Hart van Nederland-special Angelique van Leijenhorst

Op de primetime dinsdagavond van SBS 6 is vanavond een Hart van Nederland-special te zien, waarin het verhaal van Angelique van Leijenhorst centraal staat. Zij verdwijnt in november 2000 van de ene op de andere dag, Angelique is op dat moment 30 jaar.  Haar man Paul van O. wordt veroordeeld voor doodslag, maar pas zes jaar later wordt duidelijk waar hij Angelique heeft begraven. Tien jaar na de opgraving van haar lichaam doen politie en Justitie voor één keer hun verhaal over de jarenlange zoektocht naar Angelique en over de veroordeling van haar echtgenoot.

In november 2000 doen de moeder en zus van Angelique aangifte van vermissing. De dan 30-jarige Angelique is getrouwd met Paul en samen hebben ze een zoontje. Angelique staat op het punt om te gaan scheiden. Haar echtgenoot wordt al snel als verdachte aangemerkt. Hij probeert te vluchten naar Thailand, maar de politie onderschept hem in een hotel vlakbij de luchthaven, waar hij gearresteerd wordt. Paul blijkt met duizenden guldens, een vals paspoort en een nieuw uiterlijk op het punt te staan om het land te verlaten.

In de Hart van Nederland-special vertellen de betrokken rechercheurs gedetailleerd over deze bijzondere arrestatie. De special bevat daarnaast nooit eerder vertoond foto- en videomateriaal; van een verdachte die zijn sporen wist tot een politiereconstructie van een ongeloofwaardige verklaring. Ook is te zien hoe de verdachte de plek aanwijst waar het lichaam van Angelique is begraven.

Uiteindelijk wordt Paul in 2002 veroordeeld voor doodslag. Van het lichaam van Angelique is dan nog geen spoor te bekennen. Vier jaar later doet Justitie een ultieme poging om hem te laten praten door hem voor een keuze te stellen: pas als hij praat komt hij in aanmerking voor vervroegde invrijheidstelling wegens goed gedrag. Doet hij dat niet, dan moet hij zijn volledige straf uitzitten. Hij kiest eieren voor zijn geld. Hij neemt de recherche mee naar het Amsterdamse bos en wijst de plek aan waar hij Angelique heeft begraven. Dit bijzondere moment wordt vastgelegd op camera en is te zien de Hart van Nederland Special: het Gruwelijke Geheim van het Amsterdamse Bos.

Hart van Nederland special, 21.30 uur, SBS 6

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>