Manou, de loverboy van Maria Mosterd, vertelt zijn verhaal

Hèt ding op televisie vanavond is natuurlijk Het Exclusieve Verhaal van een Loverboy, een documentaire van Jessica Villerius. Hierin komt de vermeende loverboy ‘Manou’ aan het woord, de man die auteur Maria Mosterd jarenlang zou hebben gebruikt. Zij schreef als een soort therapie het boek Echte Mannen Eten Geen Kaas en verkocht daar 250 duizend exemplaren van. Manou kwam er niet al te best vanaf. Al zijn er gerede twijfels over de waarheid van het boek, zo bleek afgelopen zondag nog in Peter R. de Vries Misdaadverslaggever. Manou doet daar vanavond een flinke schep bovenop.

Manou: “heeft heel Nederland een gelogen verhaal verkocht. Hoe kan ze hiermee leven? Ik heb haar nooit misbruikt, ik heb zelfs nooit seks met haar gehad. Laat staan dat ze voor mij met andere mannen naar bed moest. Ze schetst het beeld van een pedofiele pooier. Hier kan ik niet mee leven, daarom kom ik met mijn kop op tv om het échte verhaal aan Nederland te vertellen.”

Maar liefst drie boeken wijdden Maria en haar moeder Lucie aan de Loverboy Affaire. Volgens Maria heeft ze jarenlang onder dwang gewerkt voor Manou. In diverse praatprogramma’s vertelt ze dat ze soms ‘duizenden euro’s per dag’ verdiende voor Manou. Hij reageert hierop met: “Dat meisje heeft hulp nodig. Ik ben toch geen Pablo Escobar, ik was achttien! Hoe is het mogelijk dat een jongen van 18 jaar een netwerk van mannen van 30 jaar en ouder zou leiden? Ben ik zó gevaarlijk?”

In navolging van de onthullende reportage van Peter R. de Vries, die flinke gaten schiet in het verhaal van Maria, laat SBS 6 vanavond dé hoofdpersoon aan het woord. Manou geeft exclusief antwoord op de vragen die iedereen heeft na het lezen van het boek Echte Mannen Eten Geen Kaas. Manou: “Echte mannen eten namelijk wél kaas. Ik eet gewoon kaas.”

Documentairemaakster Jessica Villerius leverde eerder al Gooische Mannen (KRO) en Vel Over Probleem (KRO) af. Laatstgenoemde gaat over meisjes die worstelen met het herstellen van eetziektes en maakte veel discussie los.

Het Exclusieve Verhaal van een Loverboy, 20.30 uur, SBS 6

Zie ook:
- Loverboy Maria Mosterd spreekt woensdag in SBS-docu
- Extra lange Peter R. de Vries: Echte Mannen Eten Geen Kaas
- Peter R. de Vries richt pijlen op Maria Mosterd

86 Reacties // Reageer

86 thoughts on “Manou, de loverboy van Maria Mosterd, vertelt zijn verhaal

 1. flakin

  Ben benieuwd

    /   Reply  / 
  1. nanneke

   manou ik geloof jou zeker moet je hier werk van maken als je gelijk heeft. tenslotte heeft zij over jou rug het boek uitgebracht zoek gerechtighijd jou toekomst door haar een zwarte bladzijde

     /   Reply  / 
   1. Sanne

    als hij er niks mee te maken zou hebben hoe kennen hun elkaar dan, want maria noemt niet zomaar een persoon op en er zit nogal een leeftijdsverschil tussen ! verder is het natuurlijk vreemd dat ‘manou’ alle boeken weg wil hebben uit de winkels, want waar maakt die zich druk om hij heeft er toch niks mee te maken.. ?
    waarom voelt die zich dan zo aangesproken?
    hij zal misschien niet alles hebben gedaan wat in het boek beschreven stond, maar een kind van 14? die zo’n boek schrijft zuigt heus niet alles uit haar duim !

      /   Reply  / 
    1. Ronald

     Heb je niet gekeken ofzo? Ansou en Maria zaten in hetzelfde schoolgebouw op verschillende opleidingen,wat is daar vreemd aan??

       /   Reply  / 
     1. Karin

      Ronald, heb jij niet gekeken?! Het was een toneelstuk van Manou.

      hij heeft niet alles gedaan wat in het boek beschreven staat, maar hij zal dit waarschijnlijk wel allemaal aan Maria verteld hebben, gewoon om stoer te doen. Een kind van 12/ 13 kun je niet kwalijk nemen hem te geloven. Bovendien is het standaard dat daders hun slachtoffers van alles laten geloven want dat is onderdeel van de manipulatie, bang maken. En Asielszoekers liegen regelmatig over hun leeftijd want hoe jonger ze zijn hoe meer rechten ze hier krijgen.

        /  
   2. Reza

    hi karin ,ik ben ook asielzoeker,je hebt gelijk over sommige asielzoekers die hier komen en gaan jonger leeftijd geven,om hier studeren meer recht hebben enz maar ik vraag aan u, gelooft u maria verhaal? is nl regering (politie)hier niet een beetje aardig tegen die soort verhalen ?waarom heeft niet politie niet onderzoek gedaan toen dit boek 250,000 heeft verkocht? bedankt REZA

      /   Reply  / 
 2. Lia

  Ben benieuwd; ik was onder de indruk van Villerius’ documentaire Vel over Probleem.

    /   Reply  / 
 3. thom

  Wat een mooie uitzending zeg!
  Eindelijk rechtvaardigheid!
  Wat is die maria een verschrikkelijke h*er
  hopelijk moet ze de rest van haar leven de gevangenis in!

    /   Reply  / 
  1. Karin

   Wat zijn jullie toch een stelletje kuddedieren. Hoezo eindelijk rechtvaardigheid, de waarheid is nog lang niet boven gekomen. Peter had in 1 ding gelijk, de mens gelooft wat hij wilt geloven. Het lijkt wel of niemand hier kritisch nadenkt. Je hebt het recht niet zo op Maria te schelden, want je weet helemaal niks. BAH Walgelijk. Laat die Peter en die Hendrik Jan maar naar de gevangenis gaan met hun laster en haat campagne richting Maria.

