SBS 6 stopt met Afvallers XXL en Je Leven op de Rit

SBS 6 grijpt in op zijn woensdagavond. De coaching-programma’s Afvallers XXL en Je Leven op de Rit zijn deze week voor het laatst te zien, meldt RTL Boulevard. “De programma’s verdwijnen omdat de kijkcijfers tegenvallen. We willen de woensdagavond opnieuw inrichten”, aldus een woordvoerder. Volgende week is dat met speciale uitzendingen rondom het huwelijk van de Britse prins William en Kate Middleton. Vanaf mei is De 25 dan te zien op de woensdagavond bij SBS 6.

De kandidaten uit De Afvallers XXL staken hun afvalpoging niet. “We laten ze niet aan hun lot over. Ze zijn ergens aan begonnen en dat maken ze af. Alleen zijn er geen camera’s meer bij”, aldus de woordvoerder bij RTL Boulevard.

Het genre coaching-tv lijkt zijn langste tijd gehad te hebben in Nederland. Met name de grote commerciële zenders hebben daar flink op ingezet. Maar nu lijken mensen dus genoeg te hebben van het kijken naar ‘gewone’ mensen met allerhande problemen.

Sowieso blijkt de woensdagavond lastig, ook RTL 4 zag daar bijvoorbeeld 10 Jaar Jonger in 10 Dagen niet slagen. Momenteel kampt Mijn Geheime Missie met magere scores. Vrijwel alle zenders hebben op woensdag onregelmatig concurrentie van Champions League Voetbal.

Voor SBS 6 is het zeker niet de eerste keer dat het dit seizoen ingrijpt op de programmering. De maandagavondfilm werd aanvankelijk naar de woensdag verplaatst en weer teruggeschoven. Popstars verhuisde meermalen van avond en meer recent is The Sing-Off ingekort. Ook titels als De Leukste Verborgen Cameragrap, De Gekste Guinness-Records en De Zaterdagavondshow met Marc-Marie en Beau verdwenen.

Zie ook:
- Dr. Frank van Berkum begeleidt De Afvallers XXL 2011
- Tina Nijkamp: Afvallers XXL populairder door Dr. Frank

21 Reacties // Reageer

21 thoughts on “SBS 6 stopt met Afvallers XXL en Je Leven op de Rit

 1. Martijn

  “Sowieso blijkt de woensdagavond lastig, ook RTL 4 zag daar bijvoorbeeld Bonje met de Buren veel lager scoren dan op donderdag”

  Omdat het HH waren misschien!!

    /   Reply  / 
 2. Voske

  Sjeetje christus.
  Ligt het nou aan mij, of stoppen alle programma’s vroegtijdig of worden die verplaatst?
  Zo jaag je toch juist kijkers weg, door continu te verplaatsen en te stoppen? Of ligt dat nu aan mij?
  Beetje jammer dat juist bijna alle SBS-programma’s waar ik naar kijk vroegtijdig stoppen.

    /   Reply  / 
  1. Martijn

   alleen op de zondag gaat het nog goed qua eigen product. Voor de nieuwe vrijdagavond vrees ik ook.

     /   Reply  / 
  2. Jerrold

   Verplaatsen ze het niet, dan hoor je weer gezeur waarom ze het niet verplaatsen.

     /   Reply  / 
 3. c

  Als ze slim zijn bouwen ze deze zomer alles langzaam weer op. Zo kan je er in het najaar een goede start worden gemaakt met de nieuwe eigenaar.

    /   Reply  / 
  1. Oscar

   Als ze slim zijn? Wat denk je dat die nieuwe eigenaar gaat doen? Daar gaan keihard koppen rollen. Die nieuwe eigenaar gaat niet zitten wachten op wat de huidige programma leiding doet, die gaan keihard hakken!

