Albert Verlinde: Onrust bij Hart van Nederland

Er heerst grote onrust bij Hart van Nederland. Dat meldt althans Albert Verlinde in RTL Boulevard, die in een ver verleden voor de SBS-rubriek werkte en nog altijd goede contacten heeft bij het actualiteitenprogramma. “Maandag is bekend geworden dat Sandra Schuurhof er heen gaat, onder andere om Hart van Nederland journalistieker te maken. Toen is er ook een bijeenkomst geweest voor de medewerkers om ze te informeren over de veranderingen. Niemand wil iets zeggen, maar er gaan geruchten dat er mensen ontslagen worden. Ook presentatrices. Zij zeggen ‘Geen commentaar’ en dat is al typisch. Normaal zeg je ‘Nee, onzin’ of ‘We wachten het af’.

Verlinde heeft de voicemail van televisiedirecteur Leo van der Goot ingesproken met zijn vraag, die hem per sms liet weten: “Je informatie klopt gelukkig niet. We gaan dit met grote zorg dus ‘alle meiden eruit’? Hoor je mij niet zeggen.”

De showbizzdeskundige van RTL 4 heeft nog wel een advies voor de bazen bij de commerciële concurrent. “Dat er veel gaat veranderen is duidelijk. Of dat verstandig is, weet ik niet. Op dit moment is Hart van Nederland het succesvolste programma binnen SBS 6. Dus waarom zou je dat veranderen? Je moet het in elk geval nooit zo groot aankondigen, maar juist rustig aan doen. Grote kranten die van de ene op de andere dag veranderden, daar ging het mis mee.”

Van der Goot kondigde de opknapbeurt van Hart van Nederland en SBS Shownieuws al aan op de 2012-presentatie van het mediabedrijf. Toen vertelde hij aan Zappen.blog.nl: “Het zijn twee programma’s die superbelangrijk voor ons zijn en waar we veel van houden. Ik vind dat ze onze aandacht verdienen, dat we kijken of het goed is zoals het is. We willen het moment voor zijn dat de formules sleets raken. Het is de truc om te veranderen voordat de kijker zegt: ‘Laat maar’. Dan ben je de kijker kwijt en is het afgelopen.”

Zie ook:
- Sandra Schuurhof was nog niet uitgekeken op RTL Nieuws
- RTL Nieuws verliest Sandra Schuurhof aan Hart van NL
- SBS geeft makeover aan Shownieuws en Hart van NL

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Albert Verlinde: Onrust bij Hart van Nederland

 1. Frank

  Albert heeft wel gelijk, waarom veranderen? De uitstraling mag wel weer opgefrist met nieuwe decors en leaders. Maar het format is juist zo krachtig. Als je het journalistieker maakt, jaag je de huidige kijker weg, die wil geen journalistiek zo laat op de avond. En kijkers die journalistiek willen kijken wel naar de NOS of RTL, en niet naar ‘volkse’ zender SBS 6.

  Benieuwd hoe ze dat gaan aanpakken!

    /   Reply  / 
 2. G

  Mensen die naar dit programma kijken verwachten het nieuws van de dag een ongeluk en een triest verhaal en geen grote journalistieke dingen. Veranderen lijkt mij weer typisch Talpa geblunder voor de zoveelste keer op rij

    /   Reply  / 
 3. Casper

  Mensen die naar SBS6 kijken zijn te dom voor goede journalistiek dus ze kunnen het beter zo laten!

    /   Reply  / 
 4. Jeroen

  Volgens mij veranderd hart van Nederland ook van naam.. Ik zag een filmpje met de tekst ‘Hart Vandaag’. Vreemde titel. Het begin van de grote vernieuwingen..

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>