     /   Reply  / 
   1. [email protected]

    je hebt t recht niet om zo over der te praten ze zeggen ook wel de mens gelooft wat hy zij wilt geloven en trouwens je gaat me toch niet zeggend dat ze dit allemaal verzonnen heeft???? en vergeet niet deze dingen gebeuren in t echt ook

      /   Reply  / 
 4. Marieke

  Lees ik eindelijk eens een goed boek,
  is het allemaal onzin! ik geloof niks van dat boek.
  goede uitzending van peter r en sbs6

    /   Reply  / 
 5. Rina

  Het lijkt of die moeder een psychische stoornis heeft. Haar dochter is Haar Slachtoffer die op haar beurt ook slachtoffer(s) maakt. Misschien heeft moeder aandacht nodig die ze gemist heeft…Oeps!!

  Manou..Go for it Boy!!!!!

    /   Reply  / 
  1. astrid

   helemaal mee eens. twee pathologische leugenaars bij elkaar….

     /   Reply  / 
 6. Liesbeth

  Manou is gewoon het slachtoffer geworden van een gemeen loeder!
  Manou ik geloof elk woord van je en ik denk velen. Ik heb het boek van haar niet gelezen,maar van mij mag het morgen nog uit de handel.

  Als ik ergens niet tegen kan is het onrechtvaardigheid.

    /   Reply  / 
 7. Missie

  Ongelooflijk dat ze niet eerst onderzoek hebben gedaan naar de geloofwaardigheid van moeder en dochter. Het was natuurlijk al ongelooflijk dat zo’n meisje eerst niets te vertellen zou hebben en dan wel net zo makkelijk, zonder gevolgen, bij zo’n jongen weg kan gaan. Er zijn exen, die het je moeilijker maken om de relatie te verbreken. Manou kwam mij sympathiek over door zijn worden “dat meisje heeft hulp nodig”. Na zoveel shit over zich heen te krijgen toch dit te zeggen vind ik bewonderenswaardig van hem. Ik hoop dat het geld wat deze moeder en dochter hebben verdiend met het boek naar echte “loverboy’slachtoffers gaan !

    /   Reply  / 
 8. Nel

  Wij hebben de uitzending gezien vanavond .Wij hebben hebben de boeken gelezen van de geldwolven Mosterd vonden wij geen doorkomen aan .En de boeken spreken zich nog al tegen was onze conclusie .We konden er niks mee .Zondag niet onze vriend de Vries gekeken .Wij hadden ook al het boek van journalist Korterink gelezen “echte mannen eten wel kaas 10 mei 2010 uitgekomen, was binnen een paar uur uitgelezen en erg verhelderd . Wij hebben het bijna al niet droog kunnen houden komplete verstandsverbijstering .Is een aanrader en zeker hier worden de leugens en de problematiek goed in weer geven .De leugens ,de fanstasie, de aanbeelde die zowel Maria het vermeende slachtoffer van een loverboy hoog aan een criminele organisatie zou zijn.Criminelen zoals Marie beschrijft werken niet met boekhoudingen dat zit in hun hoofd zeker als er iets mis kan gaan .

  Als je het boek van Korterink goed leest is de kwade geest in het geheel Maria haar moeder Lucie Mosterd .Zij is een goede drama docente in het echt geweest /nog .En deze dame heeft nog al behoorlijk de touwtjes in handen . Wat ik wel vreemd vind is die Marie en Lucie zo een platform gaven nu stil zwijgend zijn .Maar hopelijk gaat dit veranderen .

  Maar nu “Manou” gehoord en gezien hebben vol emoties krijg je echt medelijden in de zin dat niemand het maar een moment voor hem opgenomen heeft en hem geholpen heeft .Zijn denkt wijze klopt en is goed en interger .De emoties die je in ze stem hoord de tranen in de ogen het weg slikken .Hebben wij never nooit in welk programma ze ook zat alle you tube flimpjes of internet nooit gezien .Nog Marica zelf nog haar moeder Lucie . Dit mag je nooit iemand aan doen in geen enkele vorm .Maria was verliefd en kon het niet verkropen dat “Manou”de verkering had uitgemaakt niks meer en niks minder

  Deze dames Mosters als je ze nog zo kan noemen die duizende euro’s hebben verdiend als een waargebeurd verhaal moeten wat ons betrefd op het maatje worden geroepen .Sex hebben en geen litteken zien kom op wees allemaal ff serieus .Wij blijven er ook bij dat Maria het boek ook niet heeft geschreven maar iemand anders.

  De sneeuwbal is gaan rollen en die is nu niet meer te stoppen .Zeker als je leest het verhaal van Oscar en zijn zus die met een titel komt “real man don’t eat quise en zou het toeval zijn geloof er geen klap van ! Het word tijd dat mensen die weten hoe dit verhaal in elkaar steekt op gaan staan om de familie Mosterd te stoppen letterlijk om nog langer aan hun boeken te verdienen wat mij betreft te storten in een goed doel net als de uitgever die zijn voor werk knap slecht heeft gedaan . Ik hoop dat de politie Zwolle dit zo dusdanig gaat onderzoeken en Maria en haar moeder Lucia keihard worden aangepakt

  “Manou “Respect en goed dat je eindelijk de moed heb verzameld en dat je 1 het woord hebt genomen ! 2 Respect dat je aangifte hebt gedaan ! Wij wensen je heel veel sterkte en liefde je bent een lieve man en eerlijk wat je niet over zowel Maria als Lucia kan zeggen .Succes ons hart gaat naar jullie uit .Wat een hel hebben ze jouw geven vreselijk .Jou verhaal is voor ons oprecht en zeker waar !Je bent te goed man !!

    /   Reply  / 
 9. Cher

  Is dit wat ze bedoelen met “Het is Mostard na de maaltijd” ? :-)

    /   Reply  / 
  1. lazy day

   tis meer mosterd ZONDER kaas

   waarom kwam er slechts uit 1 oog een traantje? zat er misschien een ui onder zijn oksel aan die kant?

   die gast kent wel truckjes hoor..zie je zo aan’m

     /   Reply  / 
   1. Karin

    He he eindelijk iemand die er een beetje door heen kijkt. Wat is Nederland toch dom en naïef.

      /   Reply  / 
 10. hoi

  waar kan je uitzending gemist kijken?

