klagend op de bak. kakken doet hij wel normaal op de bak. groetjes dennis

    /   Reply  / 
 68. dennis luchies

  zeg dat hij stout is…..

    /   Reply  / 
 69. dinydeweerd

  hallo
  ff reactie op de beschuldigingen betreft het programma van sbs6, waarin de americaanse cesar uiterst onvriendelijk met dieren zou omgaan. Onze duitse herder vertoonde rare gewoonte na zijn tweede jaar, naar zn eigen gezinsleden toe, en door de instructies op te volgen van deze o zo dieronvriendelijke man”, hebben wij wel weer onze ouwe trouwe VRIENDELIJKE herder terug dus wat nou niet goed???”
  Nee je mot lekker een papegaai kopen bij de neef van Gaus in Amsterdam die is lekker betrouwbaar en licht oude mensen op voor minstens duizend euro waarbij na 1 week de beesjes sterven aan desverzorging door dhr Dennis papegaaien en laat vervolgens beesjes en mensen barsten dus de Gausen: mond dicht over dieren.

    /   Reply  / 
 70. angela

  ik heb een witte herder van nu bijna 2 jaar, hele makkelijke hond, maar net zoals elke hond wel eens stout.
  normaal praat ik tegen hem, en hij begrijpt echt een heleboel, maar als hij echt stout is, dan krijgt hij gewoon “straf”, en dat werkt omdat ik normaal altijd rustig blijf.
  dat is volgens mij het toverwoord voor zowel katten, honden en ook kinderen.
  zodra je gaat schreeuwen of ander machteloos gedrag gaat vertonen heb je geen overwicht meer.

  ook wil ik even iets over de methoden van mg hebben.
  heb met mijn hond op de klicker cursus gezeten, nou ik heb nooit iets gemerkt van raar of agressief gedrag tegen de honden, alles ging met positief belonen.

  het enige wat ik niet bepaald positief vond was de prijs van de cursus

    /   Reply  / 
 71. Yvonne

  Ik heb 2 katten, waarvan in ieder geval 1 van de 2, pist op andere plekken. Ik vermoed dat ze dat doet om wraak te nemen op de andere. Ik zie het helaas nooit. Een voorbeeld, als ik een doos op de grond neerzet, gaat de jongste erin liggen. Als de oudste de kans krijgt zeikt ze erin! Wat kan ik hieraan doen? Zou het helpen om ze allebei te stelliseren? Ik ga binnenkort verhuizen, ik wil niet dat ze het daar ook doet! Het wordt ook steeds erger, het zijn steeds meer plekken die nat zijn, bovendien ben ik bang dat de jongste dit gedrag gaat kkopieren! oh en de oudste gromt en blaast ook wel eens naar de jongste!
  Wat moet ik hieraan doen, ik wordt hier helemaal hopeloos van.
  Groetjes Yvonne

    /   Reply  / 
 72. susan

  hallo mijn ouders hebben een westy hele lieve hond alleen ze plast enthousiast als er bezoek binnen komt we hebben ze genegeerd dit helpt niet we weten niet meer wat we kunnen doen wie herkent dit probleem en heeft hier een oplossing voor bedacht graag willen we dit horen bedankt alvast

    /   Reply  / 
 73. nathalie en florian

  Ik heb een vraag !
  Wij hebben een hond van 15 maanden oude Old englische bulldog ,Hij is meerdere malen gebeten Maar hij is hier door zeer Agressief naar andere honden , Zodra hij binnen is kan hij opzich heel rustig zijn , alleen laatst was het weer raak maar dan met onze andere honden waar hij al een tijdje mee samen leeft.
  We houden verschrikkelijk veel van onze hond,En willen er ook alles aan doen dat hij weer normaal uit kan worden gelaten en normaal met andere honden om kan gaan.

  We hebben vanalles al geprobeerd Casteratie , gedragstherapheut , cursus
  alles!

  Kunt u ons alsjeblieft helpen.

