John de Mol wil eliminaties Utopia aanpakken

Utopia is ook in 2015 op televisie te zien, al gaat John de Mol wel iets versleutelen aan het concept. Met name bij de eliminaties is bijsturing nodig, zo meent de programmamaker. “Het elimineren heeft invloed op het gedrag van de kandidaten, ze gaan anders doen. Het zit toch in hun achterhoofd.” Daarom wil hij niet meer maandelijks maar eens per kwartaal iemand naar huis laten sturen.

John is wel wat teleurgesteld in zijn Utopianen. “Ik zit soms te kijken en dan denk ik ‘Jongens, zet verdomme nou eens door!’. Of ‘maak nou eens een paar stappen’. Een hoop initiatieven die tijdens centrale overleggen worden besproken, verdwijnen geruisloos van tafel. Ook omdat de inwoners denken: het programma stopt toch, daar stoppen we geen energie meer in.”

Vorige week is Rienk uit Utopia gestemd. Het zou niet de keuze van De Mol zelf zijn, vertelt hij aan Metro. “Als programmamaker zou ik hem er nooit uitgestemd hebben, maar dat bepaal ik niet. Hij was een van de smaakmakers. In het begin althans, later heeft hij toch ook veel dingen gedaan waarmee hij mensen tegen zich in het harnas heeft gejaagd.”

1 Reacties // Reageer

One thought on “John de Mol wil eliminaties Utopia aanpakken

  1. Els64

    Rienk een smaakmaker? die kleefde alleen als een vervelend gezwel aan de schouder van Nicoline. Je ziet haar nu al opbloeien! De mensen die straks blijven worden acteurs in loondienst. Het script gehalte zal dan alleen nog maar toenemen! HEt had een experiment van 1 jaar moeten blijven.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>