Rob Geus: De Smaakpolitie helaas nog hard nodig

Na een afwezigheid van drie jaar keert De Smaakpolitie terug op televisie bij SBS 6. Als het aan Rob Geus had gelegen, was de roemruchte titel in het omroeparchief gebleven. “Ik kon het inmiddels met mijn ogen dicht, het was klaar. Maar de nieuwe zenderbaas van SBS vroeg of ik toch opnieuw de witte jas wilde aantrekken. Hij vond dat het terug moest op de buis.” En zo geschiedt vanavond. Wat blijkt? “Ik had de hoop dat de horeca mij minder hard nodig zou hebben, maar het is soms nog steeds schrikken geblazen.”

In De Smaakpolitie gaat Rob op onaangekondigde inspectie in horecazaken van allerlei allooi. Het gaat hem dan niet om de smaak van de gerechten, maar de hygiëne. Zijn de koelkastrubbertjes schoon, is er een datum geplakt op kliekjes in tupperware-doosjes, gebruikt het personeel schone vaatdoekjes en krijgt de keuken dagelijks een sopje?

Natuurlijk zijn wel wat vernieuwingen doorgevoerd voor De Smaakpolitie anno 2017. Rob legt uit aan Veronica Magazine: “Deze keer gaan we op pad met de verborgen camera. We sturen een team van mensen naar verschillende restaurants en onderzoeken de gekochte waar in laboratoria. Vervolgens ga ik verhaal halen bij de restaurants die het te bont maken, en leg ik ze uit hoe ze de zaak kunnen verbeteren.” Verder inspecteert Rob ook op de markt en worden twee afleveringen in de sneeuw in het buitenland opgenomen. “Alles onaangekondigd, dat snap je. Een beetje De Vakantieman-achtig.”

Met programma’s als De Smaakpolitie en Smerige Zaken (dit voorjaar terug op tv) maakt Rob zich niet overal populair, beseft hij zich terdege. “Ik ben natuurlijk niet de presentator van de Showbizzquiz, als je begrijpt wat ik bedoel. Dan heeft niemand wat over je te zeggen, want je staat gewoon de hele avond gezellig cadeautjes uit te delen. Ik kom daarentegen in restaurants en leg de vinger op de zere plek. Sommigen vinden mij dan arrogant overkomen. Maar ja, zo gaat dat nou eenmaal: als je mensen op hun fouten wijst, ben je al snel onsympathiek. En dat krijg je te horen of te lezen op Facebook en Twitter.”

De Smaakpolitie, 20.30 uur, SBS 6

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>