Gerard Joling blij met 1 miljoen kijkers Sterren Springen

Super Saturday krijgt vandaag zijn vervolg. Na de spraakmakende eerste aflevering van Sterren Springen op Zaterdag is het de grote vraag of SBS 6 zijn leidersrol weet vast te houden. Mij lijkt dat kat in ‘t bakkie, de voorsprong ten opzichte van Beat the Best (RTL 4) en Strictly Come Dancing (Avro) was vorige week zo groot, dat je het niet zomaar overbrugt. Maar Gerard Joling is daar een stuk minder zeker van. “De concurrentie blijft moordend. Je moet ook maar afwachten of de mensen die vorige week keken het leuk vinden om nu weer te kijken. Ik ben daar heel voorzichtig in. Als we rond het miljoen blijven hangen, dank ik God op mijn blote knietjes.”

Joling was vorige week overigens ook erg voorzichtig; desgevraagd zette hij toen in op een half miljoen kijkers voor Sterren Springen, het werden er uiteindelijk 1,4 miljoen. Nederland 1 en RTL 4 bleven onder het miljoen hangen.

De presentator heeft zich niet bemoeid met de casting, wel denkt hij mee over de uitzending. “Dus welke kandidaat voorin de uitzending zit en wie later. Vorige week zat iedereen natuurlijk op Patty Brard te wachten”, vertelt hij in Half Acht Live. “Vanavond zullen dat Terror Jaap, Emile Ratelband en Kelly zijn. Al springt Ralf Mackenbach ook fantastisch. Ik vind eigenlijk iedereen leuk, het is entertainment ten top!”

Na de smak van Patty Brard vorige week, benadrukt Joling dat deelname aan de show niet zonder gevaren is. “Als je een salto springt, moet je alles dicht bij elkaar houden èn de billen samen knijpen. Als je dat vergeet of je strekt te vroeg uit, dan is het gelijk mis. Bij Patty was haar lip stuk, een lichte whiplash en een lichte hersenschudding.” Gerard weet: “De schroeven zijn het lastigst. Je moet dan een halve draai maken. Yuri van Gelder en Ralf Mackenbach zal dat wel lukken. Terror Jaap gaat het ook doen. Ik weet niet of dat gaat lukken.”

En of Gerard zelf nog eens van de duikplank gaat? “Je hebt dat spotje toch gezien? Dat ben ik. Ik zal het laten zien in de laatste aflevering!”

Sterren Springen op Zaterdag, 20.30 uur, SBS 6

Zie ook:
- SBS-baas: Succes Sterren Springen nog geen ommekeer
- Kijkcijfers: Gerard Joling enige winnaar Super Saturday
- Schizofrene verhoudingen bij Super Saturday
- Gerard Joling blij met half miljoen kijkers Sterren Springen

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Gerard Joling blij met 1 miljoen kijkers Sterren Springen

 1. Spring485

  het werden er uiteindelijk 1,4 miljoen. SBS 6 en RTL 4 bleven onder het miljoen hangen. Nederland 1 zul je bedoelen

    /   Reply  / 
 2. Laus

  Ik ben ook heel benieuwd naar Alles Kids. Er is IETSJE meer reclame gemaakt.
  Zou het vanavond beter scoren?

    /   Reply  / 
 3. Peter

  Denk toch echt dat het vanavond onder het miljoen komt!

    /   Reply  / 
 4. Willeke

  Ik denk dat sterren springen tegen de miljoen kijkers loopt.. Ik gok rond de 800.00/900.000

    /   Reply  / 
 5. Flippo

  Het zakt denk ik wel iets, maar het zal wel rond de miljoen blijven. Op RTL4 is om 22:00 uur een extra Van der Vorst ziet sterren te zien. Dat moet een miljoen kunnen halen, waar Tijl Beckand vorige week maar net boven de 300.000 uitkwam. En bovendien is Strictly Come Dancing deze week extreem gepromoot op Nederland 1.

  Beat the best zat inderdaad uiteindelijk boven het miljoen vorige week, maar wel MET uitgesteld kijken.

    /   Reply  / 
 6. Peter

  Nieuwe vormgeving SBS 6 al on air? Net 5 nog niet gezien. Zou vandaag alletwee om moeten zijn, of wachten ze tot maandag?

    /   Reply  / 
 7. Laus

  Ze moeten de films terugbrengen op de maandag. Daar scoort het zeker tegen de miljoen kijkers, zeker als het een nieuwe film is. Het lijstje van Mark ziet er tenminste goed uit!

  Nu wordt de maandag telkens gekozen om nieuwe programma’s op neer te zetten. Ik zou toch eerder voor de dinsdag gaan. RTL heeft daar altijd herman den blijker staan, die nu zo onderhand zakt in populariteit. Persoonlijk had ik Villa Morero en Wie Trouwt Mijn Zoon daar neergezet.

  De woensdag ziet er naar mijn idee goed uit.

  Donderdag zo laten met series. De beste van de dinsdag en donderdag eruit pikken en op de serie-avond neerzetten.

  Vrijdag blijft moeilijk door the voice (kids). Misschien toch eens iets met reality proberen?

  Op zaterdag doorpakken met grote shows. Ik hoop dat ze de 100.000 euro show terughalen met Marc Klein Essink. Een terugkeer van ‘Wie ben ik?’ is ook niet zo verkeerd.

  De zondag hebben ze al grotendeels in handen, maar wegmisbruikers en Alberto moeten even in de koelkast. Speld in de hooiberg moet starten als Boer zoekt Vrouw afgelopen is. Afgesloten door de Smaakpolitie.

  Verder denk ik dat de Gemene Deler snel verdwijnt als GTST weer is begonnen. Ook The Price is Right gaat niet het gewenste effect geven.
  Ik blijf erbij dat er een magazine achtig programma om 5 uur moet komen. 6 uur Hart van nederland en Shownieuws. 7 uur een spelletje als deal or no deal en om half 8 een soap of Big Brother. Om 8 uur kan de dierentuinsoap terugkomen, wat toch wel voor zo’n 500.000 kijkers zorgt. (zeker met deze leadiin)

  Wat vinden jullie?

    /   Reply  / 
 8. Peter

  Big Brother lijkt me wel weer eens leuk, maar dan wel op 6. Het moet namelijk wel kijkers trekken. De naam heeft het dus dat zou al een voordeel kunnen wezen. Secret Story was net zoiets maar daar ontbrak het ook door naamsonbekendheid waardoor het flopte.

    /   Reply  / 
 9. Dkovac

  Gerard boring is walgelijk sterren springen is walgelijk hopelijk zijn de kijkcijfers gedaald ik vindt programma zo nergens op slaan

    /   Reply  / 
 10. Michel

  @ Laus Ik snap je bedoeling maar, zo als kont het schetst zijn ze er ook nog lang niet.

    /   Reply  / 
 11. Michel

  Kont (komt door woordenboek) moet jij zijn.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>