Nieuw SBS 6 ‘meer van hetzelfde’ en ‘losse flodders’

Met het programmaschema voor de maand september is er een eerste indruk van wat SBS 6 dit najaar zoal gaat doen. Twee spelletjes in de vooravond, weekendamusement met Sterren Springen op Zaterdag, de dramaserie Dokter Tinus en nieuwe programma’s als Villa Morero en De Lijf Show. En dat met nieuwe gezichten als Rick Brandsteder, Eddy Zoëy, Bridget Maasland en Marc Klein Essink. Het AD laat vandaag wat mediawatchers aan het woord en hun oordeel is niet best: het lek bij SBS 6 is nog niet gedicht.

Catherine Keijl: “Showy types die van de ene baas naar de andere verhuizen: het is meer van hetzelfde.”

Ze vervolgt in de krant: “We hebben al zo veel pretzenders. Wat ontbreekt is een nieuw informatief anker. Een deel van het succes van RTL is ook die supergoede nieuwsrubriek. SBS moet het niet alleen in de lol gaan zoeken.”

Ex-Endemol-topman Paul Römer deelt die visie. “De zet om het hele Hart van Nederland-team te vervangen verbaast me nog steeds. Ik dacht: hoe háál je het in je hoofd aan je grootste succes te sleutelen? Ik had een andere volgorde gekozen. Begin dan met Shownieuws, dat kan wel een likje verf gebruiken. Het is nu in alles een net-niet-RTL Boulevard.”

Ton Verlind (ok, wel notoire mopperkont) heeft geen goed woord over voor de plannen van SBS 6. “Ik zie geen enkele samenhang tussen de aangetrokken programma’s. Wie wil SBS daarmee aanspreken? De publieken hebben hun positie, RTL is er voor het gezin. De uitdaging is dan om je eigen duidelijke plek te bevechten. Ik mis die visie. Het lijken meer losse flodders, gelegenheidsbesluiten. En dat vind ik een tegenvaller omdat ook een grote naam als Talpa hierachter zit. Teleurstellend. Ik vrees het ergste voor het komende seizoen.”

Milder is Bert van der Veer. “Kelly van der Veer ziet er goed uit in bikini en zal wel voor wat rumoer zorgen met de anderen in Sterren Springen. Maar na vier afleveringen is dat alweer klaar. Daar kun je niet op bouwen. Ik verwacht wel wat van de nieuwe dramaseries. Maar wat belegen spelletjes die dan weer door de brutale RTL 5-presentator Eddy Zoëy worden gepresenteerd: onmogelijke spagaten. IK denk dat SBS met dit verhaal een procentje of 2 marktaandeel wint. Maar van een terugkeer naar het niveau van de oude glorietijd is geen sprake.”

Zie ook:
- SBS 6 met twee spelletjes in vooravond, vrijdag films
- SBS 6 aan de haal met RTL’s Martin Morero en Tante Cor

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Nieuw SBS 6 ‘meer van hetzelfde’ en ‘losse flodders’

 1. Peter

  Mijn avond zal in het vervolg ingeleid worden door The price is right, HVNL vroeg en SHOWNIEUWS vroeg, en dan door naar RTL4 voor GTST!!!!

    /   Reply  / 
 2. Topmodel

  Inderdaad Peter, als hun vooravond goed is, zie je als kijker ook reclames van andere programma’s. Ook tijdens hvnl en shownieuws. Dus ik denk dat het uiteindelijk wel goed komt met sbs. Moeten ze voor de rest natuurlijk wel interessante programma’s uitzenden, anders blijft het bij alleen een sterke vooravond.

  Ik vind het trouwens wel positief dat een dergelijk programma als sterren springen ofzo maar 4 weken duurt. Als het programma niets blijkt te zijn hoeven ze niet wanhopig te switchen van uitzenddatum of tijdstip.

    /   Reply  / 
 3. $ Dollar Bill $

  Snap niet dat ze HvNL en Shownieuws vroeg niet gewoon geschrapt hebben of tussen 18:00 en 19:00 verplaatst hebben.

