Hoe de vermoorde Frits van Houten toch nog opdook in GTST

Gisteren ook zo genoten van GTST? Het moet haast wel dat het telefoonverkeer zo rond half negen opeens een piek beleefde zoals dat in de nieuwjaarsnacht gebeurt, want wat de schrijvers van de serie nu toch voor ons in petto hadden… niet normaal meer! Ik denk zelfs dat een hoop jeugdige kijkers (en dat zijn er heel veel) er onrustig van hebben geslapen, zo angstaanjagend was het. Misschien wel net zo angstaanjagend als dat het ongeloofwaardig was. Wat er gebeurde?

De trouwe kijker weet dat Sjors en Jack sinds het begin van dit seizoen met een Bassie-en-Adriaan-achtige zoektocht bezig zijn naar een mysterieus amulet. Door die zoektocht doken al allerlei oude bekenden op in de serie, zoals Dian Alberts, wijlen Hannie van der Kroeft en de tot nog toe onbekende dochter van Frits van Houten en Hannie, Wiet. Ook maakte Frits van Houten rond de kerstdagen zijn comeback in Meerdijk, maar al snel bleek dat het hier ging om de tweelingbroer, Hans van Houten. Ook is de niet eerder verschenen moeder Augusta van Houten naar Meerdijk gekomen.

Dat Frits Frits niet is in de serie, was tot vrijdag een groot geheim. Dian heeft het inmiddels ontdekt, maar loopt nog altijd met dit geheim rond. Maar gisteren zijn ook Sjors en Jack tot de ontdekking gekomen.

De zoektocht naar het amulet heeft geleid naar een geheimzinnig gebouw waar het duo (het clownspak ontbreekt nog maar net!) vastloopt op een deur met toegangscode. Sjors weet deze te raden, en achter de deur zit een soort mortuarium. Want na het openen van de deur opende zich een lade, waar de echte Frits van Houten (zelfde acteur als Hans van Houten, Casper van Bohemen, red) ligt, diepgevroren. Met het tweede deel van het amulet stevig in zijn handen. Erg griezelig!

Opmerkelijk hoe goed Frits er uit ziet na al die jaren, zeker als je je bedenkt dat de beste man (nouja…) geëlektrocuteerd is. De lijkschouwers hebben daar veel werk aan gehad om Frits zo op te knappen! Daarbij: wie heeft Frits toch in dat pakhuis gelegd? Hans en Augusta zoeken zich rot, dus zij zijn het niet geweest. Ook al heeft Hans zijn broer vermoord. Dian heeft het lijk nooit gezien. De politie raadde dit haar af, omdat Frits er te erg uit zou zien.

Het lijkt er op dat deze zoektocht spoedig tot een einde zal komen. Tot die tijd: ‘Dag vriendjes, en vriendinnetjes, dat was het dan al weer.’

Bekijk de moord op Frits nog eens:

Zie ook:
- Huh? Vermoorde Frits van Houten maakt rentree in GTST
- Vanavond siddert Meerdijk: de terugkeer van schurk Frits van Houten is een feit
- De complexe stamboom van GTST: incestueuze familie Alberts en de terugkeer van overledenen

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Hoe de vermoorde Frits van Houten toch nog opdook in GTST

 1. Pludefax

  Mn bek viel open en het kwijl kwam spontaan mn mond uit druipen! Echt, sinds de moord op Pascal ben ik niet meer zo geschokt geweest. Sterker nog: volgens mij is het de vetste verhaallijn ooit! Maar dat kan ook door de charmes van Frits’ zwoele wimpers komen..

  Verder, tja, ik vrees dat het uitgemolken gaat worden. Gokte jij trouwens ook niet direct dat die stomme letters voor een melodie stonden??

    /   Reply  / 
 2. Herman

  ja, dat stond voor mij als een paal boven water. het verbaast me, dat bassie en adriaan daar nog zo lang over hebben gedaan

    /   Reply  / 
 3. Pludefax

  Ja, echt, ik kan Sjors wel schieten, stomme trien. Wanneer zou Wilde Slet weer terugkomen?

    /   Reply  / 
 4. Herman

  op een GTST-fansite wordt Sjors nu ook de grond in geboord. daar hebben ze een complot-theorie dat de schrijvers haar er uit willen hebben, en daarom maar stomme verhaallijnen verzinnen. want zelf schijnt ze niet weg te willen. allemaal onzin natuurlijk, maar de grootste gtst-fans haten sjors zo ongeveer

    /   Reply  / 
 5. Pludefax

  Ik herzie mijn mening. Je schrijft niet een geweldige blog, maar een fantastische blog! dankzij dit stukje herleef ik die spannende uitzending van gisteren, en de dag waarop hans zijn broer frits vermoordde. dankjewel!

    /   Reply  / 
 6. Joost

  Huh? Heb ik wat gemist over Sjors??

    /   Reply  / 
 7. Herman

  Een half jaar geleden was Sjors (Inge Schrama) nog een van de populairste GTST actrices. Maar de laatste tijd ergeren veel vaste GTST-kijkers zich mateloos aan het personage. Op de officiele GTST-site is de discussie los gebarsten of Sjors maar niet beter uit de soap kan worden gezet.

  Het probleem is een gevolg van de verhaallijn van de laatste maanden waarin Sjors door de tekstschrijvers wordt neergezet als oliedom, naief, onnozel en preuts. Daarnaast klagen veel mensen dat de rol te kinderlijk is voor een 20-jarige actrice.

  De kritiek richt zich overigens op de tekstschrijvers en niet op de actrice, die natuurlijk alleen maar haar werk doet.

  bron:: http://www.goede-tijden-slechte-tijden.nl

    /   Reply  / 
 8. harry

  kbegrijp et niet waarom haten ze sjors dan?? kvind der wel leuk!

    /   Reply  / 
 9. Roy

  SJORS!!!
  ZEI IS ZOOOO LEUK!!!

  SJORS MOET BLIJVEN NATUURLIJK!
  Dat lijkt me logisch :S

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>