Quizmaster Rik van de Westelaken in de leer bij John de Mol

Morgen maakt Rik van de Westelaken zijn debuut bij commerciële televisie en meteen in een heel nieuwe rol: die van quizmaster. Hij mag 5 Golden Rings presenteren, een nieuwe parel uit de stal van Talpa. En dus bemoeit John de Mol als producent zich uitvoerig tegen Rik aan bij de opnames, die daar dankbaar gebruik van maakt. Rik: “Het is een interessante leerschool. Een goede quiz lijkt misschien eenvoudig, maar is best ingewikkeld om te maken.”

 

De oud-journaallezer legt uit in het AD: “Ik had ook mijn twijfels. Ik zag mezelf absoluut niet op een showtrap staan. Het was John de Mol die me uitnodigde voor een gesprek en me overhaalde. Hij zocht een autoriteit die ook zichzelf kon zijn. ‘Dat kan die Rik wel.’”

 

Rik vindt het spannend. “Hij zat veel in mijn oortje. ‘Pak onderweg dat en dat nog even op’ of ‘benadruk even hoeveel geld er op het spel staat’. Hij leerde me vooral spanning op te bouwen. Dat kan je op een hele droogkloterige à la het Journaalmanier doen, maar beter op een speelse manier. Ik ken de verhalen over De Mol, maar het is echt een zeer sympathieke man. Die natuurlijk ook streng kan zijn. ‘Hints geven aan kandidaten…dat moet je maar niet meer doen Rik!”’

 

Of 5 Golden Rings een succes wordt, zal vanaf morgen blijken. Bang voor een mislukking is hij niet. “SBS gaf mij een contract van twee jaar. Met verschillende soorten programma’s om mezelf te kunnen ontwikkelen. Ik mag weer eens vallen en opstaan. Eindelijk. Dit wordt het jaar van de persoonlijke ontdekkingsreis.”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>