De Wereld van Beau halve docusoap

Al bij zijn overstap naar SBS 6 vorige zomer werd het aangekondigd: een reportageprogramma van Beau van Erven Dorens. Maar pas gisteren kon de zender eindelijk meer melden over dit klusje. Of eigenlijk een heel omvangrijke klus waar Beau al maanden voor aan het filmen is. In elke aflevering duikt hij onder in ‘een onbekende wereld’. En dan niet voor een paar dagen of een weekje, maar gedurende twee maanden. Soms filmt hij met een cameraploeg, vaker registreert hij met een eigen camera wat er gebeurt. Ook laat Beau zijn leven thuis zien. Wat De Wereld van Beau tot een soort docusoap maakt.

“In het nieuwe programma De Wereld van Beau reist de flamboyante presentator de hele aardbol af om mensen te ontmoeten met opvallende en niet alledaagse levensdoelen. Binnen elke wereld stelt Beau zichzelf een persoonlijk doel en beleeft hij actief de complete ervaring”, aldus SBS 6 in zijn persbericht.

De tv-maker vertelt aan Zappen.blog.nl: “De Wereld van Beau is een mix van reportage en reality. Nee, geen gescript reality. De ruzie die ik met mijn vrouw Selly heb is echt. En ze had ook volkomen gelijk. Ik stond twee maanden lang elke ochtend om half vijf op, dan maak je het je gezin wel heel moeilijk.”

Als voorbeeld van een verborgen wereld noemt hij het beklimmen van de Mount Everest. “Dat is één van mijn grootste dromen, dat vind ik heel spannend. Ik zou dan mensen interviewen die het hebben gedaan en mensen die het gaan doen. Ik zou vragen of ik mee mag doen, mee gaan trainen, de aanhang interviewen wat zij er van vinden en uiteindelijk uitzoeken wat mensen beweegt. Toen ik thuis dit voorstelde, begon Sally heel hard te lachen. Totdat ze doorhad dat ik het serieus meende. Toen zei ze dat het niet mocht. Want één op de drie klimmers overleeft de beklimming niet.”

Voor De Wereld van Beau geeft Van Erven Dorens een kijkje in zijn privéleven. We zien hem achter het stuur een cocktail van vitaminepillen slikken, op de massagetafel maar ook in huis. “Vanmorgen heb ik ook nog wat gedraaid. Soms komen de kinderen in beeld. Daar doe ik het niet om, maar zij spelen een rol in mijn leven. Ja, De Wereld van Beau is mijn ideale programma.”

Toen Beau van Erven Dorens vorig jaar voor zijn huis aan de Prinsengracht te zien was op Google Street View, was de presentator niet blij. Binnen no time werd Google gesommeerd om Beau onherkenbaar te maken. “Ach, dat hele verhaal is helemaal niet waar! Mijn agent heeft dat toen gedaan, die dacht heel slim te zijn. Het interesseert mij allemaal geen moer. Maarja, ik sta nu bekend als de arrogante zak die het er af wil hebben. Joh, als ik er morgen naakt op zou staan, vind ik dat helemaal niet erg.”

Zie ook:
- Beau: Paul de Leeuw zag Zaterdagavondshow meteen zitten
- Beau: Ik ben over 5 jaar niet meer op tv
- Beau van Erven Dorens meteen druk baasje voor SBS
- Transfer: RTL verliest Beau van Erven Dorens aan SBS 6
- Alle berichten uit de najaarspresentatie van SBS

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “De Wereld van Beau halve docusoap

 1. M

  Inderdaad , het is de hebberigheid van de KNVB die hier schuldig aan is.
  Vind dit een Nationale gebeurtenis bekostigd door belasting geld en dat mag niet verkocht worden aan SBS maar zou beschikbaar moeten zijn aan alle providers.
  Terecht hoop ik dat de regering ingrijpt in deze steeds vreemdere tv wereld

    /   Reply  / 
 2. Tim20

  zojuist in Shownieuws (18.15): Beau komt toch Shownieuws presenteren gedurende de proefperiode (één uur uitzendingen) in de zomer.

    /   Reply  / 
 3. Sandra

  Gaat Beau shownieuws alleen in de zomer presenteren???

    /   Reply  / 
  1. Tim20

   In eerste instantie wel, ja ;)

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>