RTL 5 en Net 5 grijpen weer in bij tv-flops

Het nieuwe televisieseizoen blijft slachtoffers eisen. Bij RTL 5 is de Amerikaanse misdaadserie Las Vegas gesneuveld, het tweede seizoen van Beauty & De Nerd is gedegradeerd naar een later tijdstip. Ook Net 5 kampt met problemen. De Hello Goodbye-rip-off Gezond Weer Op is tot nader order van de buis gehaald. Moedermaatschappijen RTL en SBS kampen al een maand met tegenvallende cijfers. Eerder werd ingegrepen bij Lost in Tokyo, From Alaska with Love, Outback Jack en Undercover Lover.

Beauty en de Nerd was vorig seizoen op maandagavond te zien om 20.30 uur. Het programma werd toen nog gepresenteerd door Renate Verbaan. Dit seizoen neemt Bridget Maasland haar taak over. Bovendien verhuisde het programma naar de dinsdagavond om 20.30 uur. Vorige week leverde dat 387 duizend kijkers op. Te weinig naar de smaak van RTL, want gisteren werd voorrang gegeven aan een aflevering van CSI: Miami. De nerds en beauty's mochten pas om 21.30 uur aantreden.

Net 5 communiceert op zijn website dat het doek voorlopig valt voor Gezond Weer Op, waarin Art Rooijakkers op zoek gaat naar verhalen achter mensen in de wachtkamer van een ziekenhuis. Bij aanvang van dit seizoen zette de zender hoog in op het programma. Van Gezond Weer Op zijn twee afleveringen uitgezonden, vorige week woensdag keken 204.000 mensen.

Het is de tweede tegenvaller voor Art Rooijakkers, die dit tv-seizoen veel programma's kreeg bij Net 5. Vorige week greep de zender al in bij Outback Jack, dat op de zondagavond te weinig kijkers trok. Dat programma verschoof naar de woensdag. Vorige week werd ook al geschoven met Undercover Lover.

Het is niet helemaal duidelijk waar de kijkers precies naar toe gaan. Nederland 1 blijft goed presteren maar die zender matcht qua profiel niet heel erg met RTL 5 en Net 5, dat zich toch op de jongere kijker richt. Mogelijk snoept SBS 6 wat af, want die zender blijft dit seizoen wel sterk overeind.

Zie ook:
- RTL 5 haalt flops Lost in Tokyo en Alaska van de buis
- RTL-topman: Er heerst geen paniek ofzo
- Net 5 schuift met datingshow Outback Jack

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “RTL 5 en Net 5 grijpen weer in bij tv-flops

 1. Anoniem

  Bij RTL5 is niet echt sprake van degradatie, er is sprake van het proberen te creeeren van doorstroming… CSI is een populaire serie, RTL hoopt dat de kijkers die daar op afstemmen dan ook blijven hangen bij Beauty & de Nerd…

    /   Reply  / 
 2. Jeroen

  Nee, Las Vegas is niet gesneuveld… Het seizoen wat hier uitgezonden werd (seizoen 4) was tot een einde gekomen.

  In Amerika is inmiddels (3 weken terug) al het 5e seizoen van start gegaan. Het zal dus even duren voordat dat hier in Nederland te zien is.

  Voortaan toch even research doen??

    /   Reply  / 
 3. Jeffrey

  Gezond weer op wordt ook veel te laat uitgezonden, en gaat ook nog de concurrentie aan met As the world turns. Beide programma’s hebben dezelfde doelgroep. Het is meer een 20.30 uur programma.

    /   Reply  / 
 4. Herman

  In mijn gids stond gisteren toch echt Las Vegas vermeld, niet CSI: Miami

    /   Reply  / 
 5. Jeroen

  @ Herman
  Daar heb jij dan wel weer gelijk in.. Maar spreek je echt van sneuvelen als het herhalingen zijn die nu niet meer uitgezonden worden?

  Maar goed… feit blijft dat CSI ook herhalingen zijn. Ik denk trouwens dat ze het zo gedaan hebben alleen omwille van Beauty & De Nerd. Enja… CSI om half 9 scoort bij RTL altijd, zullen ze gedacht hebben.

    /   Reply  / 
 6. Radiofan

  Ik heb het gevoel dat Nederland 3 het goed doet..

    /   Reply  / 
 7. Megan

  Toch gaat de winnaar van voorkeurspositie 5 op de afstandsbediening naar RTL5!

    /   Reply  / 
 8. vide

  Zenders, vooral zo doorgaan !
  Luisteren naar de kijkers , welnee !
  Waar hebben we straks nog tv voor ?
  Om gekochte of gehuurde dvd’s te kijken , want aan een serie beginnen is zonde van je tijd, er wordt toch wel besloten dat er niemand kijkt , en dan is het zo weer weg !
  Jammer , jammer.
  Nog even en je kan net zo goed weer terug naar aleen Ned 1 en 2.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>