Nieuwe zenderbaas: SBS 6 moet weer volkser

Sinds deze zomer zit er een nieuwe programmadirecteur bij SBS 6 in de vorm van Remco van Leen, en de oud-AvroTros-bestuurder heeft een duidelijke visie waar het heen moet met de zender. Volkser, positiever en herkenbaarder. “Er is sprake van wat achterstallig onderhoud en daarom ligt nu de focus op ons vlaggenschip.”

 

De visie is broodnodig, want de afgelopen jaren ontbrak het daar aan. En dat is terug te zien in de programmering en kijkcijfers. Van Leen vertelt in De Telegraaf: “SBS6 moet nog meer een positieve zender worden voor de gewone man en vrouw. Steeds meer Nederlanders hebben niets met politiek en dan bedoel ik niet alleen de boze PVV-stemmers. Mensen die geen zin hebben om ’s avonds op de bank opgevoed te worden.”

 

Terugblikkend op de start van het seizoen, ziet hij ook meteen twee dingen die niet goed zijn gegaan. Oh Obesitas scoort onvoldoende (“Het had grappig moeten zijn, maar dat was het niet.”) en ook de dinsdagavond heeft het zwaar met Wegmisbruikers en De Gevaarlijkste Wegen van Nederland. Van Leen: “Op NPO 1 Opsporing Verzocht, op RTL 4 Verslaafd! en wij zenden Wegmisbruikers uit. Allemaal programma’s die zich op dezelfde kijkers richten en als nummer drie verlies je dan.”

 

Van Leen is afkomstig van AvroTros en in de artiestenstal van SBS 6 zitten inmiddels een hoop oud-bekenden, zoals Kim-Lian van der Meij en Nick & Simon. Nu worden ook De Toppers daar aan toegevoegd. “Ik heb misschien de schijn tegen, maar de onderhandelingen waren al gaande voor mijn komst.”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>