Alphons Martens: Er moet weer over Net 5 geluld worden

Met het presenteren van Secret Story heeft Net 5 deze week heel wat media-aandacht weten te genereren. En zenderbaas Alphons Martens hoopt dat het rumoer aanhoudt als het reality-programma half februari van start gaat in de vooravond van zijn zender. Mannen droomden een paar jaar geleden nog over ‘Net 5-meisjes’ naast zich op de bank en de dramaserie Evelien maakte de bakfiets tot gemeengoed. Tegenwoordig is het wat stil rondom Net 5. Martens: “Net 5 heeft een mooi imago en een goed profiel, er wordt alleen te weinig over geluld.”

Martens staat sinds juni aan het roer van Net 5. De eerste koerswijziging kan de kijker vinden in minder dramaseries en meer reality en andere genres. De dramaserie is een relatief duur genre televisie, Martens kiest ervoor om van datzelfde geld meer uren andere televisie te maken. In plaats van vier eigen dramaseries zullen er voortaan nog maar twee per jaar worden uitgezonden.

Martens tegen Zappen.blog.nl: “Reality met sterke karakters en goede verhalen. Daarbij kun je denken aan Grenzeloos Verliefd, maar ook Schoonheid Zit van Binnen waar we straks mee starten. Of Vakantieliefdes en Secret Story. Jonge mensen met verhalen in gekke situaties. Er moet wat met de kijker gebeuren, het moet de kijker raken en het moet sprankelen.”

Eén reality-titel van Net 5 is Het Blok, dat jarenlang door Erik van der Hoff is gemaakt. Martens verwacht niet dat Het Blok nog terugkomt. Voor Masterchef houdt hij de deur op een kier. “Dat moet dan wel een betere instroom krijgen, die was nu niet goed op de zondagavond. Misschien gaan we het wel dagelijks maken, dat hangt ook een beetje af van wat Topchef en Over de Kook op RTL 5 gaan doen. Masterchef heeft het best goed gedaan, het begin en einde scoorden goed. Alleen het middenstuk deed het wat minder.”

Martens heeft overigens meer ambities dan reality alleen. “We moeten nieuwe dingen vinden, ook meer eigen programma’s. De hoek fashion en beauty vergeten we bijvoorbeeld nu nog te veel op Net 5.”

Zie ook:
- Net 5 stopt met verborgen camera-show Katja Schuurman
- Doek gevallen voor Net 5-serie De Co-Assistent
- Net 5-baas: Miljoenenproject Secret Story kan niet floppen
- Net 5 maakt modeprogramma met Fashionscene
- Net 5 na Grenzeloos Verliefd met Vakantieliefdes
- Net 5 maakt reality-serie over vooroordelen van schoonheid
- Net 5 met docuserie over moordende vrouwen

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Alphons Martens: Er moet weer over Net 5 geluld worden

 1. NET5

  Geen nieuw seizoen van Het Blok dus. Erg jammer.

    /   Reply  / 
 2. drama queen

  Met een beetje pech haalt deze man de hele zender om zeep! Het is straks niet meer herkenbaar, hij schrapt alles en zet in op een uitgekauwd realityprogramma. Beetje Masterplan achterig.. was destijds duur en een flinke flop!

    /   Reply  / 
 3. David

  Vraag me af of het slim is aan het profiel van NET5 te gaan sleutelen. Volgens mij was het een duidelijk geprofileerde zender. Ik, man 30+, keek nooit en ik denk dat dat een goed teken was. Nu moet ik door reality naar die ‘vrouwenzender’ toe gelokt worden? Ik betwijfel of dat gaat lukken.

    /   Reply  / 
 4. Nick

  Oke nu is het vrouwelijke element helemaal weg… Ze weten ook gewoon niet wat ze van Net5 moeten maken…

    /   Reply  / 
 5. Frank

  “Misschien gaan we het wel dagelijks maken, dat hangt ook een beetje af van wat Topchef en Over de Kook op RTL 5 gaan doen.”

  Lekker RTL kopiëren.. the story of SBS 6, en nu dus ook Net 5..

    /   Reply  / 
 6. Richard

  zolang ze grey’s anatomy en cougar town maar blijven uitzenden. Verder kijk ik niets op NET5

    /   Reply  / 
 7. daan

  Nieuwe zenderbaas, nieuw imago. Niet echt verstandig om hiervoor te kiezen. Op centraal niveau moet er een profiel worden gekozen en daar moet een zenderbaas zich aan houden. Waar staat Net5 nu eigenlijk nog voor?

    /   Reply  / 
 8. WJ

  En hoe zit het met de dinsdagavondseries? Opeens waren ze weg om plaats te maken voor speelfilms die ik óf al gezien hebm óf niet hoef te zien. En sindsdien kijk ik eigenlijk geen Net5 meer. Hopelijk komen de series snel weer terug, anders zijn ze mij kwijt…

    /   Reply  / 
  1. Herman

   In januari en februari zenden ze films uit. Vanaf maart dan weer vertrouwde series op dinsdag. Denk dat het ook te maken heeft met inkoop; Ugly Betty natuurlijk afgelopen, Eastwick geflopt, geen s1ngle of Accidentally on Purpose meer… Dan houd je niet heel veel series meer over om op dinsdag te zetten. Nu hebben ze 8 weken adempauze.

     /   Reply  / 
 9. ik

  Ik kan er niet mee zitten mocht de SBSgroep verdwijnen, het is hun eigen schuld met die achterlijke promo’s van ze, en dat schreeuwerige gedoe!
  Ze deden echt alof alles wervelend en schokkend was, maar het is gewoon amateur TV

    /   Reply  / 
  1. D

   Haha, Helemaal mee eens!

   Hoop dat John de Mol SBSgroep overkoopt, en alle verantwoordelijke er uit gooit!

     /   Reply  / 
 10. luuk

  stoer gezecht hoor zendermannetje “geluld” ja nu zullen mensen wel denken WOW wat een stoere top zender is die net 5 toch. tss

    /   Reply  / 
 11. keislair

  Peking Express en Het Blok zijn eigenlijk de enige 2 troeven van Net5. Ben erg blij dat Peking Express, na lang zeuren door vele trouwe kijkers, eindelijk weer terug op de buis komt! Eindelijk weer een reality serie waar ik (en vele met mij)naar uit kijken. Spannend en leerzaam tegelijk. En je krijgt nog een kijkje in de cultuur van andere landen.

    /   Reply  / 
 12. Jenny vlaming

  Dhr Martens begrijpt er helemaal niets van.
  Het Blok was het leukste Nederlandse t.v programma.
  Iedereen had het er over en had zijn eigen favorieten, het was een leuk onderwerp op bv een verjaardag.
  Net5 heeft voor mij verder weinig te bieden.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>