    /   Reply  / 
 4. rogier

  misschien was een dagelijks live middag magazine ook wel een goed idee geweest om 17.00 uur. geeft de zender iets meer smoel dan die verbouwingsprogramma’s. Ik zou huizenjacht dan laten vervallen.

  17.00 middagmagazine
  18.20 price is right
  19.00 hart van NL
  19.20 shownieuws
  20.00 gemene deler
  20.30

    /   Reply  / 
 5. !#Michael#!

  Ik denk dat SBS nog wel een aantal verassingen presenteerd op de najaarspresentatie ;)

    /   Reply  / 
 6. eric sanders

  Hoeveel omroepen heeft mevrouw Keyl niet versleten in haar leven? Tot de EO aan toe!

    /   Reply  / 
 7. Jaap

  Ik snap de opmerking van Catherine Keyl totaal niet. Een informatief anker? De NOS en RTL Nieuws brengen al het nieuws, het zou volgens mij een domme zet zijn om ook een nieuwsbulletin te starten.
  SBS onderscheid zich met HvNL al, door het lokale nieuws aan te pakken, echter worden volgens mij ook hierin steeds meer landelijke problemen aangepakt.
  Met een goede vooravond zie ik het best zitten, echter heeft SBS de update van Shownieuws en HvNL zo groots aangekondigt, dat iedereen daar op gaat letten, dat negatief uit zou kunnen pakken.

    /   Reply  / 
  1. David(2)

   Klopt, de reactie van Keyl over het nieuws slaat nergens op. RTL heeft het met ‘serieus’ nieuws geprobeerd op Veronica (Nieuwslijn dagelijks 19.00), op RTL5 (19.00/20.00/21.30), SBS heeft het geprobeerd met Stem van Nederland: stuk voor stuk flops. Naast NOS Journaal en RTL Nieuws is er blijkbaar geen ruimte voor een serieuze nieuwsrubriek, dus het is heel verstandig dat SBS daar niet aan begint.

   Maar wat SBS6 betreft: met die oude spelletjes gaan ze het niet redden. Das een keertje leuk om terug te zien, waarna je beseft dat het -ook al zit het in een modern jasje- ontzettend oubollig en jaren 80/90 is. En daar zitten we niet meer.

     /   Reply  / 
 8. gtstfites

  De gemene deler wordt 1 en al flop

    /   Reply  / 
 9. Sandra

  SBS zal Talpa/Tien wel achterna gaan, want dit word helemaal niets. Ten eerste moeten ze horizontaal gaan programeren, en ten tweede moeten ze ook serieuze programma op hen zender houden. Zo is het een maannesje van bij bij elkaar geraapte programma’s die niet bij elkaar passen. Dom. Met een goede leider aan het schip zal het goed komen.

    /   Reply  / 
 10. Jeroen

  Inderdaad iedereen heeft een goed idee en de programma manager plaatst gewoon de programma’s als hij daarvoor een plek heeft. Het is niet zo dat je denkt dat dergelijke programma’s bij SBS passen. RTL heeft het ‘familie gevoel’, Net 5 ‘was’ de vrouwenzender en Veronica de ‘Mannen zender’. Erg onderscheiden is SBS niet meer, en vooral niet op deze manier. Ik denk dat ze een nieuwsrubriek moeten maken als combinatie van HVN en Shownieuws. En om 22.30 het oude en vertrouwde HVN met de opzet zoals ze jaren hebben gewerkt. Lokaal nieuws, landelijk op tv. Boulevard is een ‘met je bord voor de tv’ programma. Ze schreeuwen ook vaak te hoog van de daken dat er vernieuwd wordt bla bla. En vervolgens is het niets. Dat is net zoals de kreten die ze jarenlang op de buis knalde waarin ze zeiden hoe goed ze dan al niet waren..

    /   Reply  / 
 11. edward

  Waarom alles naaapen alle die bij rtl boulavard hebben gezeten gaan show nieus doen belachelijk gewoon

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>