    /   Reply  / 
 11. Juuls

  Op zijn rug geld lopen verdienen.., zij en haar moeder moeten betalen voor de schade die ze hebben verricht in zijn leven!!! Ook die uitgever moet aangepakt worden om deze twee gekke hun verhaal te verkopen!!! Belagelijk gewoon.., wordt erg echt misselijk ervan!!!

    /   Reply  / 
 12. sobbal

  kijk dan wat ik jou vertell is die meid liegt zoiezo over het verhaal
  maar ga eens goed checken ze heeft het niet nergens vandaan het moet zoiezo ergens beginnen wat manou allemaal zegt over zijn leven is te perfect hij speelt de gebeten hond geloof mij ik ben een jongen met mensen kennis m.k. noemen wij dat njah dus check et zij loopt het verhaal dikker te maken e hij liegt gewoon het zit hem gewoon lekker mee dat een paar dingen in het verhaal niet kloppen maar gelloof mij bepaalde dingen kloppen zoeizo ook weer wel mischien wa hij niet der pooier maar zijn er wel andere erge dingen gebeurd ik zie het aan ze hele dikke hoofd en ze gedrag mattie maar jah jullie moeten zelf weten wat jullie geloven en voor maria ik geloof jou met je dikke hoofd maar je moet het gewoon niet zo overdrijven want dan krijg je dit soort dingen begin gewoon met te vertellen wat er wel is gebeurd zonder die zout a mattien njah du check et gangsterdam 020 op je beeldscherm rumang

    /   Reply  / 
  1. anoniem

   precies, zijn reactie is té perfect!!

     /   Reply  / 
 13. Juuls

  Er gebeuren veel erge dingen met mensen.., kijk naar mensenhandel die kinderen die missen.. Mensen met zulke trauma’s die daadwerkelijk overleven.., begaan een langdurige proces van verwerking!!! ( voordat ze open en blood erover praten in t openbaar) dit grietje en moeder lopen alle progamma’s af kom op zeg!! Ze drijven spot met mensen die echt klote dinge. Moeten mee maken of hebben mee gemaakt..,

    /   Reply  / 
 14. Donna

  Kan ik ergens de uitzending terug kijken, heb hem namelijk gemist

    /   Reply  / 
 15. anoniem

  Ongelooflijk hoe iedereen in zijn verhaal trapt. Dan ben ik maar een van de weinigen hier, ik geloof hem níet en ik vind het verschrikkelijk hoe Maria gehertraumatiseerd wordt.

    /   Reply  / 
  1. lazy day

   idd,

     /   Reply  / 
 16. Juuls

  Eff kijken op uitzending gemist…, als je t googeld kun je t bekijken( als ik t goed heb hoor)

    /   Reply  / 
 17. Juuls

  Volgens my ben je een van de vele die door haar fanta verhaal is misleid ( dit niet vervelend bedoeld hoor, anoniem) heb zelf veel dingen meegemaakt in me jeugd tot de dag als vandaag heb ik moeite ermee.. Desbetrefende dader is opgepakt heeft ook gezeten ( niet dat lang was want in NL krijgen mensen niet voldoende straf!!) geloof me het heeft mij jaren gekost enigzins ermee te kunnen en t een plek te geven! Laatste waar je aan denkt ( als ze daadwerkelijk die dingen heeft meegemaakt) is een boek erover te schrijven en x op x in de media te verschijnen…

    /   Reply  / 
  1. Anoniem

   Ik heb ook veel hoor meegemaakt Juul en dat is de reden waarom ik niet geloof dat het allemaal nep is. Maria is zo moedig geweest naar buiten te komen. Er is niets bewezen door Peter de Vries maar iedereen gelooft hem. Wie is naïef in dit verhaal? Alle mensen die zonder enige kritiek Peter’s verhaal voor waar aan nemen. Ik zeg niet dat alles precies klopt wat Maria zegt, maar je moet het door de perceptie van een jong meisje zien en wanneer 80 % klopt, vind ik dat genoeg.

     /   Reply  / 
 18. Malou

  Wie in Maria der verhaal geloofd is gek!
  Ze is een pathologische leugenaar.
  Het hele verhaal klopt niet dus conclusie is het is een verzonnen verhaal.
  Oja met die rat en die emmer dat is een scene uit de film 2 fast 2 furious.
  Echt respect Manou dat je aangifte doet ik hoop dat Maria en haar moeder krijgen wat ze verdienen.
  En weet je wat ik het erge vind meisjes die echt in aanraking zijn gekomen met loverboys en de moed hebben om hun verhaal te vertellen.
  Worden nu minder serieus genomen door die ……!

    /   Reply  / 
 19. Rori

  Maria was gewoon een losbandig meid totdat ze door 4 jongens tegelijk was gepakt. Hierdoor is ze wss heel erg geschrokken. Om een mensen te laten denken dat ze heilig is heeft ze de rest bij verzonnen. als een meisje al met zo een kansloze gozer gaat dan is ze tot veel in staat. Verder zijn er veel open vragen die niet zijn beantwoord. Enfin Maria is een goede verhalen verteller en ze zou nu met een nieuw boek moeten komen ‘nu de waarheid’ het is nu al een bestseller

    /   Reply  / 
 20. e*

  wat kortzichtig allemaal.. waarom komt die ‘manou’ dan nu pas met zn verhaaltjes? er zou van beide kanten vast wel een kern van waarheid in zitten, maar het lijkt wel alsof hij er nu als lieverdje of slachtoffer mee weg komt!