     /   Reply  / 
 4. Timor

  Al die suffe programma’s scoren idd matig op zowel RTL4 als SBS6 maar de Criminal Minds afleveringen op Veronica scoren daarentegen uitstekend tegenover het voetbal.
  Misschien is het een idee om een nieuwe serie avond te maken. RTL4 heeft maar één serie avond en heeft ook geen filmavond trouwens. Mijn geheime missie zou ook op dinsdag kunnen

    /   Reply  / 
  1. c

   Mijn Geheime Missie is gewoon niks, op geen enkele dag. Bouwval gezocht doet het prima voor op de woensdag met uitschieters boven de miljoen. Op de zondagavond van RTL 4 komen vanaf mei weer films.

   Criminal Minds zou best naar SBS 6 kunnen, al blijft er dan ook niet veel meer over voor Veronica..

     /   Reply  / 
   1. Martijn

    idd, met het juiste format kan je best scoren op de woensdagavond, zie ‘bouwval gezocht’ en ‘De grote woonwens’. Helaas wordt te vaak gekozen voor pure vrouwenprogramma’s. Benieuwd hoe ‘The bachelor’ het gaat doen.

      /   Reply  / 
 5. Anoniem

  11 mei zou SBS6 beginnen met ”Je echte Leeftijd”
  Ik denk dat dat programma ook niet door gaat, want dat zal ook geen hoge cijfers halen..

    /   Reply  / 
 6. Edwin

  Ik solliciteer hierbij voor de functie van programmadirecteur bij SBS. Ik heb totaal geen ervaring met TV, media of programmaplanning. Maar dat hoeft ook niet zo blijkt uit bovenstaand bericht. Het programma De 25 is wederom meer hetzelfde. Denken ze nu echt dat dit programma het verschil gaat maken? Hoe lang kun je dezelfde fouten maken? Ik heb Ziggo vriendelijk maar dringend verzocht SBS uit het zenderpakket te halen. Ik wacht nog op antwoord.

    /   Reply  / 
 7. David

  Ze willen hun zender écht kapot hebben he? Zo héél slecht scoorden die programma’s ook niet…. RTL4 zat op zo’n 650.000, SBS op 470.000 afgelopen woensdag tussen 20.30 en 22.30.

  Ik vind dat ze wel érg snel schrappen bij SBS tegenwoordig. Niet echt slim, want nog meer slechte publiciteit en de mensen die het wél volgen worden ook teleurgesteld. Lijken me ook niet de duurste programma’s deze twee, overigens.

    /   Reply  / 
  1. K Luns

   Verder gaat alles wel goed?

     /   Reply  / 
 8. Bernie

  Eens met alle reacties hier. Maar ook totaal respectloos na alle vaste kijkers van dit programma. BIj SBS kun je dus blijkbaar maar helemaal niks meer gaan volgen, de kans is groot dat het toch van de buis wordt gegooit. Aflopende zaak dit.

    /   Reply  / 
 9. Topmodel

  heel vreemd dit. waarligt het aan? Je leven op de rit heeft geen leuke coach. John Wiliams en team of Peter vd Vorst en team zijn veel leuker en zorgen ook voor de nodige humor. De coach of regie/voiceover van sbs niet. Afvallers heb ik altijd leuk gevonden, maar het is voor mij onmogelijk om 72! mensen te volgen, dus ben na die eerste aflevering in december afgehaakt. Had de 72 over 4 kwartalen gesmeerd en je hebt een heel jaar tv en max 18 dus 3-4 families te volgen. Maarja beide programma’s zijn nu dood. Ik hoop wel dat ze een eind afvallers aflevering maken. Zowel voor de deelnemers als fans. Die kinderfilms die tijdens tvoh werden uitgezonden hadden mooi op de woensdag gekund.

  Ik snap niet waarom sbs niet om 20.30 wilt uitzenden. Show me the money of secret story had het op dat tijdslot denk ik beter gedaan, dan nu om 19.30.

    /   Reply  / 
 10. Paul & Marieke

  De Afvallers XXL stopt, Paul & Marieke gaan verder!

