CBS koopt repo Peter R. de Vries met Beth Holloway in Peru

SBS 6 zendt aanstaande zondag het eerste uit twee delen van Peter R. de Vries Misdaadverslaggever in Peru uit, waar hij met Beth Holloway op zoek gaat naar antwoorden. De zender meldt nu al dat het CBS-programma The Insider de tweedelige reportage heeft aangekocht.

In de eerste aflevering van dit tweeluik vertelt Beth Holloway voor het eerst hoe de afpersing in zijn werk is gegaan, waarmee Joran van der Sloot haar 250.000 dollar afhandig wilde maken.

Voor dat geld beloofde hij de plek aan te wijzen waar hij het stoffelijk overschot van Natalee had begraven. Beth Holloway verstrekte Peter alle emails die Joran aan haar schreef. Deze geven een schokkend beeld van de nietsontziende, berekenende wijze waarop hij met de gevoelens van Natalee’s moeder speelde. Beth Holloway betaalde uiteindelijk 25.000 dollar voorschot aan Joran. Op dat moment was ook de FBI ingeschakeld, die alles vastlegde. Peter kreeg ook inzage in de FBI-rapporten.

In de tweede aflevering, die op 7 november wordt uitgezonden, is te zien hoe Beth Holloway samen met Peter de Castro Castro gevangenis in Lima binnen gaat, waar Beth onder het oog van de camera een confrontatie heeft met Joran van der Sloot. In de Amerikaanse pers heeft dit bezoek al de headlines van het nieuws gehaald, maar beelden zijn er nog niet van uit gezonden. In Peru hadden Beth en Peter bovendien een emotionele ontmoeting met de broer van de vermoorde Stephany Flores.

Het is de tweede keer dat een reportage van Peter R. de Vries in de Verenigde Staten door een groot network wordt aangekocht en uitgezonden. Eerder deed ABC dat met de geruchtmakende verborgen camera-actie met Patrick van der Eem, waarmee Peter een International Emmy-award won.

Peter: “Het is een ongelofelijk bijzondere reis met Beth geweest en dat heeft uniek, aangrijpend materiaal opgeleverd. Beth Holloway heeft het afgelopen half jaar helemaal niets in de pers gedaan, is nergens verschenen en heeft nergens op gereageerd. Dat ze vervolgens in mijn programma alles uit de doeken doet, terwijl de Amerikaanse zenders constant bij haar op de stoep lagen, is iets waar ik trots op ben. Ik heb met Beth in de loop der jaren een vertrouwensband opgebouwd en dat heeft geresulteerd in deze bijzondere samenwerking. Dat CBS de reportage ook uitzendt, is heel mooi. Er is sinds onze terugkeer met diverse partijen in de VS gesproken, maar ik ben blij dat het bij The Insider van CBS terecht is gekomen.”

Zie ook:
- Peter R. de Vries opent nieuw seizoen met Beth Holloway
- Tina Nijkamp (SBS): Dal ligt achter ons

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “CBS koopt repo Peter R. de Vries met Beth Holloway in Peru

 1. Pieter

  Op een gegeven monet is het wel klaar. Ik hoef het nu niet meer te zien.

    /   Reply  / 
 2. Chris

  OT over SBS: Castle komt terug vanaf donderdag 11 november 2010 om 21:30. Begin dit jaar werd de serie van de buis gehaald wegens te lage kijkcijfers.

    /   Reply  / 
  1. Chris

   En daarvoor The Mentalist (NIEUW) om 20:30!

     /   Reply  / 
   1. drama queen

    Tja wat ze toen laag vonden, zouden ze nu echt HEEEEEL blij mee zijn!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>