Winston maakt presentatiedebuut bij SBS 6

Nog geen maand geleden heeft Winston Gerschtanowitz afscheid genomen van de kijkers van RTL Boulevard en nu al maakt hij zijn presentatiedebuut bij SBS 6. Dat gebeurt met een vertrouwde titel: Wat Vindt Nederland, tot 2013 te zien op RTL 4. Winston: “Het programma moest een beetje afgestoft worden, maar de kern is hetzelfde gebleven.”

En dus treedt hij op als quizmaster, waarbij hij de teamcaptains Richard Groenendijk en Jörgen Raymann voorlegt wat Nederland nou ergens van vindt. Opiniepeiler Maurice de Hond zocht dat uit, de resultaten worden voorgedragen door Sandra Schuurhof.

Winston staat te popelen om aan de slag te gaan met de grote studioshow. “Je kunt met dit format echt goed spelen met het nieuws. Ook zit er veel humor in, wat ik erg leuk vind”, legt hij uit in Televizier. Toch zullen we vanavond geen andere Winston zien dan voorheen. “Ik ben altijd mezelf als ik op tv ben, zet nooit een andere pet op. Dat is wel zo ontspannen. Misschien is het wel zo dat mijn humoristische kant meer naar voren komt, want daarvoor is bij dit programma meer ruimte dan bij Boulevard.”

Ook Sandra Schuurhof kijkt uit naar de comeback van deze Talpa-productie, waarvan ze de eerste seizoenen al met Jack Spijkerman maakte. In De Telegraaf vertelt ze: “We hebben met z’n allen al een soort doorloop gedaan en enorm gelachen. Met Winston heb ik al jaren aan de desk bij Boulevard gezeten en is het heel leuk nu weer samen te werken. Ook de anderen kende ik al: Richard is vroeger wel eens te gast geweest in Wat Vindt Nederland?, bij Jörgen zat ik eerder in de show. De tv-wereld is klein.”

Het is spannend hoe de SBS-kijker dit programma gaat waarderen. Weliswaar is de zender bezig om veel successen uit het verleden af te stoffen en in de programmering te passen. Maar in dit geval is alleen Sandra Schuurhof een vertrouwd SBS-gezicht, verder ademt de ploeg nog heel erg RTL. Dat hoeft niet slecht te zijn, maar het is wel even wennen op een andere zender.

Wat Vindt Nederland, 21.30 uur, SBS 6

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>