    /   Reply  / 
 21. Reza

  manou,ik ben spraak los ,compeliment,alle programma net als wwdd,jensen,eo en enz moeten sorry tegen jou zeggen,je zal naar die programma toe en 10000000 keer vertellen ,ik zeg alleen iets zij en moeder bedacht hoe rijk kunnen worden en ze zijn nu rijk ,moeder en dochter zijn hoer.ik dank ook peter r de vries.REZA

    /   Reply  / 
 22. Reza

  ik krijg alleen spijt van, dure programma net als dwdd en jensen en enz willen alleen kijkers intrekken,en ze zijn ook dom(sorry).hebben ze ooit gedacht dat een meid die verkracht was komt bij die programma en gaat zij camera kijken en lachen,hoe is mogelijk,? manou door gaan AJB met aangifte tegen moeder en dochter en ook die programma REZA

    /   Reply  / 
 23. San

  Ik ben ook sprakeloos. Door mensen die meteen hun oordeel klaarhebben. Peter R. beweert niet dat zij liegt, hij zegt twijfels te hebben. Een bewijs heeft hij nog niet alleen zijn conclusies. Ook dat Manou geen blaam treft heeft hij ook nog niet beweert alleen dat Manou een andere versie heeft. Wat ik echter weer vervelend van Peter R. vind is dat hij beweert tegen de misdaad te zijn, laat hij dat dan ook bewijzen en eerst met bewijzen komen of haar verhaal wel of niet waar is alvorens hij haar publiekelijk aan de schandpaal nagelt. Maar nee….hij is net een papegaai en imiteert het gedrag van zijn zogenoemde misdadigers (Maria in dit geval die onterecht iemand publiekelijk beschuldigd) en doet vervolgens hetzelfde en beschuldigt haar ook publiekelijk zonder met bewijzen te komen. Dat maakt hem bij mij weer ongeloofwaardig. Mocht haar verhaal niet waar blijken te zijn dan hoop ik dat ze hiervoor een flinke schadevergoeding moet betalen maar mocht het toch zo zijn dat Manou inderdaad haar op wat voor wijze toch misbruikt heeft dan hoop ik dat Peter R. ook het fatsoen heeft publiekelijk excuses te maken en een schadevergoeding te betalen, ook aan andere slachtoffers die hij op deze wijze laat zien bij hem iig niet met een dergelijk verhaal aan te komen……hij gelooft je toch niet als hij vind dat je net iets te veel hebt meegemaakt wat hij nog niet eerder heeft gehoord.

    /   Reply  / 
 24. J Koko

  Ik neem aan dat dit meisje (vrouw) al rijp was om het werk te doen en nu moet zij alleen een pooier hebben die haar in bedwang nam.
  Zo,n persoon moet TBS krijgen omdat zij heel gevaarlijk is voor de maatschappij.En die mama moet iemand hebben die haar een goede beurt kan geven en het lijkt mij dat mama ook graag manou als lovertoyboy wou hebben.

    /   Reply  / 
 25. Juuls

  Nog voor dat dit geheel op bij Peter werd aangekaard werd had haar school de rechtzaak gespannen tegen haar/ en die moeder Yep de school heeft kei hard gewonnen niet te vergeten bewijzen tegen hun! Ik ben blij dat men kan zien hoe dingen daadwerkelijk zijn.., zielige zieke geesten wouden aandacht.., hebben ze gekregen en geld gemaakt op de koste van een ander.!!

    /   Reply  / 
  1. Anoniem

   Dat de school een rechtszaak heeft gewonnen wil nog niet zeggen dat de school de waarheid heeft gezegd. De school kan toch makkelijk een lijstje maken en zeggen: kijk ze was er wel. Alsof die zou zeggen, goh ja we hebben haar laten spijbelen en de eigen naam op het spel zou zetten.

     /   Reply  / 
 26. purpel

  voor jou ansou
  altijd heb ik getwijfelt aan het verhaal en boek wat ze schreef
  omdat ik haar persoonlijk ken en weet dat het niet waar is
  ben heel erg verbaasd door 1 feit wat je zei
  hoe ze echt ontmaagd is
  het zelfde verhaal wat ze hier thuis ook vertelde
  dus die 1 procent die ik niet meer geloofde
  waar ik nog mee twijfelde heb je ook weg gehaald bij mij
  en haar vriendje ex inmiddels waar ze eenkind van heeft weet ook dit verhaal
  dus mooi bij veel mensen gaan nog meer ogen open
  ga rußtig derest volgen hihi
  en lucy en mariá achniet eeñß de moeite waard
  sporen nu niet en al nooit niet
  veel geluk en gezegend met alles wat je doet
  veel liefs

    /   Reply  / 
  1. anti-maria

   haar vriendje ex inmiddels waar ze eenkind van heeft ?

     /   Reply  / 
 27. Ronald

  Het is heel simpel. Maria beweert vaak verkracht te zijn door Ansou. Maria beschrijft zijn grote litteken en dat bewijst dat zij hem naakt heeft gezien. Alleen Maria beschrijft van alles,alleen geen groot gruwelijk litteken. Heel vreemd. Ook vreemd dat een loverboy op school zit vind je niet ??????
  Gewoon ophouden nu. Maria is gewoon een sletterige tiener,die samen met mamma even een ex-vriendje de stront in trappen. Wat geeft het,het is maar een asielzoeker,gatverdamme het is gewoon ziek!!!!!!!!!!!!

    /   Reply  / 
 28. Heleen

  Dit meisje heeft inderdaad hulp nodig maar niet van haar moeder!

    /   Reply  / 
 29. kelly

  ik vind dit gewoon echt te triest voor woorden
  zei en haar moeder hebben echt hulp nodig
  om eerlijk te zijn snap ik er helemaal niks van
  manou dit manou dat monoa zus manou zooo bla bla bla ik geloof er geen donder van wat ze allemaal schrijft in dr boek
  er zal heus wel iets met haar zijn gebeurd maar niet zo als zei dat allemaal waar maakt en waarom ze manou daar voor heb gekozen
  ze speelt gewoon het onschuldige slagtoffer terwijl er in het echt echte meisjes het slagtoffer zijn geweest of nog steeds zijn
  denk je nou echt dat als zei alles echt heeft mee gemaakt zoals zei dat beweerd,er nou echt open en bloot hier over zou kunnen praten en dr eigen zo toonbaar zou maken op tv denk nou toch eens na mensen die meisje kijk idd teveel movie’s

  en maria je zegt nu wel dat jan korterink geld over jou rug wil verdienen maaar OVER HOEVEEL ZN RUGGEN HEBBEN JIJ EN JE MOEDER WEL NIET GELD VERDIEND SCHANDALIG GEWOON ik zal eens wat zeggen jij en je moeder zouden eigenlijk 4 jaar lang schadevergoeding moeten uitbetalen aan manou en hopelijk als er ooit nog eens een boek van je uit komt hoop ik dat niemand die ooit nog zal gaan kopen want
  geld verdienen met een en al leugens zou niet te koop mogen worden nogmaals schandalig gewoon dat ik ooit jou boek heb gekocht en jammer dat ze er nu pas achter zijn gekomen en dat jullie al van die geld hebben kunnen profiteren

