SBS geeft makeover aan Shownieuws en Hart van NL

De twee meest succesvolle programma’s van SBS 6 worden in een nieuw jasje gestoken. De komende tijd nemen de makers Hart van Nederland en Shownieuws onder de loep. “Het zijn twee programma’s die superbelangrijk voor ons zijn en waar we veel van houden. Ik vind dat ze onze aandacht verdienen, dat we kijken of het goed is zoals het is”, zegt programmadirecteur Leo van der Goot tegen Zappen.blog.nl. “We willen het moment voor zijn dat de formules sleets raken. Het is de truc om te veranderen voordat de kijker zegt: ‘Laat maar’. Dan ben je de kijker kwijt en is het afgelopen.”

Van der Goot is met de redacties en andere betrokkenen begonnen aan dit project. Wat de precieze uitkomst zal zijn, kan hij nog niet aangeven. “Zie de makersover als het onderhouden van een auto. Die heeft het ook nodig om af en toe wat olie te krijgen.” Sinds vorige week staan de presentatoren in nieuwe decors. “Dat is er een onderdeel van. De vorige decors waren zo donker. We wilden het wat lichter maken. Dat is de enige gedachte.”

De tv-directeur vervolgt: “Belangrijker is dat de voice overs van SBS 6 zijn veranderd. We voeren nu een andere toon.” Van der Goot vertelde in zijn presentatie aan de pers dat SBS 6 zich in het verleden te vaak heeft overschreeuwd in de promo’s, er is nu gekozen voor een meer realistische toon. “Het gaat nu om drie verschillende stemmen, dat zouden er zomaar meer kunnen worden.”

Van der Goot blijft nog enkele maanden aan als directeur televisie. Ergens in maart neemt Remko van Westerloo dan zijn klus over. “Ik heb altijd gezegd, dat ik het maar een bepaalde periode wil doen. Het bouwen van een televisiezender is een heel leuke klus, maar dat moet ook door jonge mensen worden gedaan. Dan krijg je nieuw bloed en nieuwe ideeën. Daar wordt het nog leuker van. Maar ik vind het heerlijk om de haas te zijn.”

Zie ook:
- De nieuwe kijkers van SBS 6, Net 5 en Veronica
- SBS 6 trekt boetekleed aan en pleegt onderhoud
- Nieuwe SBS-baas Schlick: Geef ons 2 jaar de tijd
- Remko van Westerloo nieuwe programmadirecteur SBS

16 Reacties // Reageer

16 thoughts on “SBS geeft makeover aan Shownieuws en Hart van NL

 1. Erik H.

  “Maar ik vind het heerlijk om de haas te zijn.”
  Ik hoop niet dat hij echt het haasje is ;-)

    /   Reply  / 
 2. $ Dollar Bill $

  Volgens mij is de formule als sleets. Hart van Nederland heeft niet meer de kijkcijfers van vroeger. Vaak onder het miljoen. Terwijl ze vroeger anderhalf miljoen hadden.

    /   Reply  / 
 3. Mark

  Dit was de reden dat Patty Brard wegging bij Shownieuws, zie Weekend van deze week. Het ziet er net uit als slechte regionale tv, zegt ze.

    /   Reply  / 
 4. Frank

  De decors maar vooral de vormgeving zijn geen vooruitgang. Gewoon de oude vormgeving met een nieuwe kleurstelling. Juist het rood is zo kenmerkend voor SBS 6, en dat is nu bij beide programma’s amper nog te zien. De programma’s zijn overigens toe aan echt nieuwe decors, want die lichtkrant bij Hart van NL kan echt niet. En de set van Shownieuws smelt weg onder de lampen van al het plastic.

  Nee, dit is geen goede start van de make-over die de programma’s nodig hebben.

  En wat betreft voice-overs, het lijkt me voor de herkenbaarheid niet echt handig om meer dan twee zender-voices te hebben.

