John de Mol: The Winner Is… zal SBS 6 weer op kaart zetten

Of John de Mol daadwerkelijk de Nederlandse SBS-zenders mag overnemen (samen met Sanoma) is nog altijd onduidelijk. Wel blijkt dat er achter de schermen van alles wordt voorbereid om vanaf 2012 te gaan knallen met SBS 6, Net 5 en Veronica. John de Mol vertelde vrijdag in Tour du Jour dat het format The Winner Is… de familiezender SBS 6 weer op de kaart zal gaan zetten.

“SBS 6 heeft maar twee goede programma’s nodig en de hele beeldvorming draait 180 graden om”, zegt de mediatycoon. Het afgelopen tv-seizoen is met name SBS 6 geplaagd door tegenvallende kijkcijfers, tv-flops en het uitblijven van nieuwe succestitels. Dit najaar hoeven we ook niet veel spektakel te verwachten, de zender kiest bewust voor een bescheiden start.

Overigens wil De Mol niets kwijt over The Winner Is…, wat heel goed een quizje zou kunnen zijn of een nieuw soort auditieshow. Of een personality-show rondom een aantal presentatoren. Of een uitputtingsslag met bekende Nederlanders. En zo zijn er nog vele varianten te verzinnen bij deze weinig verklappende titel.

Het is de verwachting dat de Nederlandse Mededingingsautoriteit binnenkort aangeeft of De Mol al dan niet te dominant wordt op de Nederlandse tv-markt, als hij mede-eigenaar wordt van de SBS-tak. Daarna gaat het nog spannend worden in medialand.

Zie ook:
- SBS-topman Eric van Stade ziet terugkeer 6pack wel zitten
- SBS-zenders kiezen bewust voor bescheiden start 2011/12
- John de Mol koopt SBS Nederland. Wat verandert er nu?
- Overname SBS-zenders: Voorlopig geen nieuwe profielen
- John de Mol: Programmabudgetten bij SBS gaan omhoog
- De Mol: Rustig kijken welke presentator in welke positie

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “John de Mol: The Winner Is… zal SBS 6 weer op kaart zetten

 1. anoniem

  Er is toch al een hele tijd terug gemeld door Albert Verlinde dat SBS met The Winner Is.. zou komen? Hij zei er toen over dat het een soort My Name Is.. was, maar dat lijkt me niet!
  ..
  Talpa was toch ook bezig met Step into my World?

    /   Reply  / 
 2. Bart

  Raar dat De Mol dit zegt. Je legt nu enorm veel druk op dit programma, de presentator en RTL zal er alles aan doen om dit programma kapot te krijgen met keiharde concurrentie….

    /   Reply  / 
 3. paradox

  Kan ook tactiek zijn van De Mol, zo kunnen andere titels veilig rijpen ;)

    /   Reply  / 
 4. GK

  Nou , succes de Mol want zoveel succes heb je eigenlijk nog niet gehad en drijft het Mol imperium op het oude Big Brother en het nieuwe The voice of … voor de rest valt het wel mee met die de Mol en word hij vooral door iedereen gehypt omdat ze bang zijn de boot te missen mocht het ooit nog een succes worden dat SBS verhaal

    /   Reply  / 
 5. $ Dollar Bill $

  Alsof alles van de Mol een succes is al zijn zogenaamde top programma’s flopte keihard op zijn eigen kanaal. Het is dankzij RTL dat hij zelf weer op de kaart is.

  SBS heeft net zo’n slecht imago als Tien. SBS zal altijd de underdog.

    /   Reply  / 
 6. Dennis

  De valkuil waar De Mol keer op keer weer intuint is om te hoog van de toren te blazen. Het TV kijkend publiek gaat zich dan juist afzetten tegen zo’n programma.

    /   Reply  / 
 7. tim

  Er wordt gefluisterd dat het om een vernieuwde versie van AVRO’s Sterrenslag gaat…

    /   Reply  / 
 8. $ Dollar Bill $

  Met allemaal SBS “sterren” zeker! :D

    /   Reply  / 
 9. Corne

  Het lijkt mij voor SBS6 een duidelijk verhaal dat men het land in moet en dan wel met Nederland Muziekland, ooit een succes van Veronica wat nu een nieuw leven in geblazen kan worden! Let wel, geen Tros muziekfeest, maar een breder scala aan artiesten van Nederlandse bodem en een leuke frisse jonge presentator m/v! ik denk dat zo’n programma zeker 1,3 miljoen kijkers kan boeien maar goed wie ben ik ;-)

    /   Reply  / 
 10. Pingback: Talpa neemt The Winner Is… in productie voor Nederland | Zappen

 11. Pingback: SBS 6 kiest Beau als presentator The Winner Is… | Zappen

 12. Pingback: SBS plaatst The Winner Is… tegenover Wie Is de Mol? | Zappen

 13. Katia

  Hi, iemand enig idee waar ik een serieus jong zangtalent kan aanmelden… overdragen aan e bescherm heer/dame en haar serieus kan laten groeien tot the next Jessie J. Ik ben op zoek naar een ontdekker en niet zomaar de eerste beste. Vaak genoeg komen talentjes mijn lokaal binnengewandeld,… maar zoals deze ene is er gene!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>