Niet kijker maar SBS rangschikt 25 tv-momenten van 2010

Eind oktober dook het op in de programmaschema’s van SBS 6: de verkiezing van het TV Moment van het Jaar. De zender dook vorig jaar in het gat dat de Vara achterliet maar met weinig succes; niet alle omroepen en zenders leverden hun bijdrage, waardoor een incompleet aanbod ontstond. Bovendien was de uiteindelijke tv-show voor een bluescreen met drie gouden enveloppen verre van spannend te noemen. SBS 6 zelf zag een herhaling van deze uitvoering blijkbaar niet zitten en vormt het nu om tot een aflevering van De 25, maar dan wel gepresenteerd door Viktor Brand.

SBS 6 heeft een redactie zelf de 25 leukste fragmenten laten uitzoeken en rangschikken. En waar De 25 doorgaans doorspekt is met fragmenten van eigen producties (het budget voor het programma is extreem laag) mag ik hopen dat voor deze eindejaarsuitzending toch iets meer is aangekocht – of van internet geript.

Want in dit overzicht is toch een aantal niet-SBS-momenten die beslist niet mogen ontbreken. Ik noem de ontknoping van het Nationaal Songfestival waarbij Vader Abraham weigert een keuze te maken. Ik noem het CDA-congres waarbij de stemming dermate chaotisch verloopt, dat politiek bijna tot slapstick verwordt. Ik noem de fenomenale eerste auditie van Ben Saunders in The Voice of Holland, niet veel later één van de best bekeken Nederlandse fragmenten op YouTube. Ik noem een aantal escalaties aan tafel bij De Wereld Draait Door, waarbij Twitter bijkans platligt. En ik noem natuurlijk de verbroederende beelden van Oranje op het WK Voetbal in Zuid-Afrika.

Met goeie redactie en toereikend budget valt er best iets te maken van De 25 tv-momenten van 2010. Laten we hopen dat SBS 6 dat heeft bewerkstelligd. Dan kan ik prima leven met het feit dat een publieksverkiezing voortaan achterwege blijft. Of niet op oudejaarsavond (zoals gepland) wordt uitgezonden.

De 25 tv-momenten van 2010, 20.30 uur, SBS 6

Zie ook:
- Oudejaarsavond SBS 6 weer met Het TV Moment van 2010
- Ik Hou van Holland weer grote winnaar Oudejaarsavond
- SBS’ TV Moment van het Jaar nog niet geslaagd
- RTL, Vara en VPRO willen niet in TV Moment van 2009
- Viktor Brand volgt Matthijs van Nieuwkerk op
- Helaas, het TV Moment van het Jaar komt niet terug

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Niet kijker maar SBS rangschikt 25 tv-momenten van 2010

 1. GK

  Zal wel weer hoog Gerard Joling gehalte hebben ondanks dat hij lange tijd uitgeschakeld was.

    /   Reply  / 
 2. zwart gat

  Vik is wel lekker om naar te kijken natuurlijk. Maakt een hoop goed! ;-) Hoop ik wel dat ie een mooie zwarte lederen broek aandoet, dan is het helemaal compleet. Jammie!

    /   Reply  / 
 3. Tim

  Nummer 2 en 3 zullen wel ‘fenomenale’ en ‘hilarische’ fragmenten van Popstars zijn, terwijl nummer 1 uiteraard Nederland in de finale van het WK is.

    /   Reply  / 
 4. Nog anoniemer

  “Ik noem het CDA-congres waarbij de stemming dermate chaotisch verloopt, dat politiek bijna tot slapstick verwordt.” Uhm… Bijna?

    /   Reply  / 
 5. Mark

  Het spijt me Herman, het zijn alleen maar SBS fragmenten (bron: Totaal TV), want SBS wil niet betalen voor fragmenten van andere zenders.

    /   Reply  / 
  1. Joran

   Ja dat had ik wel verwacht.. kijk het is niet erg dat je je eigen fragmenten van 2010 pakt maar noem het dan ‘de mooiste SBS momenten van 2010′ of ‘The Video’s of SBS!’ met draaiende tv-schermen

     /   Reply  / 
  2. C

   Dan zal het nummer 1 moment in de 25 tv-momenten van 2010 vast een moment zijn uit de 25.

     /   Reply  / 
  3. Tim20 MJ

   Niet waar. Heb gisteren namelijk vrijwel hele uitzending gekeken (bij gebrek aan beter op tv), en er zaten slechts een paar SBS fragmenten in. En als dat het geval was, zeiden ze niet eens iets van ‘In het succesvolle SBS6-programma….”. De meeste fragmenten waren van DWDD.

     /   Reply  / 
 6. Christian

  Ik heb gisteren maar een stukje gekeken en het was een waardeloze uitzending, met een hoog SBS6- en een laag IQ gehalte.

    /   Reply  / 
 7. Topmodel

  Ik viel in toen de 3 prinsen oant moan (ofzoiets) zeiden. Sorry maar als dat een tvmoment is, dan wil ik de rest niet eens weten. Ik hoop dat 2011 de comeback van sbs wordt! Ik ben Ben moe!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>