    /   Reply  / 
  1. Jaap

   Helemaal met Frank eens. Vind het witte maar kil overkomen. Op de late avond wil ik ontspannende tv, waar ik niet eerst een paar keer met m’n ogen hoef te knipperen tot ik aan de kleuren gewend ben.
   Rood vond ik veel gezelliger/huiselijker overkomen.

     /   Reply  / 
  2. David (2)

   Ik kijk vrijwel nooit SBS6, maar hoorde van de week de/een nieuwe stationvoice, een vrouw. Die vond ik op zich heel prettig, en natuurlijk was Pepijn Bierenbroodspot wel aan vervanging toe na 16 (!!) jaar. Het zou in mijn ogen inderdaad erg vreemd zijn om nog meer stemmen voor SBS6 te gebruiken

     /   Reply  / 
 5. Gottfried

  Nou Leo,

  Kijk oh sorry, luister ook eens naar het geluid! De voice over klinkt goed maar zo gauw de camjo’s beginnen …..geen enkele hoge tonen. De plopbollen verstopt?
  Als radio mens moet je dat toch wel horen.

    /   Reply  / 
 6. Jeroen

  Voor de kijker zegt ‘Laat maar’? DAT DOEN ZE AL! SBS is er misschien al te laat mee. En om dan Hart van Nederland en shownieuws in dezelfde kleurstelling te doen, vindt ik een verschrikkelijke keuze. Beide programma’s krijgen opeens een witte overkill, en dat is heel fout. Het zijn verschillende programma’s met beide andere kijkcijfers en andere kijkers. Ze beginnen al heel erg fout..

    /   Reply  / 
 7. Zo

  Dat logo van shownieuws is gewoon het logo van popstars.

    /   Reply  / 
 8. Weetikveel

  Ik heb Lottie als voice-over gehoord. Die stem herken ik wel. Dat wit vind ik wel minder , het ziet er als Nieuwsuur uit.

    /   Reply  / 
 9. Pingback: RTL Nieuws verliest Sandra Schuurhof aan Hart van NL | Zappen

 10. Pingback: Albert Verlinde: Onrust bij Hart van Nederland | Zappen

 11. Pingback: ‘Hart van Nederland aast op Humberto Tan’ | Zappen

 12. joke

  Ik wil Milika houden, ga weg met je vernieuwingen, Is dood zonde, nou moe

    /   Reply  / 
 13. joke

  en ik wil al helemaal die lelijke bitch, Birgitt Maasland niet zien, echt niet!!! eek, dat is het de laatste keer geweest dat ik sbs kijk:) haar face, staat gelijk, als niemandsland, zo jammer:(

    /   Reply  / 
 14. joke

  en ik wil al helemaal die lelijke bitch, Birgitt Maasland niet zien, echt niet!!! eek, dat is het de laatste keer geweest dat ik sbs kijk:) haar face, staat gelijk, als niemandsland, zo jammer:( en echt weer wat voor hiero, kan de mail niet versturen, men mag geen mening hebben, tjonge jonge:)

    /   Reply  / 
 15. Ary

  Heel jammer om nu juist de beeldschone en jeugdige Maureen du Toit te ontslaan. Gaat kijkcijfers kosten! Voor haar blijf je graag op om naar Hart van Nederland de late éditie te kijken. Ze is charmant om te zien en spreekt duidelijk.

    /   Reply  / 
 16. Julian

  Voice overs eruit, laat de presentratices de onderwerpen vertellen ook in de reportages. Verder vaste deskundige die aan tafel kunnen kruipen, één voor politie, één voor sport etc. dan wordt HvN veel beter. Ohja en Guillium eruit.

    /   Reply  / 
 17. decor iSBS is zó schreeuwerig!

  Het decor van SBS hart van Nederland is zó schreeuwerig !! Te kil, te rood en veel te kitscherig.
  Wat een ballentent. Wat meer rust in het decor zou beter passen.
  Je weet niet waar je naar moet kijken…. dus dan maar niet naar SBS.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>