Succes niet te voorspellen: K2 Zoekt K3

Van alle nieuwe tv-programma’s dit seizoen vind ik K2 Zoekt K3 misschien nog wel het moeilijkst om in te schatten. ‘Wie gaat er kijken naar dit programma vol kinderliedjes?’, dacht ik aanvankelijk. Feit is dat papa en mama het waarschijnlijk moeiteloos meezingen en ook nog wel bereid zijn hun kinderen even te laten opblijven voor deze zoektocht. En als ik deze week de previews zag (met name de drie Belgische travestieten zijn hilarisch) zou er wel eens een heel breed publiek voor de buis kunnen zitten.

Natuurlijk onder hen een hoop ramptoeristen die graag het bij voorbaat kansloze volk voorbij zien trekken, zichzelf op televisie voor gek zettend. Maar die auditierondes houden een keer op. De kandidaten die overblijven, mogen met elkaar een huis betrekken om vervolgens een reality-programma te draaien. Een soort Big Brother meets Next Topmodel, maar dan anders.

Want deel uitmaken van K3, dat is meer dan alleen liedjes zingen. Het is een poeslieve uitstraling hebben, jezelf altijd gedeisd houden (een grotere voorbeeldfunctie bestaat er bijna niet) en vooral teksten zingen zo mierzoet dat je er als volwassene toch al snel kotsmisselijk van moet worden? Kortom: een echte baan waar echt niet iedereen geschikt voor is.

Karen en Kathleen zeggen in interviews dat er toch voldoende talent tussen zit en ook wel een derde groepslid. Over ruim een maand moet dat lid al een single inzingen en een show instuderen, want in oktober trekt de K3-karavaan weer door de Benelux.

In de jury onder andere Marc Forno en Patty Brard, die prima op elkaar ingespeeld zijn. Echte SBS-gezichten die het volgens mij prima gaan doen. En natuurlijk het friszure commentaar van voice-over Beau van Erven Dorens.

Het zou zomaar kunnen dat K2 Zoekt K3 een ontzettend leuk programma wordt. Bij mij krijgt het vanavond het voordeel van de twijfel.

K2 Zoekt K3, 20.00 uur, SBS 6

Zie ook:
- Kandidates K2 Zoekt K3 na audities samen in huis
- K2 Zoekt K3 met Beau van Erven Dorens
- Presentator K2 Zoekt K3 nog even geheim
- Opgewarmd voor Popstars, nu opwarmen voor K2 Zoekt K3

28 Reacties // Reageer

28 thoughts on “Succes niet te voorspellen: K2 Zoekt K3

 1. Zo

  de oogst zal matig zijn

    /   Reply  / 
 2. Leroy

  Ik zal vanavond wel kijken hiernaar, maar als volgende week Lets Dance start zit ik daar klaar voor. Ik verwacht dat wel meer mensen zo denken. Ik gok vanavond toch wel iets rond de 1,2 miljoen kijkers, maar dat daar volgende week nog maar 900 duizend van over zijn. Het beste Idee daarentegen zal flink oogsten, want ik denk dat Nederland niet op Jack Spijkerman zit te wachten en dat de cijfers daarvan stabiel blijven. Ik denk toch ook wel tegen de 1,3 of 1,4 miljoen.

    /   Reply  / 
  1. Mart

   K2 zoekt K3 kan ook aanslaan he. Wie weet wil je dan wel blijven kijken. Dat is de fout die ze bij rtl maken.

     /   Reply  / 
  2. Bernie

   Het Beste Idee van Nederland scoort nooit echt zo hoog, heeft het ook nooit gedaan. Zat voorgaande jaren op SBS6 rond de 800k-900k kijkers, zal dit jaar ook wel weer het geval zijn :) K2 zoekt K3 zal vanavond denk ik zo’n 1 miljoen kijkers trekken, en wanneer Let’s dance begint teruglopen naar zo”n 700k kijkers.

     /   Reply  / 
 3. el-g

  wat ik uit BLVD gister van de overgebleven K3 dames begreep is eerste weekend van Oktober al de finale… ze treden vanaf de 7de al als de nieuwe k3 op

    /   Reply  / 
 4. Sandra

  Ik ga het eerste halve uur kijken, daarna ga ik naar Ik hou van Holland, dat lijkt mij eerlijk gezegd toch leuker.

    /   Reply  / 
  1. Mart

   Heb je dat nog niet gezien dan. HH van ik hou van holland is namelijk echt geen reet aan. Je weet al wat er gaat komen.

