John de Mol krijgt heel SBS in handen

John de Mol krijgt de volledige zeggenschap over de SBS-zenders. Sanoma trekt zich terug uit de tv-wereld, zo maken de partijen vandaag bekend. Het Finse uitgeefconcern boekt een flink verlies, want Talpa betaalt 237 miljoen euro voor het 67% aandeel. Dat terwijl Sanoma en Talpa in 2011 samen ruim 1 miljard betaalden voor het tv-bedrijf. De Veronica Uitgeverij komt wèl in handen van Sanoma. Die uitgeverij is één van de meest winstgevende onderdelen.

John de Mol laat weten in een persbericht: “We begrijpen de strategische keuze van Sanoma, onze medeaandeelhouder waar we zeker de afgelopen jaren goed mee hebben kunnen samenwerken. Tegelijkertijd biedt dit ons een unieke mogelijkheid om 100% eigenaar te worden van SBS. Ik geloof sterk in een onafhankelijk Nederlands multimediabedrijf dat flexibel is om in te kunnen spelen op het veranderende medialandschap. De onderneming die ik wil bouwen kan 24/7 content via verschillende platformen aanbieden. Dit betekent dat SBS onderdeel gaat worden van een geheel dat veel breder is dan alleen televisie.”

En Sanoma-baas Peter de Mönnink: “Met de verkoop van onze aandelen verandert voor onze adverteerders op korte termijn niets. Voor de toekomst blijft Sanoma haar sterke merken verder cross-mediaal ontwikkelen via haar magazines, evenementen, online video kanalen, sites en apps, met een nadrukkelijke focus op data en video.”

Het is geen geheim dat Sanoma en John de Mol het niet altijd eens waren over de te varen koers met de SBS-zenders. Zo is er flink gesoebat over welke programmadirecteuren moesten worden aangesteld. Onder andere Remco van Westerloo en René Oosterman moesten het veld ruimen na uitblijvende kijkcijfergroei.

1 Reacties // Reageer

One thought on “John de Mol krijgt heel SBS in handen

  1. Vinn

    Even een dingetje waar ik mij dodelijk aan stoor! De reclames tussen de berichten zijn prima (ik snap het er moet geld verdiend worden) MAAR ik kijk vaak op de site via mijn tel als ik muziek luister en als ik dan naar beneden scrol langs zo’n reclame stopt mijn muziek van mijn tel en kan ik ook niet zomaar verder luisteren omdat de iphone dan al dat reclame ding onder de play button heb staan. Bloed irritant.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>