SBS 6 met twee spelletjes in vooravond, vrijdag films

De najaarsprogrammering van SBS 6 krijgt vorm. De zender ligt onder een vergrootglas na tegenvallende kijkcijfers afgelopen jaar en de belofte van het zendermanagement dat er binnen twee jaar weer fatsoenlijk gescoord gaat worden. Het blijkt dat SBS 6 in het nieuwe seizoen met twee spelletjes in de vooravond komt. The Price Is Right met Eddy Zoëy – nu nog bekend als Prijzenslag – gaat het om 18.30 uur rechtstreeks proberen tegenover RTL Boulevard en Eén Vandaag. Om 20.00 uur komt dan nog eens De Gemene Deler, eerder als wekelijkse variant te zien geweest op RTL 4.

De Gemene Deler heeft Goede Tijden Slechte Tijden en het NOS Journaal als grootste concurrenten. De vooravond wordt gecompleteerd door de combinatie Hart van Nederland en Shownieuws.

Verder blijkt SBS 6 op vrijdagavond de concurrentie opnieuw uit de weg te gaan. Tegenover The Voice of Holland durft de zender geen eigen programmering te plaatsen – net als vorig jaar – en dus komen er weer blockbuster-films. Op zaterdag komt SBS 6 wel met nieuw amusement in de vorm van Sterren Springen op Zaterdag, vier weken lang. Daarna volgt een nieuw seizoen Sterren Dansen op het IJs, al is dat nog onbevestigd.

De maandagavond van SBS 6 gaat bestaan uit Villa Morero en Wie Trouwt Mijn Zoon, op woensdagen worden dramaserie Dokter Tinus en De Lijf Show uitgezonden. SBS 6 komt op dinsdag en donderdag met aangekochte dramaseries, de zondagavond blijft ongewijzigd met in eerste instantie Wegmisbruikers en Red Mijn Vakantie.

Zie ook:
- Dries: Ik zal wel pispaaltje van Sterren Springen worden
- Eddy Zoëy brengt Prijzenslag terug als The Price Is Right
- Erik van der Hoff weer bij SBS 6 voor Wie Trouwt Mijn Zoon?
- Nieuw amusement SBS 6: BN’er-quiz over menselijk lijf
- SBS 6 aan de haal met RTL’s Martin Morero en Tante Cor

 

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “SBS 6 met twee spelletjes in vooravond, vrijdag films

 1. Tim

  Nou, wat een vernieuwing zeg!. Een spin off van “Sterren dansen op t IJs” gevolgd door nog een seizoen van diezelfde C sterren daadwerkelijk op het ijs. Een afdankertje van RTL (Wie trouwt mn Zoon) en een paar oude quizjes uit de motteballen gehaald.
  Nee, hiermee gaat SBS het echt niet redden. En dan een make over van het best bekeken SBS6 programma..
  en weg zijn de kijkers.

    /   Reply  / 
 2. jonny

  Even afwachten denk ik. Maar waar zit de spanning en het onverwachte? Het kan zo maar heel truttig worden allemaal en dat werkt op rtl 4 en niet op sbs 6.

    /   Reply  / 
 3. gtstfites

  Nu het rad van fortuin en lucky letters nog. En misschien puzzeltijd en de gemene deler ging weg vanwege tegenvallende kijkcijfers

    /   Reply  / 
 4. Levi

  Het stelt allemaal weinig voor, maar in vergelijking met vorig jaar is het al een stuk beter. Ik verwacht alleen geen hoge cijfers hiermee en vooral die maandagavond is gedoemd te mislukken. Villa Morero had bijvoorbeeld ook op zondag gekunt waar weinig vernieuwing is met dat eeuwige wegmisbruikers..
  Wat ik ook mis = Waar is de mol?

    /   Reply  / 
 5. Tim20 MJ

  Sterren springen en Sterren Dansen na elkaar? Lijkt mij zeer onwaarschijnlijk! Sterren Dansen op vrijdag gooien! En nieuw seizoen Lotto Weekend Miljonairs op 2200u zaterdag. Host Bridget dan graag.

    /   Reply  / 
 6. David(2)

  Dat Price is Right is leuk hoor, en natuurlijk zal het de eerste afleveringen wel redelijk scoren. Maar het blijft -ook in een ‘modern’ jasje- een jaren 80/90 spel.

  Rad van Fortuin is ook niet voor niets geflopt op RTL4 bij de comeback. Werd ook heel veel van verwacht want een groot succes in de jaren 90. Maar het zijn niet meer de jaren 90. En er is nu concurrentie, iets wat RTL4 in die tijd vrijwel niet had.

  Verwacht dus op lange termijn weinig van The Price is Right (250.000-300.000), en De Gemene Deler wordt al helemaal een flop natuurlijk.

    /   Reply  / 
  1. !#Michael#!

   Rad van Fortuin scoorde nog redelijk in de comeback. Daarnaast werd het toen Prime Time uit gezonden, in de jaren 90 was dit in de vooravond ;)

   Verder scoorde in het verleden Cash ‘n Carlo ook goed op Yorin. Dat was n soort The Price is Right. Dus dat zal wel goed komen.

   Wat De Gemene Deler betreft? Dat doet het internationaal gezien best aardig, logisch dat dat terug komt in Nederland.

   Niemand verwacht 1 miljoen kijkers voor deze programma’s. Maar ze geven de vooravond van SBS6 nu al wat meer body, in tegenstelling tot de realityshit waar de goedkoopheid van af druipt die ze nu uitzenden!

     /   Reply  / 
 7. vinn

  De gemene dealer vind ik wel een geschikt progamma voor Bridget Maasland zou ook leuk zijn als SBS de zwakste schakel zou uitzenden dit kan evt ook met Maasland of anders Victoria Koblenko

    /   Reply  / 
 8. Jordy

  Money Drop moet gewoon terug!

    /   Reply  / 
 9. Daan

  Best wel aardig toch, deze programmering?! Ik vind alleen dat er van Shownieuws een soort SBS Boulevard gemaakt gaat worden niet sterk. Dit concept bestaat al en zou niet moeten worden gekopieerd.

    /   Reply  / 
 10. Pingback: SBS 6 brengt BN’ers onder hypnose in controversiële show | Zappen

 11. Pingback: Beau in vooravond SBS 6 met De Gemene Deler | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>