SBS-baas Georgette Schlick duikt voor vragen Matthijs

VIDEO – In de media-uitzending van De Wereld Draait Door mocht Georgette Schlick, CEO van SBS Nederland, uitleg komen geven over het tij van de zenders en waar het naar toe gaat, met name met SBS 6. De uitnodiging is aangenomen en Georgette ging met haar verhaal naar de studio in Amsterdam. Maar de vragen die Matthijs van Nieuwkerk had voorbereid, sloten niet helemaal aan bij dat verhaal. Oftewel: een ongemakkelijk gesprek met ontwijkende of andere antwoorden.

Enkele vragen die Matthijs stelde:

- Hoe komt het dat hypnoseshow Van Je Vrienden Moet Je ‘t Hebben is mislukt, ondanks het zien van pilots?
- Wat was er verkeerd aan de hypnoseshow?
- Waarom was sketchshow Komt een Man bij de Dokter niet goed genoeg?
- Hoe schat je in of een programma aanslaat?
- Waarom is Menu van Oranje van Bridget Maasland niet gelukt?
- Dit najaar zijn er twee successen: Sterren Springen en Dokter Tinus. Wat zegt dat dan? Hoe bouw je daar op voort?
- Welke les trek je uit de flops?
- Zou je Moeder, Ik Wil bij de Revue op SBS 6 hebben geprogrammeerd?

Een helder of bevredigend antwoord kwam op geen van deze moeilijke vragen, behalve de laatste twee. Georgette opende haar antwoorden met: “Laat ik beginnen te zeggen…”, “Dat vind ik echt een goede vraag, ik ben blij dat je hem stelt….” of “Het programma was niet slecht, maar niet goed genoeg in de hele weekendprogrammering…” en verder wees ze naar concurrentie als The Voice of Holland en Boer Zoekt Vrouw in november.

Als ik Georgettes verhaal samenvat: SBS 6 is een zender in herstel, daar horen veel nieuwe formats bij. En het is een utopie te denken dat al die nieuwe titels aanslaan. Gebeurt dat niet, neem dan je verlies en trek er lering uit. Door de successen en de flops moet nu duidelijk zijn waar de kijker op zit te wachten. En door dichtbij dat profiel te blijven, denkt SBS 6 het in 2013 beter te gaan doen.

Hoe het dan toch kon gebeuren dat er zo veel programma’s onvoldoende scoorden, bleef onduidelijk.

De Max-hit Moeder, Ik Wil bij de Revue zou zijn geweigerd bij SBS 6. “We waren vier jaar geleden nog enorm succesvol, enorm succesvol hè? Toen is er gekozen voor programma’s die niet voldoende bij het profiel blijken te horen. Dat pikte de kijker niet. Kijkers zijn heel slimme, intelligente mensen.”

Afgelopen week heeft SBS 6 een deel van zijn 2013-programmering bekendgemaakt.

Bekijk het gesprek met Georgette Schlick:

Zie ook:
- 2013-presentatie SBS 6: Weinig nieuws, meer visie
- SBS 6 ‘als doldwaze’ 2013 in met reconnect-strategie
- Nog geen werk voor Tooske, Jochem en Rick bij SBS 6
- SBS 6 maakt The Next Pop Talent zaterdagavondshow
- Rechterhand Peter R. de Vries terug bij SBS 6
- Charly Luske en Michiel Romeyn in SBS’ Danni Lowinski
- Bloed, Zweet & Tranen imponeert op SBS-presentatie
- Sterren Dansen op het IJs ‘jonger en sexyer’ terug
- SBS 6 wil oudere kijkers; doelgroep 20-49 overboord

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “SBS-baas Georgette Schlick duikt voor vragen Matthijs

 1. Martijn

  Wat ik met name pijnlijk vond was dat ze bij sbs 3 maanden geleden nog dachten dat kookshows helemaal in waren….

    /   Reply  / 
  1. Peter

   Echt onzin, RTL doet het nog steeds goed met ‘kookshows’. Herman de Blijker doet het b.v. op dinsdagavond heel erg goed al is dit lang geen kookshow meer, maar dat kookshows uit zijn is echt volkomen onzin. Kijk maar eens naar het succes van 24 Kitchen wat op dit moment de zender is in opkomst en wat het erg goed doet.

     /   Reply  / 
 2. Elwin

  goed verwoord, Herman. Ze gaf geen duidelijke antwoorden op de vragen van Matthijs. naar mijn mening moet SBS weer het wat volksere karakter krijgen… met programma’s als Sterren springen en schaatsen… Die nieuwe hazes show is bv wel een typisch SBS6 programma…

    /   Reply  / 
 3. Peter

  Wat een deceptie dat interview. Niets inhoudelijks alleen maar een beetje schaapachtig lachen. Deze mevrouw is niet capabel en te licht bevonden voor CEO.

    /   Reply  / 
 4. Marco

  Feit: 4 jaar geleden maar ook nog maar 3 jaar geleden had SBS6 recordjaar qua kijkcijfers.

    /   Reply  / 
 5. gerritje

  Ik zat totaal niet te wachten op een analyse van sbs-programma’s, daarvoor kijk ik niet naar dwdd.

  Hopelijk komt dat kijkcijfergelul en die stamkroegpraat over zenders waar de mediacourant-tokkies zo vol van zijn, niet naar dit blog toe ;-(

    /   Reply  / 
 6. !#Michael#!

  Mevrouw Schlick heeft inderdaad een keurige media training gehad. Ze sprak veel, maar zei vrij weinig. Daarnaast zei ze de juiste dingen, er is niks onsympathiek in het gesprek naar voren gekomen (als je het feit dat ze eigenlijk niks vertelde even buiten beschouwing laat)

    /   Reply  / 
 7. !#Michael#!

  Trouwens wel vreemd dat ze op de discussie VJVMJHH (op zaterdag) het geweld van BzV (op zondags) en the Voice (op vrijdag) aanhaalt terwijl dat geen directe concurrenten zijn! Als ze nou gewoon IHvH aan haalde, dan sloeg het nog ergens op?

  Matthijs negeert dat feit ook volkomen, beetje jammer!

    /   Reply  / 
 8. Verburgh

  Behalve dat Georgette Schlick haar goede media-training liet zien door geen enkele vraag te beantwoorden (al deed ze dat wel erg doorzichtig) viel mij vooral weer op wat een slechte interviewer Matthijs van Nieuwkerk is.

  (laat Mathijs ooit zijn gasten zijn vragen beantwoorden?)

    /   Reply  / 
 9. Robertvenray

  Wat een domme doos, ze heeft bij haar aantreden aangegeven dat ze geen programma’s zou kopiëren of proberen een RTL te willen worden. Wat gebeurt er juist ja nou precies gewoon weer RTL achterna hollen om het zelfde te willen doen. Domme zet dus!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>