Spannende avond SBS 6: The Next Boy/Girl Band in première

Wie een nieuwe talentenjacht in de markt zet, moet een twist verzinnen om op te vallen. SBS 6 en producent Talpa doen dat door een vleeskeuring toe te voegen: voordat kandidaten ook maar één noot hoeven te zingen, worden ze beoordeeld op uiterlijk en dansmoves. Maar of dat The Next Boy/Girl Band nou de nieuwe klapper maakt…

Het programma in een notendop: een zoektocht naar een nieuwe meidengroep of boyband. De boyband wordt gevormd door platenbaas Tony van de Berkt, die Nick Schilder en zangcoach Babette Labeij in zijn team heeft. John Ewbank gaat op zoek naar een girlband, samen met Pip Pellens en Sharon Doorson. Pas in de tweede ronde worden kandidaten beoordeeld op zang.

Vorige maand al heeft SBS 6 dit programma alleen aan de pers gepresenteerd, afgelopen week was The Next Boy/Girl Band de uitsmijter van de najaarspresentatie. En dan zeggen sommige betrokkenen voorzichtig dat hier een beetje hetzelfde gevoel omheen hangt als bij de lancering van The Voice toentertijd. Of meer recent: de comeback van Idols.

Op basis van de voorproefjes die ik heb gezien, ontbreekt dat gevoel bij mij. Toegegeven: het is best vermakelijk om op basis van uiterlijk een inschatting te maken of iemand ook echt kan zingen. Maar de poppetjes bij dit programma kloppen voor mijn gevoel niet. Pip Pellens en Sharon Doorson zijn wat mij betreft niet gearriveerd genoeg om de talenten te beoordelen, en de presentatiecombinatie van Tim Douwsma met Nicolette van Dam snap ik niet.

Wel spannend: Nick Schilder zonder zijn maatje Simon Keizer op televisie zien opereren. Dat is zeldzaam, zo niet uniek. En natuurlijk de hamvraag: gaat dit programma echt een nieuwe popsensatie opleveren in de vorm van een girl- of boyband? Dat zou namelijk wèl weer eens heel leuk zijn.

The Next Boy/Girl Band, 20.30 uur, SBS 6

Zie ook:
- Hitteplan: SBS 6 plant herhaling The Next Boy/Girl Band

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>