Nieuwe show Arie Boomsma in première: Kitchen Impossible

Werkloze jongeren omscholen tot keukenpersoneel en ze zo aan een baan helpen. Dat kennen we van Jamie Oliver en zijn Fifteen-restaurants. Het wrange toeval wil dat het Amsterdamse Fifteen-restaurant failliet is verklaard als Net 5 aan Kitchen Impossible begint. Het format lijkt op dat Fifteen, met dien verschil dat hier jongeren met een lichamelijke of verstandelijke beperking worden klaargestoomd voor de horeca. Arie Boomsma presenteert, Robert Kranenborg leidt de brigade-in-wording.

Kranenborg heeft getwijfeld over deze uitdaging, bekent hij in De Telegraaf. “Ik vroeg me af of ik emotioneel opgewassen zou zijn tegen de gebreken. Gaat het je niet te veel ontroeren en beperkt je dat niet in je werk? Maar toen ik hoorde dat Arie erbij zou zijn en dat de leerlingen bij hem hun hart konden uitstorten, was ik om. We vullen elkaar goed aan. En er was zoveel enthousiasme in de keuken dat ik al snel helemaal geen ’mensen met een beperking’ meer zag.”

Ook Arie Boomsma had zo zijn bedenkingen. “Ik betrapte mezelf erop dat ik vooroordelen had: lukt het wel om hen aan een baan te helpen? Het ging ook niet altijd van een leien dakje: ze zijn sneller moe, hebben een kortere spanningsboog en reageren zo nu en dan best heftig. Maar het eindresultaat is overweldigend, meer verklap ik er niet over.”

Kitchen Impossible is het derde programma van Arie op Net 5, eerder zijn The Island en OverWinnaars uitgezonden. Beide nog niet de grote successen waar de zender op hoopte, wie weet vergaat het Kitchen Impossible net iets beter. De eerste aflevering krijgt een sterke lead-in van Net 5-hit House Rules Holland.

Kitchen Impossible, 21.25 uur, Net 5

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>