  SBS6 stopt met het programma De Afvallers XXL, dit was voor de kandidaten Paul & Marieke dé mogelijkheid om verder gaan met een eigen online programma.

  Een dag nadat SBS6 bekend heeft gemaakt te stoppen met het programma De Afvallers XXL starten de kandidaten Paul & Marieke een eigen site genaamd: Volg Onze Droom. Op http://www.volgonzedroom.nl gaan ze vanaf vandaag de bezoekers informeren over hun afvalstrijd door middel van een blog en zelfgemaakte opnames. “Het programma bood ons een enorme stok achter de deur die opeens wegvalt, met deze website zorgen wij zelf weer voor die enorme stok. Ook is het toch zonde dat familie, vrienden en eigenlijk iedereen die het programma keek niet weet hoe het afloopt” aldus initiatiefnemers Paul & Marieke.

  Naast de afvalstrijd ziet u ook hoe andere dromen van Paul & Marieke gerealiseerd zullen worden. Onder andere willen ze nog trouwen en verre reizen gaan maken. Een lijst van de dromen is te vinden op de website. Gezien het kleine budget zijn ze wel afhankelijk van sponsoren.

    /   Reply  / 
 11. Timo

  En weer doet SBS het. Ik snap dat slecht scorende programma’s van de buis af moeten, want dat gaat in het marktaandeel en de inkomsten hakken. Maar ik vraag me toch af of De 25 … nou echt voor verbetering gaat zorgen. Goedkoper, bijna zeker van wel, ivm beide gecancelde programma’s. Maar als je hier een zender op een doordeweekse dag gedurende primetime mee moet vullen, moeten ze bij SBS toch ook wel weten dat ze een heel groot probleem hebben.

  Ik hoop voor de zenders dat er een nieuwe eigenaar komt die durft te investeren waar nodig is en met nieuwe goeie programma’s en hopelijk ook veel nieuwe series gaat komen. Want het wordt echt met de week triester gezien de huidige primetime programmering:
  Ma: film
  Di: NCIS (back-to-back episodes)
  Wo: De 25 …
  DO: The Mentalist en Castle
  Vr: Mijn man kan alles + ?
  Za: Wegmisbruikers (hh), Groeten Terug, Weekend Miljonairs
  Zo: Wegmisbruikers en Peter R. de Vries

  Ik denk dat de ad-inkomsten echt heel erg zijn gedaald na de beter tijden een paar seizoenen terug.

    /   Reply  / 
  1. Paul

   vijdag,mijn man kan alles.Volgens mij,,kan jouw man helemaal niets op vrijdag

     /   Reply  / 
 12. Paul

  rotzooi komt zichzelf altijd tegen,tv programmas enz enz.Computers die stuk gaan enz enz.In de Ottobak flikkeren,FLIKKEREN.

    /   Reply  / 
 13. Jeroen

  Ik verwacht opnieuw een flop voor ‘mijn man kan alles’. Daar zitten we toch niet op te wachten?

  Het is gewoon weg zonde hoe de leiding met de zender ‘SBS’ omgaat. Jarenlang kon het niet stuk en kwamen een aantal programma’s ver boven het miljoen. Nu zijn het alleen nog maar de oude rotten op de zender zoals Peter R, en Wegmisbruikers.

  Als alles goed gaat kan je ook doorslaan, en die fout heeft SBS gemaakt. Denken dat ze de hele wereld kunnen veroveren met hun volks zender. En nu zie je waar het op uit draait! Zonde

    /   Reply  / 
 14. Hendrik

  Jammer dat “je leven op de rit” van de buis gaat. Dit programma is namelijk een goed voorbeeld/leerschool voor mensen die werkloos zijn en er verder niks aan doen op welke manier ook. En die vrouw die dat presenteert is geweldig. Hier kunnen andere mensen wel een voorbeeld aan nemen!!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>