Rad van Fortuin of De Gemene Deler terug bij SBS 6?

Het gonst van de geruchten omtrent het tv-spelletje dat SBS 6 in het nieuwe seizoen gaat brengen. Al enige tijd loopt er een kandidatenoproep voor, zoals het zich laat aanzien, een spelletje dat aankomt op triviale kennis en het nodige lef om veel geld binnen te slepen. RTL Boulevard tipt gisteren Het Rad van Fortuin als kanshebber voor dit spelletje, terwijl deze blog geruchten bereikt dat Talpa’s spelletje De Gemene Deler juist terugkeert.

De Gemene Deler, ook wel bekend als Divided, is al eens te zien geweest op de zondagavond van RTL 4. Drie kandidaten moeten het gezamenlijk unaniem eens worden over een antwoord op een triviale vraag. Vervolgens moeten zij het ook eens worden over de verdeling van de prijzenpot. Hoe langer daar over gebakkeleid wordt, hoe meer prijzengeld er verdwijnt. Tactisch spelen en opoffering is dus van groot belang in De Gemene Deler, dat overigens niet bijster hoog scoorde op RTL 4.

Het Rad van Fortuin was in de beginjaren van RTL razendpopulair. Ter ere van het 20-jarig bestaan van RTL zijn in 2009 nog vier afleveringen gemaakt met Carlo Boszhard als presentator en bekende Nederlanders als kandidaat. Dat bleek geen succes. In het bekende tv-spelletje draaien kandidaten aan een rad. Voor het geldbedrag dat het rad aanwijst, mogen ze een medeklinker raden. Wie het eerst het gezochte woord/gezegde ziet, wint de ronde.

Zie ook:
- Brengt Eddy Zoëy Prijzenslag terug op de buis?
- SBS 6 komt met dagelijkse quiz
- De Gemene Deler; nieuwe quiz die unanimiteit vergt

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Rad van Fortuin of De Gemene Deler terug bij SBS 6?

 1. Piet

  Mag Talpa het rat van fortuin zomaar maken? Rechten etc…

    /   Reply  / 
 2. Timo

  Als er een dagelijkse game-show op de buis moet komen, dat is dat wat mij breft Jeopardy, Let’s Make a Deal of The Price is Right (Prijzenslag).

    /   Reply  / 
 3. Robin

  Lekker origineel weer dan

    /   Reply  / 
 4. Richard

  Het Rad is in de beginjaren van RTL wel een enorme pijler geweest voor de zender. Ben zelf van mening dat een kopie nooit het eerste succes kan evenaren. Zie het mislukte Wie ben ik bij SBS.

    /   Reply  / 
  1. Frank

   Wie ben ik mislukt? Het eerste seizoen bij SBS, dat volgens het originele format gemaakt werd, was een groot succes. Toen ze daarvan af stapten en het op gingen rekken, en onderdelen bij gingen verzinnen, ging het inderdaad mis.

     /   Reply  / 
 5. ria

  waar kaan ik me opgeven voor rad van fortuin? heb ooit eens meegedaan bij toen nog Radio noordzee en had de voorronde gewonnen maar tegen de tijd dat ik eens kon was het programma afgelopen zou graag eens mee willen doen

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>