Remko van Westerloo: Eindelijk rust bij SBS

Na jaren van kwakkelen gloort er licht aan het einde van de tunnel voor SBS 6. Met successen als Utopia, Danni Lowinski en Celblok H is SBS 6 in rustiger vaarwater terechtgekomen, tot groot genoegen van programmadirecteur Remko van Westerloo. “Programmatisch gezien is er veel meer rust op de zenders. De media zijn ons met iets andere ogen gaan bekijken en we merken ook dat het vertrouwen bij adverteerders toeneemt, omdat er uitzicht is op substantiële groei.”

Hij vervolgt in De Telegraaf: “Als we het nu bijvoorbeeld tussen 18.00 en 19.00 uur nog iets beter gaan doen, schieten de cijfers meteen omhoog.” Dat succes in de vooravond, Utopia, krijgt waarschijnlijk een vervolg in 2015. SBS is in gesprek met Talpa over Utopia 2 of een variant.

Op doordeweekse avonden vertrouwt SBS 6 niet alleen meer op buitenlandse aankoop, maar er staat steeds meer Nederlands product in de schema’s. Van Westerloo: “Van maandag tot en met donderdag doen we echt mee en ook op vrijdag zie ik groei. Het totale aantal kijkers is nog niet spectaculair, maar ons marktaandeel is wel verdubbeld ten opzichte van voorgaande jaren. Bovendien wordt ons publiek steeds breder en de vijver waarin we vissen groter.”

De komende tijd zijn er ook nog goede kijkcijfers te verwachten. “Op zaterdag beginnen we weer met Sterren Springen en als deze reeks voorbij is, hebben we nog twee keer het Nederlands elftal. Daarmee zouden we een stevige sprong moeten kunnen maken. Op zondag hebben we wel veel last van RTL 4, met Divorce en Moordvrouwen.”

Zoals bekend heeft de zendergroep het Eredivisie voetbal niet weten binnen te halen, dat ligt nog een aantal jaar bij de NOS. Heel rouwig lijkt Van Westerloo daar niet om. “Het budget dat wij voor voetbal hadden gereserveerd, gaan we nu bijvoorbeeld aan Nederlands drama besteden. Aan wat precies weet ik nog niet, dat ligt er onder meer aan hoe goed Celblok H en de nieuwe series Rechercheur Ria en Bar Gezellig het doen. Misschien bestellen we daar meer van, misschien bedenken we iets anders. En in september komt Dokter Tinus terug.”

Zie ook:
- SBS 6 met vijf Nederlandse avonden in april
- Van Westerloo: Ik ben kop van Jut in strijd Talpa-Sanoma

1 Reacties // Reageer

One thought on “Remko van Westerloo: Eindelijk rust bij SBS

  1. marty

    Dit is een oude foto. Zag een foto van Remko zonder bril en met baard. Anders. Hoop dat SBS6 snel weer zo goed gaat scoren als voor de overname in 2011. Veel beter voor de concurrentie, met name RTL4, voor de rust die er nu blijkbaar is en toen was en voor de hele televisiewereld. Ze kunnen het echt wel net zo goed als toen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>