     /   Reply  / 
   1. Chiel

    Meestal met iets wat je al gezien hebt he…

    Maar Beau zit erin, dus MOET ze het zien. Niks aan te doen ;)

      /   Reply  / 
 5. MASIS

  @ HERMAN:

  Denk je dat er maandag tijdens de najaarspresentatie van alle RTL zenders meer bekend wordt gemaakt over een eventuele terugkeer van Jensen? Ik hoop het echt zo erg he! Kijk er echt naar uit…

    /   Reply  / 
  1. Mart

   Weet het niet hoor, je hoort er nog maar erg weinig van. En er was eerst sprake van een wekelijkse vorm op vrijdagavond. Maar ja daar zet rtl nu in op het voetbal met de voetbalvrijdag van rtl7. Ik betwijfel of hij ooit nog terugkomt op de buis bij rtl.

     /   Reply  / 
   1. MASIS

    Er wordt al maanden gezegd dat hij terugkomt en dit was al bevestigd door diverse bronnen waaronder zappen. Zou het erg lullig vinden als iedereen nu opeens terugkrabbelt en er niks van waar blijkt te zijn…de zoveelste teleurstelling.

      /   Reply  / 
    1. Mart

     enige wat zeker is is dat jensen samen met jan paparazzi aan een nieuw project werken, maar tot nog toe is er nog geen zender die het wil uitzenden.

       /   Reply  / 
 6. Mart

  Wordt trouwens tijd dat rtl de nieuwe site gaat lanceren.

    /   Reply  / 
  1. @mart

   24 aug pas

     /   Reply  / 
 7. Hinaah

  Dit lijkt me eignlijk een heel erg leuk programma, ik ga iniedergeval kijken met me moeder en m’n 10 jarige zusje die (nog) steeds fan is..

  & je hebt iets foutgeschreven het is niet Karen en kathleen maar Karen en Kristel, Kathleen heeft de groep verlaten.

    /   Reply  / 
 8. el-g

  volgens mij is al veel bekend van de RTL najaarsprogrammering. Las nog wel op de twitter van Peter van der Vorst dat Van de Vorst ziet sterren hoogstwaarschijnlijk terugkomt en hij komt met iets nieuws dit najaar, maandag meer… en Jeroen Kijk in de Vegte werkt ook mee aan de Slimste (volgens zijn twitter ;) )

    /   Reply  / 
  1. Mart

   Volgens mij wordt glitter glamour Gordon opgevolgd door typisch rtl en vormt zo een combi met voetbalvrouwen.

     /   Reply  / 
 9. Mike

  Leuk programma! Echt super!

    /   Reply  / 
 10. vinn

  Was erg leuk, volgende week werk ik tot 21.00 en wil zowel Let’s Dance zien als K2 zoekt k3.

  LANG LEVEN UITZENDINGGEMIST!!

    /   Reply  / 
 11. Tina

  Peter gaat Typisch Rtl doen, 9 afl. over 20 jaar rtl. Gemaakt door Eyeworks.

    /   Reply  / 
  1. Rick Bosveld

   bron???

     /   Reply  / 
 12. mark

  Wat een goede score voor K 2 zoekt K3!!! Veel kijkers ondanks het hele mooie weer en vroege start an 20.00 uur. Dit is de nieuwe hit van de zaterdagavond. RTl 4 mag wel oppassen met Lets Dance.

    /   Reply  / 
 13. jos

  De kijkcijfers voor k2 zoekt k3 zijn bekend..! 895.000 kijkers voor K2 Zoekt K3

    /   Reply  / 
 14. casper

  HAHAHA LEKKER VOOR ZE!!
  Nog niet eens een miljoen kijkers bij k2 zoekt k3 en het beste idee van nederland.

  Is Nederland sloerie Patty moe? Of ligt het toch aan die kwal forno? Haalt sbs hun presentatoren van straat?

    /   Reply  / 
  1. PINHEAD

   LOL

     /   Reply  / 
 15. Lisa

  Ik ben echt super blij dat die noa niet gewonnen heeft ! anders zou ik echt nóóit meer een CD voor m’n zusje kopen!!
  Ik wist niet echt of ik voor Madelon of Josje was,maar net iets meer voor Madelon, maar nu Josje gewonnnen heeft vind ik het ook goed :D .

    /   Reply  / 
 16. Lisa

  ik weeet het niet, maar k2 zoekt k3 de finale heeft zo’n 2 miljoen kijkers getrokken hoor.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>