Peking Express met Rik van de Westelaken van start op Net 5

Eén van de bekendste titels van Net 5 is Peking Express. Na een afwezigheid van vijf jaar keert de show terug, dit keer met Rik van de Westelaken als presentator. Drie Nederlandse en drie Vlaamse duo’s gaan de strijd aan om zo snel mogelijk een uitdagende reis af te leggen. Maar laten ze daarbij alle bezienswaardigheden aan zich voorbijgaan?

Rik heeft als oud-deelnemer van Wie Is de Mol? zeker enige affiniteit met wat zijn kandidaten doormaken. “Ik heb meegedaan aan Wie is de mol? in Sri Lanka, maar heb toen eigenlijk nooit wat van dat land gezien. Ik was alleen maar met het spel bezig”, blikt hij terug in De Telegraaf. “Deze kandidaten moeten in contact komen met de bevolking. Ze komen bij mensen thuis om te eten en te slapen. Je ziet naarmate de serie vordert ook dat ze meer leren over een andere cultuur. Zo verbreed je je horizon.”

“Je bent afhankelijk van wat de bevolking geeft, dus moet je uiteindelijk toch aimabel en inschikkelijk zijn om mensen zover te krijgen dat ze je willen helpen. Ze zijn daar echt niet zo snel onder de indruk van een buitenlander die een autodeur opentrekt. Ik denk dat er buiten Peking Express veel meer gênante situaties met toeristen in de wereld zijn.”

Bij zijn overstap van NOS naar SBS krijgt Rik meteen Peking Express in zijn portefeuille, al is dat niet de hoofdmoot voor hem geweest. “Bij Net 5 kon ik een programma maken dat ik zelf wilde: elke week een nieuw portret van mensen in vreemde gemeenschappen en culturen; een kans die ik meteen heb aangegrepen. Ik wil graag iets hebben om mee de diepte in te kunnen. Te gek dat Peking Express daar nog als bonus bij is gekomen.”

Peking Express, 20.30 uur, Net 5

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>