  manou eerlijk waar jongen vind het heel erg wat en hoe er over jou wat gepraat en hopelijk kan je weer snel verder met je leven gaan
  en dat zei en haar moeder eens goed worden aangepakt want dit gaat echt te ver

  en ik vind het ook heel erg voor die meisjes die dit wel allemaal hebben meegemaakt hoe moeten hun zich eigen nou wel niet voelen

  maria en lucie speel jullie onschuldige slagtoffers maar in de gevangenis af heb totaal geen medelijden met jullie want onzin verhalen gaan vertellen die niet waar zijn kan ik niet thuis brengen

  en ik zal echte mannen eten wel kaas zeker gaan kopen want manou hield wel degelijk van kaas

  hoe is het toch allemaal mogelijk dat dit allemaal heb kunnen gebeuren zonder eerst na te gaan of het wel degelijk allemaal waar was wat ze schreeft voor dat dr boek uit kwam

  IT’S TIME TO PAY BACK MARIA

    /   Reply  / 
 30. Juuls

  Kelly…! Vind dat je de hamer op de spijker heb geslagen!! Echt sluit me daarbij aan!

    /   Reply  / 
 31. anti-maria

  ik kan de uitzending nergens terug kijken, ik heb zo lang gezocht. Ik wil echt heel graag kijken, kan iemand een link ofso geven?

    /   Reply  / 
  1. purpel

   ja ze heeft een kind van
   haar inmiddels ex vriendje
   in sept is het kind geboren en in jan is het uit gegaan
   nu is ie niet meer nodig
   maar nu geloof ik niks meer nu krijgt hij haar wel terug hahaha
   wie wil haar nu dan nog
   kan je het niet vinden bij sbs6.nl
   of via google

     /   Reply  / 
 32. karin

  Beste Manou

  Wil je laten weten je voor de 100% te geloven wij alemaal!!!
  Vind het knap van je dat je je vehaal hebt gedaan!
  Heb haar intervieuws gezien maar ook ik vond dat ze er als een koude kikker bij zat en geloofde haar niet maar goed toen was jou verhaal ook nog niet bekend.
  Dit geeft veel opheldering en heb respect voor je en eerdaags zal voor jou het verlossende woordt komen dat ze heeft gelogen!!!
  Blijf in jezelf geloven en zie vele leven met je mee!
  We staan achter je!!!

    /   Reply  / 
  1. M

   Nee hoor, niet wij allemaal staan achter Manou. spreek voor jezelf Karin. Ik heb geen respect voor toneelspelers.

     /   Reply  / 
 33. Juuls

  Sorry…, maar ik geloof best dat er iets ergs is gebeurd met haar but de uitpak van dit is zooo verkeerd gegaan ( dat gedeelte met die 4 jongens die….) geloof me de moed krijg je om die klootzak aan te geven voor wat ie je aan heeft gedaan.., verschillend per persoon! Laat ik het zo zeggen het koste me moeite om mijn vader aan te geven, angst tot vandaag!! Ze en haar moeder zijn gewoon te vergegaan.. Als je die moed heb eerste wat je doet is gerechtigheid halen en niet op zo een manier…

    /   Reply  / 
 34. ANONIEM

  Ik zat zelf op de Thorbecke en geloof mij maar. als je 4 jaar lang iedere dag afwezig bent om ” 1000e euros ” te maken. dan trekken ze echt wel aan de bel hoor! Want dat kan never noooit. Als ik dr al 1 dag niet was, dan werd er meteen naar thuis gebeld.

  En ze stond er altijd al bekend om dat ze een rijke fantasie had, er werd veel over haar gepraat..

  gewoon een leugenaar dus.

    /   Reply  / 
  1. anoniem

   Natuurlijk werd er veel over haar gepraat. Ze ging om met criminelen. En wat betaald een gek voor sex met een minderjarige, heb je daar wel es over nagedacht?

     /   Reply  / 
 35. max

  ik heb niet gekeken maar waar kan ik het terugzien ik heb alles geprobeerd

    /   Reply  / 
  1. purpel

   heb je you tube geprobeert

     /   Reply  / 
 36. totalyindependent

  heyy ik geloof heel het verhaal wat ik gister heb gezien hoor van manou
  Zij is gewoon een vies persoon als je zoiets doet kom op man hoe zielig kan je zijn Get A LIfe Girl !!!!!!!
  het was goed om aangifte te doen en hoop dat ze die zielige chickie oppakken.

    /   Reply  / 
 37. lynn

  Ik snap Maria echt niet,
  als dit echte leugens zijn dan kan ze daar toch niet mee leven?
  ik denk dat ze zeker wel verdriet en pijn heeft gehad,
  maar dat ze heel erg veel bij het boek heeft gefantaseerd.
  Ik kies geen partijen alleen ben ik echt heel erg aan het twijfelen over het verhaal van Maria…
  Ik heb mijn boekbespreking er over gehouden en ik had er veel over opgezocht. Maar mijn vragen kreeg ik niet beantwoord.

  Gr. Lynn.

    /   Reply  / 
 38. Bart

  Te ziek voor woorden de mostertjes zijn niet goed bij hun kop die lui sporen niet

    /   Reply  / 
 39. LUCIFER

  GODS MOLEN MAALT LANGZAAM MAAR ZEKER.
  DUS AL IS DE LEUGEN NOG ZO SNEL, DE WAARHEID 8ERHAALT EM WEL.

  EN WAT IK ZO EEN FATOE VIND, ALS MARIA ZO BANG WAS DAN HAD ZE ZIJN ECHTE NAAM NIET OP YOU TUBE GEZEGD, EN ALS MANOU ZO BRUUT WAS ALS ZE BEWEERDE DAN HAD ZE HET WAARSCHIJNLIJK NIET EENS NA KUNNEN VERTELLEN, DIT MEISJE HEEFT ECHT HULP NODIG EN DR MA OOK MET MAPANGPANG

    /   Reply  / 
 40. juuls

  Idd lucifer..

