SBS 6 maakt reportageserie met Frank Masmeijer

Frank Masmeijer keert terug op televisie. Bij SBS 6 is dit najaar een reportageserie met en over de gevallen showmaster te zien. Frank is in de jaren ’80 en begin jaren ’90 één van de grote presentatoren op de Nederlandse televisie, totdat NCRV hem abrupt aan de kant zet. Vorig jaar verschijnt zijn naam weer veelvuldig in de media, dan in verband met een cocaïnesmokkelzaak. Frank is verdachte.

In de reportagereeks Frank en vrij! wordt Frank Masmeijer gevolgd. Van vader en echtgenoot tot zakenman en verdachte. In elke aflevering stelt een onderzoeksjournalist de essentiële vragen aan betrokkenen, zodat een objectief beeld van de situatie kan worden weergegeven. Naast de gesprekken met Frank zelf, is het tv-programma aanwezig in de rechtbank en komen zijn advocaten aan het woord: mr. Geert-Jan Knoops uit Nederland en mr. Carl Slabbaert uit België.

Begin oktober 2014 wordt Frank Masmeijer in de echtelijke woning in Antwerpen door acht agenten van zijn bed gelicht. Hij wordt afgevoerd en verdacht van de import van ruim 400 kilo cocaïne uit Columbia, die tussen een zending bananen in een container in de haven van Antwerpen is aangetroffen. Masmeijer verdwijnt voor acht maanden achter de tralies, eerst in de gevangenis van Antwerpen en later in Mechelen. Eind juni 2015 wordt Frank na lang aandringen, vrij onverwachts, vrijgelaten. Sindsdien bereidt de presentator zich met zijn twee advocaten voor op de rechtszaak in Antwerpen, in november 2016.

Frank en vrij! wordt geproduceerd door MasMedia.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>