Zenderbaas Net 5 zoekt nieuw boegbeeld

Net 5 stond er een half jaar geleden beroerd voor, maar met het plotselinge succes van scripted reality in de vooravond bloeit de zender weer op. Zenderbaas Justine Huffmeijer haalt opgelucht adem. De programmering voor de komende tijd vult zich vooral met Nederlandse reality-programma’s (zonder presentatie) en aangekochte dramaseries. En eind maart gaat het Wie Is de Mol?-achtige Sabotage draaien op de zondagavond. Daarmee heeft Net 5 niet echt een boegbeeld, maar het is wel de ambitie om weer een gezicht aan de zender te verbinden.

“Dat wil ik ook, maar dan wel met een doordacht plan”, vertelt ze aan deze blog. In het verleden is het voor gekomen dat presentatrices als Renate Verbaan en Katja Schuurman werden binnengehaald, zonder dat er formats waren die ècht bij hen pasten. Een hele rij flops was het gevolg. “We willen nu iemand die bij de programma’s van Net 5 past.”

Huffmeijer heeft daarbij geen haast. Voorlopig worden de succesvolle titels verder uitgebouwd. Achter Gesloten Deuren keert in 2013 terug met nieuwe afleveringen, nieuw in het genre scripted reality is Betrapt. Opmerkelijk is dat van Dokters nog geen nieuw seizoen is besteld. Verder laat Net 5 nieuwe afleveringen maken van Grenzeloos Verliefd en De Buitenlandse Bruiloft.

Zie ook:
- Dokter Roos: Dokters misschien begin van iets heel groots
- Net 5 wint strijd om WIDM-kloon Sabotage
- Net 5 gaat formule Grenzeloos Verliefd aanpassen
- Nieuwe Net 5-series: Emily Owens MD en Missing
- Nog meer scripted reality op Net 5: Betrapt
- Nieuwe zenderbaas gaat ‘leuke grote dingen doen’ met Net 5

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Zenderbaas Net 5 zoekt nieuw boegbeeld

 1. hans

  Nadeel van scripted reality is dat het heel snel gaat vervelen.
  De kijkcijfers zijn dan ook al weer flink ingezakt.

    /   Reply  / 
 2. Mike

  Achter Gesloten Deuren is momenteel aan het herhalen. Die herhalingen doen het voor Net5 zeer goed.

    /   Reply  / 
 3. Maarten

  Scripted reality wordt opeens heilig verklaard, maar al na een half jaar zakken de cijfers. Betrapt, Achter gesloten deuren.. klinkt als meer van hetzelfde. Wat ook geldt voor Grenzeloos Verliefd en de Buitenlandse Bruiloft. Net5 moet oppassen voor uitmelking en versuffing.

    /   Reply  / 
 4. Valpa

  Bart Boonstra (/lolmode)

    /   Reply  / 
 5. Tom

  Komt Peking Express nog terug?

    /   Reply  / 
  1. John Doe

   Ga er maar niet vanuit, in 2008 was Net5 er al klaar mee. Dit jaar kwam het terug omdat het publiek dat wou, echter heeft net5 daar zo’n slechte serie van gemaakt dat de kijkcijfers heel hard onderuit gingen na een paar uitzendingen.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>