    /   Reply  / 
 41. anoniem

  Manou’s leugens worden ook wel achterhaald Lucifer. Je spreekt over God, maar is lucifer niet degene die mensen in de naam van God misleid? Als straks de waarheid boven komt hebben heel wat mensen goed te maken aan Maria.

    /   Reply  / 
  1. Maartje

   Er komen steeds meer gestoorden hier hun rascistische boodschap verkondigen.Nu is volgens laffe anoniem Ansou de duivel. Heb je misschien vergeten om je medicijnen in te nemen.

     /   Reply  / 
   1. anoniem

    Ik heb het over de reaktie van LUCIFER die God in de discussie betrekt. ( zie 3 reakties hierboven)

      /   Reply  / 
    1. anoniem

     Maar ik denk wel dat mensen zich laten misleiden en niet zelf nadenken.

       /   Reply  / 
 42. bella

  Ik geloof Maria ook niet!
  Dat verhaal van die rat die zij beschrijft komt uit de film 2 fast 2 furious!!! Daarbij een vriendin die zegt dat ze liegt en wel gewoon op school kwam.. En dan nog die beste vriendin die niet eens ermee op tv wil komen van schaamte. Ook die zegt dat zij liegt! Dus het is niet ansou tegen maria… het is vriendin-vriendin-ansou tegen maria… dan nog de feiten dat zij elk jaar gewoon overging!! Niemand gaat over als je zoveel spijbeld! Hoe kan zij in 6 lesuren reizen en tientallen mannen vermaken!En daar duizenden euro`s per dag mee verdienen (in 6 lesuren) terwijl een hoer gemiddeld wat 50?? euro kost!!? Onmogelijk dus dat zij duizenden verdiende op 1 lesdag!! Plus nog de reizen in die tijd meebegrepen.. En be real elk meisje dat werkelijk zoiets meemaakt zou er niet met een lach over kunnen praten.. en al zeker niet zonder emotie!! Wel overal kunnen vertellen wat er zogenaamd met haar gebeurd is, maar dan niet kunnen reageren op de uitzending van de vries want dan is het opeens zielig?? Krom! Als alles waar zou zijn zou ze nu juist der bek op tv moeten laten zien en zichzelf verdedigen! Maar nee dat doet ze niet… Ze verstopt zich want ze is zo zielig… LOL

    /   Reply  / 
 43. tyche

  Hoop, dat gedupeerden ruim vergoed worden in de schade; door de Mosterdtjes. Hoop nog meer dat anderen echte slachtoffers,niet teveel lijden; onder haar misdrijven.En echte daders niet te veel profijt hebben van de misdrijven familia mosterd.

  Verder hoop ik van harte dat de afgelikte boterhammen,Of is het inmiddels 1 tosti,met zijn 2e? De Mosterds; inderdaad de hulp ,krijgen die ze verdienen; als familie borderlijn; namelijk in TBS kliniek;met dwangverpleging.Die zitten toch al voor 80 prcent vol,met ex, misbruikte mensen Die niet goed/te laat zijn opgevangen.

  En hoop van harte voor de mosterds;gezien ze zo genieten,en met plezier vertellen, van,de gruwelijke verhalen; Dat ze daar dan eindelijk de (groeps )verrkachtingen krijgen; Die anderen leiver bespaart was gebleven, die er niet voor kozen. dat in hun leven te creeren.

  zelfs al waren de verhalen van deze mosterds, waar geweest;wat ik vanaf ontstaan ervan al wost dit niet was. betekend dat; OOK, dat deze mosterds; op grond van die zogenaamde non fictie;een gevaar voor zichzelf waren; EN voor anderen.Bovendien aldus hun eigen boeken , zelf ook strafbaar als lid van een criminele,poooier/mensenhandel, organisatie; Of deze zelfs te runnen….als de baas ..weg is. Hoeveel jaar zit daarop? en op smaad,laster,en valse claim tot schadevergoeding school?

  Deze graag uitzitten en daarna; TBs met dwang behandeling;En om de 2 jaar kijken of,dit verlengt moet worden.Of dat ze ,nog steeds een gevaar voor zichzelf en de samenleving, vormen. Is ook goed ter bezinning, bovendien een prima locatie; voor het schrijven van een nieuw mosterd boek; En allen nieuwe ervaringen; De gevolgen van eigen keuze, waar anderen die niet hebben; alsnog in volle verantwoording te mogen gaan. Als daders; Waar ze onschuldigen de media,in helpen, mogen ze om te beginnen mediaal openbaar,publiekelijk vernederd worden; ofwel allicht aan de schandpaal. Te leren verantwoordelijkheid te nemen; geldt met name voor ma mosterds!de school claiomen voor eigen falen;waar je zelf zogenaamd met de charmante dader op de bank zit;en dan school verwijten ,niet te zien wat jij nalaat? En dan na zogenaqamd al doe ellende;komt geval 2 hetzelfde doen? Tijd om eens grondig verkacht te worden;te wetenm waar je over spreekt;en dat er dan niets meer te lachen valt! Zo ellendig, voelen echte slachtofers,zich, door familie misdrijf bedrijf; De misselijke mosterds; en hen verkachten van de waarheid. te vaak worden echte slachtoffers door daders al ongeloofwaardig gemaakt/niet geloofd; kunnen nauwelijks naar buiten treden en vaak nergens terrecht.

  Als de mosterds nog een greintje fatsoen in hun, losgeslagen gestoorde donder hebben; stortte ze al het geld verdiend; aan, opvang en hulp voor echte slachtoffers; Hebben ze nog 1 kansje ,het goed te maken. Vind verder dat na Aangifte van, de vermeende, fantasie van Mosterd; er extra hard gestraft mag worden als voorbeeld. En vooral, maatregelen en voorlichting dat echte slachtoffers niet teveel lijden onder valse beeldvorming; door mensen; die menen; ovber ersntige zaken,te mogen fantaseren en liegen. Doe dat dan over leuke dingen, dan ben je normaal. En anders is de enige remidie; a selfforfilling ..ofwel de wens als vader van de gedachte; A;s de mosterds graag verkacht willen worden; moeten ze vooral zo door gaan;komt vanzelf wel de gelegenheid; al of niet in TBS; soort zoekt soort. Mogelijk zoekt Joran van der Sloot nog een afgelikte boterham… te werk te stellen; of een dagje aan het strand; Die kan ook zo mooi verhalen vertellen…………..Mischien kan peter, een blind date regelen?