  Met vriendelijke groeten

  Nathalie en florian

    /   Reply  / 
 74. Liesbeth Verheij

  Hallo ik heb een groot probleem met onze hond Sara. zij is 11 jaar en nu 2 jaar bij ons. is bij haar vorige baasje(s) geslagen. ging hartstikke goed met haar maar nu wil ze niet meer over het laminaat lopen. wij hebben in het hele huis laminaat behalve in de gang, keuken en overloop. ze wil ook niet naar haar etens bak en ook haar drinken daar durft ze niet naar toe. lastig want nu moeten we haar voeren. wat kunnen wij hier aan doen? ze weegt 18 kilo! dus elke keer optillen is ook geen optie. ze is een vuilnisbakken hond dus geen ras. groetjes en please help me. Liesbeth

    /   Reply  / 
 75. Daisy

  Hallo,
  Ik heb een beagle vorig jaar gekregen hij is nu bijna 1.5jaar ik ben ook zijn 4de eigennaar.
  Vanaf het moment dat hij bij me is gekomen heeft mn andere hond heb goed geaccepteerd maar nu sloopt hij heel erg ik heb wel een bench maar vindt het zelf niet prettig dat hij erin moet als ik weg moet en de andere loopt vrij rond nu heb ik ook een muil korf gehaald maar naar langer gebruik kruipt hij ervoor weg, nu laat ik hem zo nu en dan los lopen als ik weg ga maar de ene keer gaat het goed en de andere keer is mijn huis aan puin letterlijk.
  Wat ken ik nu nog proberen ook een aparte kamer werkte niet hij vindt hoe dan ook iets om te slopen.

    /   Reply  / 
 76. Samira

  Kan iemand me uitleggen hoe je drie honden tegelijk traint?
  Als ik ze individueel train doen ze alles perfect, echt voorbeeldig!
  Op het moment dat ik ze alle drie tegelijk uitlaat is hun gedrag niet te handhaven.
  Nu heb ik 2 reutjes en 1 teefje(papa, mama en zoon)
  Het teefje is rustig en trekt zich niet zoveel van andere honden of mensen aan, zij is altijd lief en speels.
  Maar de 2 reutjes zijn af en toe een ramp!
  Ze vliegen als gekken op andere honden af ze grommen en komen erg bedreigend over.
  De jongste heeft het zelfs al iemand gebeten.
  Het was dan iemand die duidelijk angst had voor honden en begon van grote afstand te gillen en hysterisch met handen en voeten zwaaien waarop de jongste dus behoorlijk heftig reageerde.
  Na dit geval merk ik aan hem dat hij elke keer de neiging heeft om dit weer te doen bij alles wat maar iets sneller beweegt dan ” normaal gedrag” ook bij andere honden.
  Ik snap het niet…..Ze kunnen zo lief en zo aanhankelijk zijn, tijdens het uitlaten en thuis.
  Wie weet hier iets op????

    /   Reply  / 
 77. hanneke

  Hallo we hebben een hond,,en sinds kort er een pup bij.De hond die is erg bang van de pup.Ze plast ook nu in huis.
  We hebben de pup nu in een bench gedaan.Maar hoe kan ik hun het beste aan elkaar laten wennen

    /   Reply  / 
 78. Pingback: Bom onder SBS Opvoedpolitie voor Dieren | Zappen

 79. Robert jan de Bruin

  Corrigeren is machteloosheid.
  Willen corrigeren is niet meer weten wat je verder moet.
  Motiveren werkt altijd beter dan corrigeren.

  RJ de Bruin
  Hondenschool canis Cunerae te Rhenen
  http://www.canis-cunerae.nl/

    /   Reply  / 
 80. FiFi

  WRAF WOEF GRRR, WIF WOEF-WOEF WAF-WAF
  WROEOEOEOEO WAF WAF KEF-KEF-KEF

    /   Reply  / 
 81. john leenders

  hallo
  ik heb een vraag:
  hoe kan ik het fietsen van mijn hond bij een andere hond afleren
  hij is gecastereerd maar blijft het doen
  ik hoop dat jullie mij kunnen helpen want het is toch wel een probleem
  mvg
  j.leenders

    /   Reply  / 
 82. pascal

  hoi hoi
  wij hebben sinds 2 weken een beagle van 8 maanden uit het asiel.
  het is een lief beest en we gaan vaak met hem uit,ook voor we gaan slapen.
  maar als we beneden komen heeft hij toch gepoept en geplast in de keuken.nu is mijn vraag,wat kunnen we ertegen doen?? we willen hem zinnelijk maken.
  ik hoop op een reactie.
  alvast bedankt.
  groetjes pascal

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>