Geen uitspraak, wel advies in Mr Frank Visser Rijdt Visite

Het binnenhalen van Mr. Frank Visser is een gouden zet geweest van SBS 6. De ‘rijdende rechter’ trekt vrijwel steevast 1 miljoen kijkers naar de maandagavond, dus is het niet verwonderlijk dat er meer formats rondom de tv-personality worden bedacht. De nieuwste titel luidt Mr. Frank Visser Rijdt Visite. Belangrijkste verschil met eerdere programma’s: de meester doet geen uitspraak.

Visser legt uit in het AD: “Simpel gezegd: ik doe geen uitspraak, maar kom langs om advies te geven. Ik ben een soort huisdokter die visites rijdt, compleet met een aktetas vol wetboeken, een vergrootglas voor de kleine lettertjes en het overbekende meetlint. Het gaat vaak om zaken die zich al jaren voortslepen. Ik ben er om mensen die verdwaald zijn tussen het kastje en de muur weer op het juiste spoor te zetten.”

De kijker thuis steekt er ook wat van op. Die krijgt volledig inzicht in het probleem en ervaart welke juridische mogelijkheden én onmogelijkheden er zijn. Waar moet je op letten bij het afsluiten van een contract of bij het kopen van online producten?

Bij dit programma loopt Visser aan tegen een probleem waar veel klagers van Kassa’s Belbus ook tegenaanlopen. “De arrogantie van de macht. Veel bedrijven en instanties werkten niet mee, gemeenten weigerden zelfs voor de camera te reageren. Ik noem dat bestuurlijk autisme, het totale onvermogen je in de positie van een ander te verplaatsen. Ik kan mij levendig voorstellen hoe frustrerend dat is voor de gewone man, zeker als het je hele leven bepaalt.”

Mr. Frank Visser Rijdt Visite, 21.30 uur, SBS 6

1 Reacties // Reageer

One thought on “Geen uitspraak, wel advies in Mr Frank Visser Rijdt Visite

  1. leo van den berg

    he kom je ook naar mij ken geen tiun aanleggen omdat woningaarwoude zegt nee je moet naar de gemeente nieuwkoop

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>