    /   Reply  / 
  1. Sterre

   “Of is het inmiddels 1 tosti,met zijn 2e? De Mosterds; inderdaad de hulp ,krijgen die ze verdienen; als familie borderlijn;”
   Haal wanneer jij je verhaal wilt doen, nooit maar dan ook nooit een woord wat een groep mensen aanduidt erbij.
   En helemaal geen ingewikkelde ziekten waar je als persoon die hier geen last van heeft amper wat van af weet.
   Want de manier waarop je het zegt toont al aan dat je niet weet wat het inhoud.
   Wanneer je dit soort dingen zegt, maak je mensen met deze ziekte zwart. Er is iets psychisch niet helemaal goed met deze mensen maar ga ze niet meteen een diagnose geven die ze niet verdienen!

     /   Reply  / 
 44. Julie

  Idd heeft ze dat van die film!!! En dat zowel meerdere vriendinnen van haar tegenspreken ipv alleen Manou… Niet te vergeten die vriendinnen hebben niets erbij om daarover te liegen… So.., ook al heeft men twijfels over hem kijk aub naar t geheel.. Mijner omdat hij een asielzoeker is dachten die twee ermee weg te komen.., want die mensen lezen niet?!!! Aub mensen laten we elkander niet aanvallen.., gezien wij de gene zijn die voorgelogen en bedrogen zijn..

    /   Reply  / 
  1. Anoniempie

   Tyche? Ik ben blij dat jij geen rechter bent of uberhaupt iets in die wereld betekent. Jij leeft nog ergens in de middeleeuwen waar heksen bij vermoeden al op de brandstapel werden gegooid of ergens in het verre oosten waar vrouwen die verkracht worden gestenigd worden. Okee, het is erg als Maria alles gelogen heeft en echte slachtoffers hiervan nu niet snel meer aangifte durven te doen maar om haar nu een groepsverkrachting te wensen? Ik begrijp je standpunten wel maar het is heel en heel misselijk om een verkrachting of dergelijke te verzinnen maar net zo misselijk om iemand een verkrachting te wensen ongeacht de aard van diens misdaad. Voor mij is de kans heel groot dat haar verhaal sterk aangedikt is en dat zij een schadevergoeding kan betalen maar er is (behalve ongeloof bij iedereen) nog geen bewijs dat Manou haar werkelijk niets aangedaan heeft. Mocht straks toch blijken dat Manou haar werkelijk ernistige schade heeft toegebracht dan hoop ik dat jij inderdaad publiekelijk aan de schandpaal genageld wordt en met eieren en tomaten bekogeld wordt net als in de middeleeuwen……om iemand al tot een groepsverkrachting te veroordelen zonder over bewijzen te beschikken, een monsterlijke en ranzige reactie zeg…..

     /   Reply  / 
 45. Julie

  Voor juuls begrijp waar je vandaan komt!! Keep it up girl!! ;)

    /   Reply  / 
 46. Juuls

  Julie bedankt.., idd t gaat wel wat te ver om een ander zo iets te wensen.., ook al sta ik erachter dat zij en haar moeder dit allemaal dik verzonnen heeft en t nadeel heeft voor echte slachtoffers van loverboys.. Begrijp t dat je t gewoon walgelijk en ziek vindt hoe dit is verlopen dat heb ik namelijk ook.!!!

    /   Reply  / 
 47. bella

  Ben benieuwd welke film scenes ze nog meer tot in detail heeft beschreven… die misdaadorganisatie op die leeftijd klinkt dan weer als goodfellas… whahaha zij heeft echt teveel films gekeken…

    /   Reply  / 
 48. tyche

  Ja ik overdrijft zeer bewust; temeer omdat na aangifte van geweldadige verkachting; daers autom,automatisch dan; de gegevens van slachtoffer en diens naam heeft; de rest van je leven. En dat er nauwelijks hulp, noch bescherming is voor deze doelgroepen.Noch enige expertise. Waneer dan middels dit soort respectloze; misbruik van slachtofferts; wat ze her en der copyed and paste ; een sortement,van patchwork; Om haar eigen gedrag geen verantwoording voor te hoeven nemen;wat al ersntig gedragsgestoord,is met zon levenswijz\e evenals van moeders. Maakt dat de positie van slachtoffers die nog steeds hondsberoerd;is helemaal, moeilijk. want men,reageert nu eenmaal op beeldvorming van incidenten. Voor mijn verwerking zit ik in de fase; ik baat heb; bij het, keihard me uitlaten, middels het geschrven woord;daar het nog niet bespreekbaar is. Zity nu namelijk in de fase van de , woede gevoelens die daar mee gepaard gaan;en bij deze dusdanig getriggert worden. en uiten daarvan is soms op zijn plaats en een gezonde reactie; wel wat cru; in terms of speak.

  Vind ik inderdaad; dat men pas recht van spreken heeft als men weet waar men over praat.
  te weten dat er dan niets meer te lachen valt. ik vind 1 ding nog erger dan geweldadige verkachting met een mes in je keel gedrukt; zoals mij overkwam; Dat is valse beschuldiging; Wat ook een levenlang zijn schade kan hebben.( of toch levenslang blijft hangen,ookal is het niet waar,verklaard!)

  En zelfs als; het boek wel waar zou zijn;is het te gek voor woorden dat ma mosterd;de school wil laten opdraaien voor haar eigen; mankement; de realiteit niet te zien. Ik heb grote afstand tot dit verhaal, en dit soort levensteil,/van Maria. En, er toch zeer veel last van; dit soort; winstbejag over lijken van de misdaadindustrie.Daarom reageer ik zo, gedosseerd uiten.

  Dat is wel vaker als ,bepaalde zaken herbelevingen bij me op roepen.
  Ik denk dat er nog velen met mij last van hebben. Niet alleen, mensen gevoelig en een makkelijke prooi door hun levenswijze van lover boys. Maar ook anderen slachtoffers van , geweldadige zedendelicten.Die daar geen relatie mee hadden;maar hun overkwam.Je wil wil niet weten HOE, zwaar die weg al is; Ook na( of juist na) aangifte.Dubbel- levenslang.

