Sterren van de Schans voor geld en unieke ervaring


We hebben onze sterren al heel wat kunstjes zien doen voor het oog van de camera, SBS 6 introduceert vanavond de overtreffende trap van waaghalzerij. Vliegende Hollanders: Sterren van de Schans is voor het eerst op televisie te zien.

Anders dan zijn soortgenoten is het geen live programma, wat meteen de onvoorspelbare factor voor het succes is. Is het nog wel spannend? Voor de kandidaten wel. De once in a lifetime opportunity is een belangrijke drijfveer om mee te doen. Net als de vergoeding die er tegenoverstaat.

“We wilden iets met sterren in de sneeuw”, vertelt Jenny Puzelik van producent MasMedia over het ontstaan van de show in het AD. “Leuke spelletjes, skiën en langlaufen: alles is de revue gepasseerd. Toen dit kwam was iedereen meteen enthousiast, maar rees de vraag: is het haalbaar? Dat hebben we eerst onderzocht en met de juiste begeleiding bleek het mogelijk.”

Na schaatsen, schoonspringen, stijldansen, zingen en levend tetris is het skischansspringen een nieuwe arena voor de sterren. “Er zijn maar weinig mensen in Nederland die dat in hun leven ooit zullen doen. Het is dus meteen spannend om naar te kijken”, vindt Puzelik. Collega Marijke Schaaphok: “Bij mensen die wij belden was het meteen ja of meteen nee. Er zat eigenlijk niets tussenin. We hadden uiteindelijk zelfs te veel deelnemers. Het is ook wel een unieke kans om iets te leren waar je anders waarschijnlijk nooit aan zou beginnen.”

De Telegraaf weet te melden dat de deelnemers tussen de 15.000 en 25.000 euro krijgen voor hun inzet. Dat is een stuk meer dan bij bijvoorbeeld Sterren Dansen op het IJs, waar naar verluidt de vergoeding op 2500 euro per show lag. Een niet bij naam genoemde bron: “De bedragen verschillen per deelnemer, afhankelijk van de onderhandelvaardigheden en naamsbekendheid van de persoon.”

De sterren zijn verzekerd tot een half miljoen euro. Al lijkt de verzekering vooralsnog niets uitgekeerd te hoeven hebben, de valpartijen beperken zich tot wat sneeuwhappen. Maar als ik me niet vergis, zijn nog niet alle afleveringen opgenomen.

De jury bestaat uit Patty Brard, Peter van Hal en Marc Nölke, zij beoordelen de kandidaten op techniek, landing en het verleggen van grenzen. Gerard Joling en Tess Milne presenteren. De deelnemers zijn: Lange Frans, Dean Saunders, Kelly van der Veer, Bibi, Geert Hoes, Emile Ratelband, Sita Vermeulen, Jody Bernal, Chimène van Oosterhout, Koert-Jan de Bruijn, Shary-An, Ingrid Jansen, Robert Schoemacher, John de Wolf, Mari van de Ven, Keizer, Nicolas Liébart en Robin Zijlstra.

Vliegende Hollanders: Sterren van de Schans, 20.30 uur, SBS 6

Zie ook:
- PowNews zendt ‘verboden beelden’ Vliegende Hollanders uit
- SBS’ Vliegende Hollanders voor half miljoen verzekerd
- Patty Brard ‘ervaringsdeskundige’ bij Vliegende Hollanders
- Eerste ‘Vliegende Hollander’ gevallen: Dean Saunders gewond 
- Format Vliegende Hollanders moet nog worden ingevuld

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Sterren van de Schans voor geld en unieke ervaring

  1. Martijn

    Eigenlijk hoort zo´n show live te zijn wil je echt die spanning overbrengen.

      /   Reply  / 
  2. bibi

    veel te hoog bedrag voor maar 3 shows maximaal

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>