Patty Brard strandt in halve finale Sterren Springen

Het schoonspringavontuur van Patty Brard is voorbij. Met een hurksprong, die ze nog eens over mocht doen in de jump-off, maakte ze te weinig indruk op de jury om naar de finale van Sterren Springen op Zaterdag te mogen. Daarmee verliest het programma zijn meest spraakmakende kandidaat.

Is dat erg? Ik denk het niet. Qua exposure heeft Patty met twee shows het maximale resultaat wel uit Sterren Springen gehaald. In de eerste show sprong ze haar lip nog kapot, gisteren ging de sprong goed en was een ontspannen Patty voor de jurytafel te zien, ginnegappend met Gerard Joling. Het is nu afwachten welke zender haar weer een programma geeft.

Want dat lijkt de volgende stap. Patty Brard werd in 2011 natuurlijk aan de kant gezet door SBS 6 en maakte daarna Diva’s Draaien Door bij RTL 4. Maar een nieuw programma blijft uit. De tv-carrière van Patty kent echter ontelbaar veel levens. Met Sterren Springen heeft ze zich weer in de kijker gespeeld als tv-personality, net zoals ze dat jaren terug al deed met de wildcardshow van Sterren Dansen op het IJs, waarin ze al bibberend een spagaat maakte.

De halve finale van Sterren Springen was verder weer een uniek stukje televisie. Naast de vermakelijke en volledig getatoeëerde Patty, die na haar sprong minuten lang worstelt met een schuurspons en een haarstukje, kon de kijker genieten van zeker 30 schakelingen naar Kimberley Klaver, die in het publiek zit en daar haar neus-brace tentoonstelt. Het is een soort gezichtsbedekkende pleister, al is duidelijk te zien dat Kimberley onder die pleister flink is opgemaakt.

Het gaat echter mis bij de uitslag, als de show al flink uitloopt. Tess probeert de vaart er in te houden, maar met drie keer per minuut ‘We moeten door, we moeten verder, we moeten door’ valt alle spanning weg. Meteen zo’n grote live amusementsshow presenteren is wat te hoog gegrepen voor Tess, hoewel ze elke week met sprongen vooruitgaat. De techniek laat haar in de steek, bij het in beeld brengen van het scorebord valt het geluid weg. Tot twee keer toe wordt in het zwembad beloofd dat dit ongemak is verholpen, wat niet zo is.

De jump-off laat vervolgens zien dat Sterren Springen op Zaterdag dan wel 2,5 uur duurt, in amper twee minuten tijd maken de vier kandidaten hun sprong nog eens. Het kan dus allemaal wel veel sneller. Maar ach, dan zou Gerard geen tijd hebben om bijvoorbeeld Adje recht in zijn gezicht uit te lachen met een mislukte schroefsprong. En juist dat soort momenten maken van Sterren Springen op en top vermaak.

Komende zaterdag de finale. Dan nemen Dirk Taat, Jody Bernal, Liza Sips, Ralf Mackenbach, Raynor Arkenbout en Yuri van Gelder het tegen elkaar op.

Zie ook:
- Kijkcijfers zaterdag: Fikse terugval Strictly Come Dancing
- SBS 6 programmeert filmpremières na Sterren Springen
- BN’ers wacht topjaar schnabbelen in tv-shows
- SBS-baas: Succes Sterren Springen nog geen ommekeer
- ‘Bangeschijterd’ Pauline Wingelaar durft niet van duikplank
- Tess Milne ‘de nieuwe Nance’ naast Gerard Joling

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Patty Brard strandt in halve finale Sterren Springen

 1. Dion

  Patty moet met Gerard een programma gaan maken, top-momenten tussen die 2 gisteren.
  Heb zo gelachen!

    /   Reply  / 
  1. nick

   Oja wat vond je lachen dan

     /   Reply  / 
 2. el-g

  grappig, wij hadden visite gisteren thuis en tv aanstaan waaronder dit programma langs kwam. Iedereen vond t triest, stom enzo… maar toch wilde iedereen de sprong van la Brard zien… daar zit denk ik het gehiem van t succes in!

    /   Reply  / 
 3. R

  NU al de finale? Dat heeft niet lang geduurd zeg :S

    /   Reply  / 
  1. Robin

   @R: stonden ook ’4 uitzendingen gepland.

     /   Reply  / 
 4. Bjorn

  Wie ben ik? Terug op sbs met patty en gerard. Start waarschijnlijk in februari.

    /   Reply  / 
 5. Pingback: SBS 6 overweegt vervolg Sterren Springen op Zaterdag | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>