  Mensen die lachend zo ver gaan; en anderen ook nog vals beschuldigen en claimen, mogen best, hard in “terms of speak” geconfronteerd worden; om zich mogelijk wel te verplaatsen en beseffen;warom er niets te lachen valt. IDD gun ik het geen mens;zelfs de grootste m,isdadiger moet van mij humaan behandeld worden als voorbeeld.Hoe we met mensen om gaan en niet te verlagen tot hetzelfde.Ik walg van geweld en toch; lucht dat af en toe op.

  Op politieke forums over de blunders van Justitie; na Zierikzee; stenig ik inderdaad de; moedwillig blunderende rechters ,tegen beter weten in en het leed dat nodeloos kost! ;virtueel;on terms of speak…
  Hoe barbaars en wreed; ook wij nog zijn ,is idd vaak bij de beeste af; onder een mooi vernisje.

  Toch soms lucht het op doel bewust; recht uit mijn hart; snoeihard, te verwoorden. Dat geldt voor iedereen die van dit soort leed van anderen;hun zakken vullen (en dat zijn nogal wat diciplines en mensen helaas) Peter doet gewoon zijn werk;en hoop voral dat hij dat zo blijft doen. Want verder gebruikt niemand zijn gezond verstand nog.

    /   Reply  / 
 49. Juuls

  Tyche.., kan je begrijpen want zooo zijn er duizende slachtoffers gemaakt door zieke geesten en ook zo slachtoffers door valse beschuldigingen!! Ja.., het kost veel van jaren van je leven na een iinggrijpende gebeurtenis.. Weet er alles van je schaamt je eerst vervolgens geef je jezelf de schuld die dingen blijven in je hoofd en ja.., zelfs na t aangeven de proces van rechtzaak ect t heeft je beschadigd voor t leven!! Na 5 jr van misbruik.., die woede zit er nog in.. Nu 12 jr later een plek gegeven maar makkelijk om ermee te leven is t gewoon niet.., mijner de gedachte van dat ik die klootzak niet gun dat ik me leven niet onder zal doen voor wat hij me aan heeft gedaan.., geeft me de spirit door te gaan.. Komt een tijd dat je woede minder wordt maar begrijpt t wel..

    /   Reply  / 
 50. Kaat

  Weet iemand waar je de uitzending kunt terug zien van woensdag 12 mei. Ik kan het niet vinden bij ‘uitzending gemist’. Bij youtube is er ook geen link.
  Dank alvast

    /   Reply  / 
  1. julie

   Mmm, eff kijken hoor heeft SBS 6 geen site waar je gemiste uitzendingen terug kan zien.. http://www.uitzendinggemist.nl?? verder weet ik t eff niet meer waar, good luck girl

     /   Reply  / 
   1. Topmodel

    Meest logische is natuurlijk sbs.nl. Volgens mij heet hun zooi programma gemist, die van de PO heet uitzendig gemist en RTL heeft gemist, beter bekent als rtl genist.

      /   Reply  / 
 51. Kaat

  Hey bedankt Maartje :-)

    /   Reply  / 
 52. saskia

  is deze documentaire ergens terug te zien?

    /   Reply  / 
 53. saskia

  oh het staat hierboven, sorry!

    /   Reply  / 
 54. Crystal

  handig haha als je ergens van word beschuldigt roep je gewoon dat je slachtoffer liegt
  En als je dan maar genoeg grote sterke vriendjes hebt die je helpen dit te onderbouwen kan je weer jaren verder
  Wens de pooierslachtoffers all over te world Veel sterkte
  Die manou heeft mijn sterkte niet nodig hoor
  Als de waarheid echt aan het licht komt zullen heel wat mensen onder zijn steen schuilen
  Maar in nederland komen waarheden nooit naar boven Nederland houdt meer van sensatie en het opnemen voor criminelen enzo.

  En eind conclusie zal zijn… als maria dit allemaal Wel echt heeft mee gemaakt… zal ze er wel om gevraagd hebben… toch?
  M

    /   Reply  / 
 55. AAA

  Uit het boek; Echte mannen eten geen kaas
  komen heel veel dingen voor die ik wél heb
  meegemaakt, lees ik dat boek, voel ik met
  haar mee, wat ze allemaal doormaakt, kijk
  ik naar sbs 6 de uitzending van Peter R de
  Vries, blijkt dat het NIET zo is! ik voel
  me hierdoor echt verraden.

    /   Reply  / 
 56. Merel

  ik geloof maria, je ziet toch zo aan die kleding en hoe die praat aan ansou dat hij niet helemaal een normale jongen is.. sorry hoor maar het is zo in scene gezet hoe hij doet, maria gaat dat toch niet verzinnen? dan moet je wel helemaal niet sporen als je zoiets gaat verzinnen en dan ook nog aan mensen laat lezen, ansou heeft gewoon toevallig over dat litteken lopen praten want hij geeft toch ook niet toe dat hij geen onderbroek met een gele smiley erop aan had?.. daar zegt hij niks over, en misschien tijdens dat maria ontmaagd werd hield hij zijn shirt wel aan? ik vind het heel erg dat maria zo is misbruikt en ik geloof haar…

    /   Reply  / 
 57. Jessie

  als manou dit allemaal echt zou hebben gedaan.. waarom is er dan helemaal niks bekend over de andere meisjes? want daar had ze het toch zeker wel over in het boek! waar zijn die meisjes gebleven? zeker allemaal verdwenen naar het buitenland, jaaaa ja!
  dat zal. Ik denk dat zowel manou als maria geen waarheden vertellen. want zowieso komt een meisje niet zomaar op zon verhaal.. maar dat alles in haar boek klopt is dus ook weer niet waar.
  vage mensen allebij!

    /   Reply  / 
 58. maria is een hoer

  maria is gewoon een aandachttrekker de mensen die haar geloven zijn nog dommer dan haarzelf hahahahhahahahahah kk mogolen, als ik manou was had ik haar helemaal verminkt lelijk wijf dat ze is

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>